9.4.2015 21:44:06 zerat
Re: Využití pekárny na chleba
Magráto, já nepeču denně. Peču tak 2-3x do týdne. Už to mám vychytané, takže ráno než jdu do práce, tak dám rozkvasit. Rozkvas dělám schválně řidší (rychleji pak jede). Jak přijdu odpoledne domů, tak si odeberu z rozkvasu zpět a rovnou naházím vše do robota a nechám zpracovat. Mezitím se převléknu. Po 10-15 minutách přendám těsto do mísy s víkem a nechám kynout. Snažím se po hodině nezapomenout a popřetahovat kraje v míse, pak po další hodině ho popřekládám a jde kynout do ošatky... Potom dám tak po hodině kynutí žhavit troubu a tam nastavuji minutku, která si mě přivolá případně vypne troubu. Časově to dávám v pohodě a nijak mě to neomezuje. Už vím, co jde ošidit, co jde vynechat...
Odpovědět