| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Využití pekárny na chleba

 Celkem 52 názorů.
 RoBa 


Téma: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:12:39)
Ahoj, peču občas chleba, normálně v troubě. Pekla bych i víc ale je to docela časově náročné (teda zadělá se rychle, ale pak u toho člověk musí být doma aby mu to nepřekynulo atd.) Zvažuju že si koupím domácí pekárnu, ale kamarádka tvrdí že to je jen krám který zabírá místo. Hm, mně přijde že bych pekárnu využívala dost. Prosím o vaše zkušenosti, a pokud s pekárnou pečete, je nějaké specifikum nebo značka jak si ji mám vybrat? Díky
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:20:05)
Není to krám, miluju pekárnu. Využije se hodně třeba na těsto. Mám DOMO, ale myslím, že v tom velký rozdíly nebudou.
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:22:09)
Chystám se koupit znovu pekárnu. Když jsem ji měla, pekla jsem chleba denně, kupovali jsme jen na topinky, ty jsou nejlepší z obyč. kupovaného chleba. Myslela jsem si, že to nic nedá, že budu péct chleba v troubě. A peču ho tak 3x ročně, když nemáme. Vím, že pečený v troubě (nejlépe peci) je mnohem lepší, kupovaný je plný hnusů, takže je zas daleko horší než z pekárny. Jen bych chtěla vědět, jestli má nějaká pekárna nádobu s něčím lepším, než je teflon.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:23:11)
Existuje s nerezovou nádobou.
 neznámá 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:25:57)
Existuje Sana, taky nad ní přemýšlím, ale ta cena mě odrazuje.
Děláte někdo v pekárně kvaskový chleba? Dost mě to láká, ale nevím jestli Sanu nebo Etu Duplicu vital, už nad tím váhám hodně, hodně dlouho.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:28:56)
Kváskovej stejně jako jinej.
 neznámá 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:33:21)
A v jaké pekárně? Já měla fagorku a na hutném těstě se semínky jsem zničila teflon, úplně jsem ho pod hákama vybrousila, navíc začal odcházet motor.
Já pořád váhám, jestli jít do nějaké kvalitnější pekárny (Sana nebo Eta) nebo rovnou koupit pořádnýho robota.
Chlap mě ukecává na pekárnu, ale já jsem na vážkách.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:38:27)
V tý DOMO B3955, ale je pravda, že nádobu jsem už měnila.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:28:13)
http://www.mlynky.cz/cs/e-shop/domaci-pekarny/domaci-pekarny-sana/domaci-pekarna-sana-sbm-standard.html
Ale draží než normální a bála bych se, že to nepůjde vyklepnout.
 Feliz 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:23:58)
Mám Etu, už fakt dlouho, využívám hlavně na kynuté těsto, které je prostě nej. A chleba je taky chutnější. Místo zabírá, to je pravda, ale nedá se nic dělat :-)
 Ivatema 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:39:52)
V pekárně zadělávám těsto(na buchty, knedlíky, koláče...), zapékám v ní těstoviny, brambory.....vařím v ní guláš(naprosto super-naházím maso, zeleninu, smaženou cibulku...dám na 30 minut program a jdu ven- pak podleju, ochutím a nechám hodinu "péct").
V d-testu byla dobrá Kenwood a Moulinex
 Ještěrka + děti 05,11,11,15 
  • 

Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 16:57:48)
Používám minimálně obden (kváskový chléb + kynutá těsta) už skoro 7 let, mám Unold.
 Miri30 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 17:00:12)
Pekárnu mám obyč, chtěla jsem vyzkoušet a využívám ji hodně.
- nejvíc na kynuté, ale i jiné, těsto
- pečení chleba
- pečení sladkého
- marmeládu
- škvaření sádla
- vaření polenty
 Bberi 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 17:02:05)
Mám,využívám ji hodn,na kynuté těsto je super nebo ti umíchá třebo těsto linecké...měli jsem z Lidlu,tu jsme reklamovali,tzed máme ETU, myslím,že s 2 háky je lepší,jinak je to asi jedno.
 karma 


jak na polentu, prosím? 

(9.4.2015 20:46:55)
Mám ji ráda, zkoušela jsem normálně ve vodě v hrnci a nic moc. V pekárně to zní lákavě, můžeš to popsat? Díky moc za odpověd!
 Vínečko 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 18:37:43)
Asi budu jediná. U nás kváskový chleba z trouby je prostě chleba z trouby a z pekárny nikdo jíst nechce :-( U nás se už pekárna používá jen na zadělání buchet. Na chleba ne. Ale nevydržela bych bez robota.
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:09:27)
jenže já třeba robota nemám a obávám se, že nemám ani čas a nervy denně hlídat chleba v troubě. Do pekárny to namrskám a zapnu čudlík. Pak vyklepnu a hotovo. Když peču v troubě, namrskám suroviny do mísy, ručně (neb robot nemám) zamísím, uhňácám pecen, šoupnu do trouby, která je letitá, takže to, že bych si nastavila teplotu a byla 100% jistá, že za určitý čas to bude akorát, nehrozí, tudíž musím chleba hlídat. Denně bych to fakt nedělala. V pekárně jsem to dělala 4 roky, než se pokazila. Vím, že v troubě je lepší, ale u nás bez pekárny je druhá varianta kupovaný.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:14:36)
To záleží na čase a na náladě. Když se mi chce, hraju si s ošatkou a peču v troubě. Když chci rychle bezpracně chleba, upeču v pekárně.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:11:39)
I když peču v troubě, zadělávám v pekárně, má ideální podmínky pro kynutí, tak proč se s tím hňácat ručně.
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:29:22)
Pekárnu na chleba mám a používala jsem ji bez mála 12 let. Začátkem ledna jsem začala péct kváskový chleba a narazila jsem na strop pekárny. Pekárna utáhne jen a pouze těsto z 0,5 kila mouky + - 100g, tak aby skutečně to těsto dobře prohnětla. Navíc příprava kynutého těsta v ní je hodně zdlouhavá a ze své zkušenosti vím, že i dost nejistá. Někdy bývalo kynuté těsto luxus, jindy téměř nevykynulo. Tu a tam se zasekávaly metličky. Chleba upečený v pekárně byl buchtoidní. Chutný to ano, ale do chleba to mělo daleko. Postupem času jsem chleba péct v pekárně přestala a začala jsem ji využívat už jen pro výrobu kynutých těst. Jenže příprava kynutého těsta = 1 hodina 50 minut.
Takže kváskové chleby jsem začala hníst ručně. Po téměř 2,5 měsíci mi začala bolest ruk, svaly už toho měly dost. Takže po téměř 15-ti letech mi bylo umožněno koupit pořádného robota. Ano, stál téměř 9 tisíc, ale chleba v něm mám zadělaný po 10-15 minutách a nemusím do nádoby ani sáhnout; nádobu pak strčím do myčky ~R^ Kynuté těsto jakbysmet, a pak už jen 30-40 minut kynutí. Pekárnu jsem šoupla na půdu, protože je funkční a kdyby mi jí nebylo líto, tak už je v kontejneru :-)
Jenom dodám, že z diskuse pečení kváskových chlebů znám x holek, které zadělávaly v pekárně a postupně přecházejí na roboty. Takže já osobně bych radila koupit robot a chleby péct v troubě. Pekárna nikdy nevypeče chleba jako rozpálená trouba - navíc kváskový chleba by měl být pečený v zapařované troubě. ~;)
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:27:50)
měla jsem obyčejnou pekárnu Prosesor asi za 1200 a pekla jsem v ní i kváskový chleba. Někdy byl sice kočičí (na řezu byl uprostřed propadlý a u krajů měl jakoby kočičí uši), ale naučila jsem se pěkný. Často jsem pekla moskevský, ten byl proti kupovanému luxusní. Samozřejmě je lepší bochník než kostka, ale zas je lepší kostka než kupovaný chleba. Recepty jsou výborné v této kuchařce http://www.databazeknih.cz/knihy/automaticka-domaci-pekarna-11001 Ty opravdu sedí a daří se.
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:30:37)
Magráto pekla jsem v té mé dobrých 8 let - pekla jsem hromady chlebů dle Dámy a netu... receptů je spousta, ale prostě z pekárny jsou chleby buchty - to není chleba. Zkus si ten stejný chleba upéct v troubě dle toho, jak se má péct chleba a ucítíš ten rozdíl. ~R^
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:35:07)
no já vím, ale nebudu denně hlídat chleba (a navíc ho mísit ručně) 6000 na robot a nevím kolik na novou troubu fakt nemám. Při mém vybavení by to byl opruz. Prostě už vím, že v troubě péct chleba nebudu, když jsem se k tomu nedokopala 4 roky. Předtím jsem 4 roky denně pekla v pekárně (a občas v troubě). Teď v troubě peču stejně často jako v době, kdy jsem pekla v pekárně.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:39:55)
Třeba na svačinu je nejlepší krychlička z pekárny, jsou pak pravidelný a všechny stejný.
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:20:15)
Inko, ale to je věc názoru a navíc to není úplně až tak pravda. Na začátku bývají často nižší, uprostřed vyšší a ještě když nevyndáš metličky, tak v něm máš dvě "díry" :-)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:23:19)
Ušáky se mi už nestávají, mám krásné pravidelné kvádříky a metličky vyndávám.
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:29:42)
Já ale nemluvím o ušácích, ty jsem ani nemívala :-D Prostě když se nafoukne směrem nahoru, ta na krajích nebo jak to nazvat není stejně nafouknutý jako uprostřed... prostě myslím tím to, že není úplně každý plátek stejný :-D
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:30:56)
Tak úplně stejný ne, ale furt stejnější než bochník nebo šiška :-)
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:35:47)
Inko, já miluju kulaté chleby s parádně křupavou vypečenou hnědou kůrkou. ~s~~w~ Vůbec nám nevadí, že jsou na kraji krajíčky menší a uprostřed větší ~:-D Kvůli tomuhle bych si fakt pekárnu nekupovala. Hranatá forma na chleba jde také koupit :-)
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:36:48)
já mám ráda šišku. Ale nechce se mi denně péct.~d~
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:44:06)
Magráto, já nepeču denně. Peču tak 2-3x do týdne. Už to mám vychytané, takže ráno než jdu do práce, tak dám rozkvasit. Rozkvas dělám schválně řidší (rychleji pak jede). Jak přijdu odpoledne domů, tak si odeberu z rozkvasu zpět a rovnou naházím vše do robota a nechám zpracovat. Mezitím se převléknu. Po 10-15 minutách přendám těsto do mísy s víkem a nechám kynout. Snažím se po hodině nezapomenout a popřetahovat kraje v míse, pak po další hodině ho popřekládám a jde kynout do ošatky... Potom dám tak po hodině kynutí žhavit troubu a tam nastavuji minutku, která si mě přivolá případně vypne troubu. Časově to dávám v pohodě a nijak mě to neomezuje. Už vím, co jde ošidit, co jde vynechat...
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:53:23)
Já ti to věřím, ale pro mě to momentálně není. Prostě radši budu šít než péct. A odskakování ke třem věcem nedávám, stačí, že mi žerou mozkovou kapacitu děti. Péct, vařit, komunikovat, soustředit se, abych nezblbla zakázku, aby to bylo perfektně vyrobené, to prostě nezvládnu. Jsem z těch, co si vyrábí doma i vegetu a paštiky, ale péct chleba pro běžnou každodenní spotřebu v naší kuchyni nezvládám. Myslela jsem, že jo, ale zjistila jsem, že ne. Chtěla bych být výkonnější a mít skvělý chleba (nejradši bych měla doma klasickou pec), ale nezvládám to. Fandím těm, co je to pro ně brnkačka, pro mě je to zátěž. Chleba chci péct doma, protože vím, co do něj dám, aby byl zdravější než z obchodu. Kdyby mě měl stresovat, bylo by zdravější ho koupit.
 Vítr z hor 


Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 16:34:13)
Me peceni chleba v troube mozkovou kapacitu nezabira, bo pouzivam minutku. A taky nepouzivam kvasek, alebrz suseny drozdi.

Behem 3 min vse nahazim do robotu, pustim, necham tak dlouho, jak se mi chce. 5 min, 10, nez se vykoupu apod.

Vyndam metlu, zaklapnu (robot ma viko) a necham kynout. 2 hodiny minimalne, nebo taky pres noc, kdyz chci nebo zapomenu (zde nekdy poustim minutku. Po zapipani minutky (nebo az si vzpomenu) - do te doby chleba poustim z hlavy:

Kartou predlabnu na plech s pecicim papirem (uzivam vickrat stejny papir, toz zadna prace), soucasne tim prendavacim hmatem zplacnu i vytvaruju. Na chleba leti uterka, karta do mycky, misa nekdy taky, minutka na 30-40 min. Cela akce v radu vterin.
Chleba poustim z hlavy.

Kdyz se primotam k troube, poustim. Po pipnuti leti chleba do trouby, po dalsim pipnuti z trouby.

Nejvetsi prace je na zacatku - to nasypani ingedienci. Pak uz vterinove akce po pipnuti. Da se to krasne zautomatizovat, jde o prvni h par chlebu. A nejsou hranaty! (Hranaty nesnasim).
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(11.4.2015 16:32:24)
Veveru, mozkovou kapacitu může zabírat úplně cokoliv, co člověk nedělá rád ~;) Já sice peču kváskový, ale jak Tě tak čtu, tak ta pracnost je podobná, jen s tím rozdílem, že na rozkvas zadělám ráno než jdu do práce, a to zabírá opravdu minimum času... Také mám minutku, ale jen v troubě, takže to neřeším. Třeba včera jsem zadělala na chleba a dala jsem ho kynout do mísy. Pak jsem šla sekat trávu a až jsem si tak nějak vzpomněla, tak jsem ho přeložit a dál nechala kynout. V klídku jsem šla pokračovat s trávou... pak jsem ho dala kynout do ošatky a až jsem byla osprchovaná, tak jsem zapla troubu a zase jsem si dělala své... až trouba pípla, tak šel dovnitř chleba... potom načasuju a když zapomenu, tak se nic nestane, protože trouba se případně vypne a chleba v ní dojede... žádný problém. ~:-D
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:48:59)
Já jí taky nekoupila kvůli tomu, mám ošatky kulatý i oválný v různých velikostech, ale když vím, že celý chleba rozkrájím na sváču, upeču kvádřík.
 Fren 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:42:32)
Já pekárnu nemám a třebas těsto na vánočku zadělávám v robotu,v Etě,kterou mám už 27 let,takže to není takový tn klasický robot s tím ramenem,jako ty dnešní předražené hračky a paráda,vánočky peču vždy 2 a jsou luxusní.To je jen pověra,že se musí ručně a s láskou,nicméně se to nevylučuje.

No a k těm pekárnám - tak jsem ze zvědavosti jednou v elektru koukla,co je vlastně uvnitř,a byla jsem zděšena jakýmisi dvěma miniaturními nádobami uvnitř;jsem myslela,že když je to velké asi jako velký friták,tak že uvniř bude i podobně velká nádoba a tam,místo toho takové jakési 2 mrcky~e~, tož já jsem v klidu,tohel bych doma nechtěla.

Veškeré těsto zadělám ve staré etě a upeče výborně el.trouba.A marmelošky dělám od toho dochtora~t~,to je taky rychlovka v normo hrnci a za 2 min není co řešit.
 Marie-Ellena 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:37:34)
Mám pekárnu už několik let, stojí stále na lince, nikdy jí neuklízím. nejvíce jí využívám na pečení chleba a kynuté těsto - mazance, vánočky, buchty, buchtičky (s krémem), záviny, pletence......vše z kynutého. Zkoušela jsem i marmeládu, sekanou a krupicovou kaši, ale to bylo jen zkusmo. Nejvíc tohle. Už dosluhuje, koupím si určitě další.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:08:19)
Používám i na těsto na vánoční cukroví. Nebo třeba na pečení perníku.
 RoBa 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 19:58:27)
Ahoj, koukam kolik lidi pouziva pekarnu :) Jinak je fakt ze robot by byl taky fajn, ale to az nekdy priste (ve vetsim byte az ho budu mit kde skladovat). Takze to asi zkusim s pekarnou...koukam na tu ktera zvitezila v Dtestu, tak se snad moc neseknu...~z~
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:31:38)
RoBa, já mám "Kenwood Major Premiér" a můžu Vám říct, že je na lince skladnější než pekárna :-D Příslušenství mám v lince... no ale je fakt, že teď na RD mám mega kuchyňskou linku, takže prostoru mám více. Ale ono i tu pekárnu jsem na paneláku pořád někde pohnětala - byla velká, zabírala hromadu místa... Ten robot mi na lince přijde hezčí :-)
 RoBa 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 21:48:36)
No, prave ze moje kychynska linka v cinzakovem byte je jentaktak, nic dalsiho se na ni asi nevejde (teda tu pekarnu tam proste dam ~t~)... Robot si koupim az do baraku :) Jinak u nas zatim hnete cela rodina - muz i maly syn...
 zerat 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 22:44:45)
~R^
 radka 
  • 

Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 8:02:31)
dostala jsem na vánoce, dodnes jsem v ní pekla 3krát
2krát se chleba povedl, potřetí to byla zdrclá krychle
těsto na kynutí se zadělává přes hodinu! v ruce ho mám zpracované za 10-15 min
za mě je to krám, ale darovanému koni na zuby nekoukej:-)
 susu 
  • 

Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 8:27:05)
U mě je to s těstem tak, že to trvá asi 1,5 hodiny, ale pak už je těsto vykynuté a můžu s ním rovnou pracovat.
 magrata1 


Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 8:39:22)
já si nedovedu představit mísení na buchty jinak než ručně. Dělám to od oka, kvasnice kupuju vážené, ty přesně neodhadnu a pak to kyne pokaždé trochu jinak. Já jsem pekárnu využívala denně (někdy i 2x denně) na pečení chleba. A šel mi i kváskový. Když jsme někdy koupili chleba, používali jsme jen na topinky, připadal nám jako přesolené piliny.
 susu 
  • 

Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 9:30:09)
Já jedu podle receptu. Mamka taky od oka, ale to jsem se já nikdy nenaučila, aby toho nakonec bylo přiměřené množství. A do pekárny to jen naliju a nasypu a za 1,5 hodiny si vytáhnu prima vykynuté těsto a ještě na mě zapípá, takže vím, že už.
A chleba, no u nás máme místní pekárnu, peče chleba výborný, i když pravda drahý, v pekárně svojí takový neudělám, ať zkouším jakýkoli recept, takže jsem to vzdala.
 Citronove koliesko 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:06:41)
Pekáreň používam výhradne na prípravu kysnutého cesta, je to super. Cesto krásne prepracované, nadýchané, vždy sa podarí ~R^ Buchtičky, záviny, pizza, koláče, chlieb...
Mám cca 6-7 rokov úplne jednoduchú neznačkovú PCB(?) stála cca 30,-€. Skúšali sme aj chlieb ale nebol veľmi dobrý, asi to chce premakanejšiu pekárničku. Čistý "koláč" (niečo ako vianočka ale menej sladké) z nej bol vynikajúci.
Ja som fakt spokojná, používam ju cca 2-3x do mesiaca.
 Liškodlak 


Re: Využití pekárny na chleba 

(9.4.2015 20:40:28)
My teda pečivo skoro vůbec nekupujeme, vše obstará pekárna. Docela často peču i rohlíky, housky, tu a tam něco sladkého.
Kdysi jsme ji měli ve skříňce, to jsem byla líná ji vytahovat. Od té doby, co jsme ji vyhradili místo na lince, pečeme určitě 2 -3 krát týdně.
 Mortadela 


Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 7:37:07)
Pro mě to rozhodně není nevyužitelný krám, a to chleba peču jen výjimečně. Je to neocenitelný pomocník při výrobě kynutých těst - na koláče, buchty, knedlíky, calzonetti, pizzu, tortilly... Vyrábím si v ní rýžovou kaši. Používám ji nejméně 2x týdně, mám ji trvale na lince, protože bych ji musela pořád vyndávat.
 susu 
  • 

Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 7:57:52)
Mám ETU a za mě to byla málo využitá investice. Chleba nám z ní nijak zvlášť nechutná, dcera ho přímo odmítá. Takže jen občas využiju na přípravu kynutého těsta, to je pohoda, nasypu suroviny a pak už jen vyberu těsto. Takže jsem rozpačitá, možná vy opravdu stačil ten robot.
 Nela 


Re: Využití pekárny na chleba 

(10.4.2015 16:53:18)
pekárna je zbytečná...
 Markéta.. 


Re: Využití pekárny na chleba 

(11.4.2015 16:45:38)
U nás by se jí dalo říkat spíše těstárna, protože v ní nic nepeču, používám ji jen na výrobu kynutých těst. Chleba nám z ní vůbec nechutnal, možná i proto, že v místní pekárně prodávají moc dobrý kváskový. Ale jsem ráda, že ji mám, jinak bych se snad ke kynutým těstům nikdy ani nedokopala. Takhle jsou hotová bez práce.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.