Re: Nejde mi upéct bezlepkový chléb
Nechci tě odrazovat od pekárny, ale měla jsem doma čtyři půjčené, abych zjistila, kterou si koupit a zůstala jsem u normálního pečení v troubě. Peču z jizerky 1 kg mouky, kostičku droždí, 2 lžičky soli, lžičku mletého kmínu s fenyklem a litr i více vody podle hustoty. Umíchám v zadělávací míse hnětacími metlami(těmi kroucenými)ručním mixérem. Přendám do vymazané formy na chleba, nebo srnčích hřbetů, nebo do větších formiček(potom to vypadá jako houska). Nechám asi hodinu kynout a potom asi hodinu peču. Občas potírám studenou vodou. Jo a při pečení si tak na půl hodiny přikreju alobalem, aby se zezhora nepeklo moc rychle. Z této dávky mám dva velké chleby a ještě jeden srnčí hřbet. Vydrží mi to týden i déle. Co nestihnu sníst dám si nakrájené do mrazáku. Dle mých 20 letých zkušeností s pečením bezlepkového chleba je pekárna k prdu. Za polovinu energie mám třikrát tolik chleba najednou.
Odpovědět