29.12.2010 11:18:24 Pavelčata
"Sloní žrádlo"
50 dkg měkkého salámu
3 velké cibule
1/2 l steril okurek
1 PL oleje
1/2 PL octa
1 PL hořčice pl.
11 dkg protlaku (pozor ne kečupu)
1/2 ČL soli
3 ČL cukru
1/2 ČL chili
20 dkg majonézy (pozor ne majolky)
Salám, cibuli okurky nadrobounko nasekat.
Olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chili za stálého míchání povařit až se spolu spojí v dokonale hladkou hmotu.
Přilijeme na salám s cibulí a okurkami a pořádně promícháme.
Po vychladnutí (je to moc důležité jinak se srazí) směsi přidáme majonézu a necháme v chladničce proležet.
Odpovědět