| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plavání a cvičení pro těhotné

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 889  [Dalších 819 >>]
zuzana, Linda 05/05 82849
17.4.2012 22:39:21
Jo, když jsi motovidlo i netěhotná, tak se obal molitanem a lež. Ale zdravá ženská se snad omezovat nemusí.

Dotaz: kdy asi tak člověk zjistí, že čeká mimčo? Hned po početí? To asi sotva. Já to zjistila v 6.tt a do té doby jsem fungovala normálně. To jsem se měla najednou zastavit a se vším seknout? Anebo preventivně, když plánuju založení rodiny, tak se vším přestat a čekat, kdy už se zadaří?

Promiň, to je akorát tak o nervy.
Pro mne je sport droga, vyběháním, vycvičením se zbavím stresu a nejsem těkavý balíček těsně před výbuchem. Po sportu je mi dobře, fyzicky i psychicky.

Nevím, jak si přišla na to, že v aerobiku jsou otřesy. Dá se dělat i nehopsací verze, kdy jde jen o kroky. A to jako těhotná přestaneš i chodit? Při chůzi jsou taky otřesy! Jasně, nebudu skákat bungee, ale cvičení fakt neva.

Upřímně, těhotná v kondici se po porodu lépe zotaví než ležák.

Nevím, proč by moje dítě mělo mít anděla strážného. Jednak nejsem pánbíčkář a druhak jsem se přizpůsobovala aktuálnímu stavu. Necítila jsem se na otočku, tak jsem jí jen řekla a sama šla základní krok!
A další cvičící těhotné měly taky nějakého strážce? Proč! Vždyť jen pokračovaly v tom, co umí, co jim jde, na co je jejich tělo zvyklé.

Ještě naše babičky, možná už prababičky pracovaly celé těhotenství, porodily na poli a jely dál. V některých kulturách je to tak pořád. Nemám pocit, že by křovačka z Afriky po tom, co zjistí, že je těhotná, zalehla a nechala se jen obskakovat služebnictvem.

Věděla jsem, že svým názorem způsobím bouřlivou diskuzi. Ale myslím, že můj názor sdílí víc lidí, jen se třeba bojí to říct nahlas, aby nedostali čočkovou jako já.

Jo a když jeden čeká druhé a další dítě, tak co s tím prvním? To ho nezvedne? Zejména v případě, že je bude mít blízko u sebe. Nepoponese nákup, kočárek? Nepůjde s ním na prochajdu, protože musí ležet?

V době narození Lin jsme bydleli ve druhém patře bez výtahu a kočárek jsem museli nosit domů, nebylo, kde jinde ho nechat, pokud jsme si jej nenechali ukrást. Hned po příchodu jsem ho nosila i s Lindou. Šlo to asi právě díky kondici ze cvičení.

Když jsem začla chodit na kurzy předporodní přípravy, tak byla Lin ještě hlavou nahoru, nějaký 32tt. Porodní asistentka mi poradila jednoduchý trik. Vytírat podlahu klasicky na všech 4. A to byla zrovna doba, kdy jsem to chtěla nechat na manžovi, neb už to bylo docela fyzicky náročné. Zamnul si rukama, já vytírala a madam se otočila.

Za sebe jsem řekla všechno. Milé těhulky i netěhulky, ráda vás uvidím na svých hodinách. Poradím, které cviky jsou OK a které jsou už méně vhodné. Ale rozhodně vás nebudu vyhánět.
Lucie+3 110616
17.4.2012 22:29:40
Tak mě se těhotenské cvičení taky nelíbí, ale chodím na něj. Ale opravdu mě to tam nebaví, je to konkrétně pilates pro těhotné, ale alespoň něco. Jinak hodně chodím, opravdu dost. A strašně se těšim na kolo, jen jak bude hezky, jedeme, ale jen na cyklostezku...
Lucie+3 110616
17.4.2012 22:25:31
Tak já se třeba nesměju, já tě chápu ~;)~t~
Já si ty dobrovolníky skoro už hledám sama, nasadila jsem vražedné tempo a manžel už z toho začíná mít mindrák ~t~
Ale sám říká - to těhotenství ještě nějak doklepu, hlavně aby ti to nezůstalo ~t~
kosatka2 89902
17.4.2012 22:23:46
upravená/těhotenská jóga, já jsem jezdila na kole a v zimě běžky. to mi bylo příjemnější i než chůze, ale do půlky t. jsem chodila po horách, do 3000 m.n.m.
Hilly. 103234
17.4.2012 22:13:00
Aerobik mi rozhodně nepřijde vhodný pro těhotné. Dochází zde k otřesům, chudák dítě. No a přeprava těžkých předmětů, to už je vyloženě zahrávání si. Pozitivní vliv na kondičku to žádný nemá, je to prostě jednoznačně škodlivé.
To tvé dítko mělo asi anděla strážného, že to všechno přežilo.:-)Jako od toho třetího měsíce je to už jen půl roku, nemyslím, že by to život nějak extra ochudilo, kdyby se s různými pitchovinkami jako lezení po skalách, ježdění na koni, kole, lyžích a kolečkových bruslích..či co tu kdy v historii rodiny padlo za šílenosti, počkalo.
Nevim, třeba ste mladé a když spadnete na buben a nevyjde to, tak si uděláte dítě jiné a bude vše v pohodě~k~ Já jsem motovidlo i jako netěhotná, takže bych těmito aktivitami osud rozhodně v těhotenství neškádlila
zuzana, Linda 05/05 82849
17.4.2012 21:40:38
Ahoj,

já předcvičovala aerobic celé těhotenství (několik hodin týdně), madam se narodila v pohodě a doktor byl naopak rád, že nejsem z těch, které přestanou vše dělat jen kvůli těhotenství. Těsně před porodem jsem pomáhala připravovat kočičí výstavu a nosila výstavní klece, a moc lehké nejsou.
A prvních několik měsíců mi naopak při cvičení bylo mnohem lépe a neměla jsem žaludek na vodě.
Teď je ze mne aktivní běžkyně a plánujeme druhé a já se chystám běhat a cvičit, co to půjde.

Cvičení pro těhotné mne nebavilo, bylo na mne málo akční.

Na aerobicu se mi vystřídalo spoustu těhulí, zrovna teď mi tam dvě chodí, a je to v pohodě. Jo, s pupíkem nejde leh na břiše, otočky pak nejsou moc příjemné. Ale hlavně je to o pocitu, o vlastním pocitu. Když se někdo cítí dobře při cvičení, tak není důvod se ho vzdávat.

Hlavně to přizpůsobit aktuálnímu stavu!!!! ~:-D
Eržika. 36295
17.4.2012 21:12:23
Nordic Walking. ~;)

Alternativní kvočna 118582
17.4.2012 21:01:16
proč bláznivý prvomatky???
ve druhém jsem nelezla, páč mi nikdo nehlídal prcka ~d~
mytí oken s ročkem za zády a tchýní v patách je podstatně větší adrenalin...~d~

starší ze skalky slítla dneska, odřela si koleno a zlomila nehet...
mladší slítla ve dvou letech, překotila se na stráni na zahradě přes kámen, sjela ho po břiše, dole prohlásila: dobrý jedu znova - na kameni byl mech, tak se neodřela

...ještěže se nic nestalo... no největší úraz za poslední roky jsem měla, když jsem spadla doma ze židle - zlomený kotník ~t~~t~~t~
Slída 125055
17.4.2012 20:35:16
~g~no jo, bláznivý prvomatky, maj pocit, že všechno zvládnou ~g~ lezení po skalách je dost úlet ~R^ hlavně že se nic nestalo ~;((
Alternativní kvočna 118582
17.4.2012 20:28:43
~t~~t~~t~
zas to nepřeháněj... s první slečnou jsem ješt 4.-5.měsíc lezla po skalách... a pak se nečeně dostavila závrať... ~t~~t~~t~
eď se tomu směju, ale tankrát byl Drahouš asi 100x bledší než já ~t~~t~~t~
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 889  [Dalších 819 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.