3.2.2014 13:55:05 Černá kronika
Jídlo za 56 korun na den a pacienta - je kritika oprávněná?
Zaujal mě článek o nemocniční stravě. K článku jsou připojený fotografie naservírovaného jídla a taky jídelníček několika nemocnic. Podle obrázku nemůžu hodnotit přímo chuť jídla, takže spíš lze brát v úvahu skladbu jídelníčku a ten na mě zase tak strašně nepůsobí. Někde jsou dvě teplá jídla denně, což doma taky každý nemá. Někdo doma ani nesnídá a jen do sebe kopne kafe. Zaráží mě např. vakuově balený salámy k večeři, např. Poličan je poměrně drahý, výživová hodnota mizivá, v nemocnici bych čekala spíš nějakou tvarohovou pomazánku, ale zase asi tady bude úspora v personálu kuchyně na mzdách při studené večeři. Rozpočet 56 korun na celý den na pacienta je asi velký čarování.
http://brno.idnes.cz/nekvalitni-strava-v-nemocnicich-daa-/brno-zpravy.aspx?c=A140203_2029681_brno-zpravy_daj
Odpovědět