angrešt |
|
(21.2.2021 22:21:31) Dneska byl falafel, domácí hummus a různé saláty k tomu, to rodinu nadchlo.
Předtím vinná klobása s vídeňským bramborovým salátem, kynuté koláčky s grilovanými paprikami, fetou a olivami, marinovaná pikantní kuřecí prsíčka (česnek, zázvor, med, sojovka) s rýží a zelným salátem, kuřecí kaldoun s knedlíčky, špagety s boloňským ragú, rizoto, pečené křupavé cuketové hranolky s dipem z modrého sýra, buchtičky se šodó, bramborovo-fazolkový salát s křepelčími vajíčky a lososovými nugetkami, kuřecí čína se zelím a kešu ořechy, zelňačka se smetanou, tyrolské canederli di pancetta s parmazánem a výběrem salátů, dýňový guláš, pečené kořeněné krůtí s lepenicí...
jídla se nám opakují dost málo, nebavilo by mě vařit moc často to samé, tak vymýšlím, co zkusit, pak mi to míň leze na mozek
|
TaJ |
|
(21.2.2021 22:28:40) Angrešte, prosím, jak děláš ty cuketové hranolky? Kluci mi to teda asi jíst nebudou, ale udělám si je klidně i sama pro sebe...cukety mám ráda, ale nemám s nimi zatím moc zkušeností při vaření...většinou jsme je dělali v trojobalu, nebo na kostičky do rizota a nebo minule jsem si sama pro sebe osmahla plátky česneku, na to na kolečka cuketu, na plátky žampiony a posypala rozmarýnem a bylo to mňam...ale to je tak pro mě, kluci tohle moc nemusí... Jinak jsi mi připomněla tu vinnou klobásu, tu jsme taky asi před týdnem měli...
|
angrešt |
|
(21.2.2021 22:34:09) TaJ, já cuketu hrozně ráda:)
Ty hranolky jsme v nějaké podobě kdysi někde zahlédla, už nevím. přepůlím příčně cuketu a nakrájím podélně buď na čtvrtiny, nebo na šestiny, podle velikosti. Rukou na ně cáknu trochu vody, fakt jen maličko, musí být vlhké, aby držel ten obal. Obalím je ve směsi strouhaného parmazánu se strouhankou, trochou soli, pepřem a nějakým kořením obvykle tymiánem a bazalkou. Naskládám na plech slupkou dolů, pokapu olivovým olejem a peču na horní příčce trouby na 200 st. asi 15 - 20 minut, až jsou zlaté. Když nechtějí zlátnout, pustím chvíli gril.
|
TaJ |
|
(21.2.2021 23:07:09) Angrešte dík, to zní moc dobře
|
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 22:34:29) Cuketa je skvělá i jen tak osmažená na pánvi. Na tenká kolečka osmažit z obou stran. Je pak křupavá a stačí jí jen sůl.
|
K_at |
|
(21.2.2021 22:38:32) Mně se mrcha cuketa vždycky začne dusit a je rozblemcaná. Nevěřím jí, beru si to už osobně.
|
Lefff |
|
(21.2.2021 23:04:45) K_at, já cuketu občas dělám v troubě nakrájenou na kolečka a posypanou sýrem jen tak na pečicím papíru.
Dneska byl Caesar salát, v poslední době jsem dělala plněné papriky s rajskou omáčkou, krůtí srdíčka na kari (rodinný recept se sklenicí leča, bílým jogurtem a smetanou), uzený vepřový ocásek s bramborovou kaší, zapečené těstoviny s uzeným ocáskem, zelňačku s klobásou, smetanou a tymiánem, palačinky, bramboráky, hovězí vývar se spoustou zeleniny, svíčkovou pečenou v troubě, domácí pizzu, tatarák, květákový krém, smažený květák, kapustičky se slaninou, smažený camembert, žemlovku s jablky a tvarohem.
|
TaJ |
|
(21.2.2021 23:13:45) Lefff a dáváš něco jako přílohu k té cuketě? Nebo to jíte jen takhle samotné? To určitě zkusím, jednoduché a možná bych nalákala i syna, sýr má rád...a na obalené cuketě mu vadilo, že se z ní někdy ten trojobal jakoby svlékne, když to jí...
|
Lefff |
|
(21.2.2021 23:38:48) TaJ, cuketu takto jíme samotnou nebo je cuketa jako příloha k přírodním kuřecím řízečkům.
|
|
|
|
Lída+2 |
|
(22.2.2021 6:02:55) K_at , my cuketu hlavně grilujeme poklademe balkánem a jako příloha k masu, nebo jen tak.
zbytek roku ji vařím málo.
|
|
|
|
Kaliope X |
|
(21.2.2021 22:35:20) TaJ já používám cuketu do karbanátků a masových kuliček, mám tak třetinu masa, třetinu na jemno nastrouhaného sýra a třetinu na jemno strouhané cukety plus koření. Milujeme to tak, ale já nesmažím, tak je dělám v troubě.
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 22:43:15) Vinnou klobásu taky někdy míváme. Když je největší HO krize, tak máme brambory koupené už uvařené, vinnou klobásu stočenou do spirály a rajčatový salát. Je to nějak čím dál, tím častěji.
|
Půlka psa |
|
(22.2.2021 7:26:39) U nás vaří všichni kromě nejmladší, v tom není problém. Střídáme se ve třech a prostřední vypomahá. Ale predvarene brambory jsou skvělá věc. Někdy jdeme s MM z konference do konference, největší dítě je v práci a mam na jídlo třeba deset minut. Na uvaření i jídlo dohromady. Pak je to jako, kdyz najdeme. Jeden opece klobasu, druhý umikrovlnkuje brambory a umyje rajčata a jíme. Holt krizvka, no.
|
vlad. |
|
(22.2.2021 8:00:49) Pulko, kde se daji koupit predvarene brambory ? Rohlik prodava loupane. Mohla bych zaradit do jidel, co si deti zvladnou rychle pripravit samy
|
Půlka psa |
|
(22.2.2021 8:09:17) Billa, ale asi ne každá. Jezdíme do dvou a mají je jen v jedné. Bývá to u zeleniny v regalu s kysanym zelím a s podobnými věcmi. Chutnají dost normálně. Jak čerstve uvařené. V nouzi nejvyšší je to super věc.
|
vlad. |
|
(22.2.2021 8:40:34) Pulko diky
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(22.2.2021 9:23:13) To je spíš tak, že předem samozřejmě nevíme, že na to bude jen deset minut. Všechno vypadá v pohodě, ale pak se to zašmodrchá. Starší jsou třeba pryč, doma je čtyřletá, která si neuvaří my s MM máme těch deset minut. Brambory s vinnou klobásou jsou poslední záchrana.
|
Lída+2 |
|
(22.2.2021 9:58:59) Půlka psa,nás zachraNují lososy a jiné filety.
nacpané sem na ty vlnkovatý vnitřky: http://silvercrest.6f.sk/wp-content/uploads/2016/10/271749_f.jpg
myslím, ež jsme to měli mít dávno a né posledního půl roku
|
|
|
|
|
|
|