na těsto mám recept, už ho používám x let.. je přímo od cukrářky
na 1 vejce 40g cukr krupice, 40g hl mouky, 1 lžíce oleje
+ špetka soli do bílků a špetka prdopeč,
vejce dej dle potřeby - na kulatý korpus tak 4-5 - podle velikosti formy
pokud chceš kakaový tak 30-40 g mouky nahraď kakaem holandského typu.
vyšleháš bílky do polotuha se špetkou soli, potom přidáš cukr a vyšleháš do tuha, po jednom zašleháš žloutky, po lžíci olej a nakonec vmícháš prosátou (lépe 2x ) mouku s troškou prdopeč.
Korpusy jsou lehké, nadýchané a nevyboulují se..
krém dělám nastavovaný kaší
na 300ml mléka 2 polévkové lžíce kopcem pl. mouky, lžíce vanilkového cukru, svaříš za stálého míchání na hladkou kaši, pak bys měla přidat 50g omegy - to já nedávám - dávám třeba kaštany.. nebo čoko bílou kvalitní, hořkou.. milenu, co kdo prostě zrovna rád cca těch 50g, můžeš od oka, rozlámu ještě do horké kaše a rozmíchám - tím se kaše už trošku schladí..
pak dám kaši i s hrncem do dřezu se studenou vodou a za občasného míchání to schladím - přijde mi to lepší, než čekat a neustále chodit míchat.. takhle to je ryclejí.. pak vymíchám cca 200-250 g másla do pěny a k tomu po lžících zašlehávám schladlou kaši - já už většinou nesladím.. záleží co v tom je za čoko.. nebo prostě dle chuti dosladíš.
krém je skvělej.. není to jen máslovej.. krásně se s ním zdobí, všechno drží.. a super se na něj potahuje..
tady sou moje poslední čtyři kousky
zrovna se chystám na další - dcerka bue mít 6té narozeniny
![]()



tentokrát jsem si poprvé objednala icing roll (potahovačku kupovanou, jinak dělám doma, ale minule jak jsem se rozjela s těma figurkama, tak to prostě rychle schne, vysušuje se to a pak se s tím člověk děsně morduje, tak chci zkusit tu profi - cenově vyšla levněji, než když dělám doma mléčnou..
