| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti na nočník

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 3124  [Dalších 2594 >>]
Amab+3 80545
5.6.2012 14:48:51
Zakladatelko (je tady těch příspěvků tolik, že to nejsem schopná ani přečíst, natož si zapamatovat, kdo to založil - a jsem líná se znova kouknout, přiznávám), dle mého příliš tlačíte. A to všichni. Pokud máš takto citlivé dítě a všichni v okolí mu říkají, že by měl chodit na nočník a bla, bla, bla, tak se není čemu divit, že se zašvihne. U nás se odplenkovalo chvilku před třetíma narozeninama a kdybych nebyla blbá, možná by to bylo i dřív. Ale!!!! neustále jsem poslouchala, jaký je to ostuda a že bych ho měla donutit a každý zkoušel ten svůj způsob a různě do něj rýpali, vyhrožovali... Já psychicky zdeptaná jsem za ním furt taky nosila nočník a rozčilovala se. Zbytečně. Pak jsem si řekla, že je do toho každýmu houby, ať se jdou všichni vycpat, že je to moje dítě. Přestala jsem tlačit. Chtěl plínku, tak jsem mu jí bez řeči dala. Do týdne!!!!! byl bez plen jak přes den, tak na noc. Je to půl roku, za tu dobu se mi v noci počůral celkem třikrát a to ho to okamžitě vzbudilo - chtělo se mu čůrat a nějak to zaspal. Přes den ještě donedávna nehoda byla, ale co, pořád ještě dozrávají svěrače. Teď už skoro 14 dní se ani nepokakal (předtím občas, protože prostě nepoznal, že kaká a nestíhal si sundat kalhoty).
Postav se za svého syna. Dej mu najevo, že mu věříš, že to zvládne a nech to na něm. Sice tě tlačí čas, ale pořád ještě máte skoro tři měsíce. Je to osobnost, neberte mu to a zakaž okolí to jakkoliv komentovat a nutit. Ať se starají o své.
Kapradina 34186
5.6.2012 14:37:33
No hlavně, že psi můžou och(čůrávat) beztrestně každej strom a plácek a když si vyčůrá dítě na travičku, tak je z toho málem skandál. ~;)
peťula
  • 
5.6.2012 14:11:59
Neboj, to bude dobrý. v tomto věku se mnohdy tento problém vyřeší sám od sebe ze dne na den. Řešila jsem podobný problém, nejhorší byly reakce okolí.
Asi na 2 měsíce jsem to úplně přestala řešit, jen jsem dávala pleny. Pak jsem vzala nočník a dala jsem ho do nejzadnějšího koutu v ložnici, za postýlku - od dveří nebyl vidět. Vzala jsem dítě, dovedla jsem ho tam a řekla jsem, že když se mu bude chtít čurat, tak se sem MŮŽE dojít sám vyčurat. Víc jsem si nočníku nevšímala, dál jsem přebalovala a nic neřešila. Druhý den na něj dítě začalo chodit a bylo po problému.
Bumbi&05,08,10 42508
5.6.2012 13:43:40
já jsem byla v 16 měsících bez plen, moje děti do 18 měsíců (tak, aby to bylo spolehlivý - v zásadě, jak se naučily mluvit, bylo to spolehlivý, jinak s mojí pomocí byly bez plen od 10-12 měsíců). Problémy se svěračema nemá v rodině nikdo, všichni vydržíme, na trampolíně nikdo neucvrkává :-D

Bumbi&05,08,10 42508
5.6.2012 13:41:12
možná se mu do školky ve skutečnosti nechce? Možná má strach, že ho tam odložíš a budeš jenom s miminkem? Nedávno byl sesazený z trůnu benjamínka, může to klidně hrát roli.
Já bych to s okolím neprobírala, ani bych nepoukazovala na to, jak je velký. Maximálně bych ho omezila opačně - plínka jsou pro miminka a miminka mají svoje omezení, třeba nemůžou zmrku / na kolotoč / doplň si. Ale neshazovala bych ho nijak. Mám podobně starou dceru - je samostatná, schopná, příjmání potravy a vylučování je plně v její kompetenci a ona to ví. Když se počurá, jde si to přeprat do umyvadla. Když něco vyleje, jde si pro hadru a utře to - to jsou prostě pravidla v domácnosti s více dětma... Jeho vylučování není tvůj problém, ale jeho, čistě jeho. Nepřebírej v tomhle za něm zodpovědnost. Kdybych byla třeba fakt už naštvaná a věděla, že to dělá schválně (tj. že nemá funkční problém, ale je to manipulace z jeho strany se mnou), dala bych mu látkové čtvercové plenky a nechávala bych mu přeprat ručně v umyvadle prostě ty, aby pochopil o co jde.
Odměny za vyčurání jsem nevyužívala, jen jsme u ročních dětí společně tleskali. Jinak pro nejmladší je teď odměna, že nosí spoďárky s obrázkama, je na to hrozně hrdá (až tak, že to všem furt ukazuje ~e~ když si je počurá, dostane plenku a je z toho nešťastná, ale hodně ji to motivuje),~o~ prostě na každé dítě platí něco jiného, ale zásada je, že jde o jeho problém, ne tvůj. A dítě by mělo pocítit důsledky svého chování a podílet se na odstranění nehody (možná to bude zpočátku trochu víc práce pro tebe, ale z dlouhodobého hlediska budeš mít práce míň)
krupice. 33843
5.6.2012 12:55:02
Správně by prodavačky nikoho cizího na WC pro personál pouštět neměly. Takže pokud to dělají, docela se divím.

Jinak pokud jde o odplenkování tříapůlleťáka, viděla bych to stejně jako Eecta. Plenky schovat a připravit si zkrátka oblečení navíc, ale nekompromistně na tom trvat.
Lassie66
  • 
5.6.2012 12:41:47
Nejde o fobii - ale v potravinářství jsou určitá pravidla a dle mého názoru tam cizí lidé nemají co dělat. U mě je třeba hygiena nad "kulturu", takže mě batole na trávníku nepohorší.
Eecta 37365
5.6.2012 12:40:48
já nejvíc nesnáším, když se dětem chce na kontrole u dětské dokrtorky... když si představím všechny ty nemocné děti, co tam byly před nima:(

Lassie66
  • 
5.6.2012 12:28:13
Nemyslím, že je to hygienické - používat WC personálu (a personál není povinnen se dělit s každým nakupujícím o své WC - jsou to lidé pracující v potravinářství!). Jak víš, že ti tam nepůjde dítě se žoutenkou?
A sotva tam mají pět záchodů a pokud by šlo každé dítě, tak tam mají frontu. Není to dělané jako veřejné WC. Za mě -ten trávník je mnohem hygieničtější, než veřejné WC.
Mája+M(7/11) 98997
5.6.2012 12:26:12
Určitě to dáte, nevím ale kde je problém.. my máme 10měsíční holčičku a na nočník ji občas posazuju (napadlo mě to před pár dny, tak jsme začali), jenom aby si na to zvykla, už se třikrát vyčůrala (zrovna jsem se trefila, že se jí chtělo), ale děláme z toho srandičku, žádný stres, jí se to líbí, směje se..
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 3124  [Dalších 2594 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.