Re: Jídlo za 56 korun na den a pacienta - je kritika oprávněná nebo není?
Zelenina a ovoce je nejdražší část jídelníčku ve velkovývařovnách, jak už jsem psala, tyhle instituce nemůžou vyběhnout na trh a nakoupit levnou sezónní zeleninu, musejí odebírat od dodavatelů a ti prostě žádnou sezonu nezohledňují, stejně většinu roku vozí tu kterou zeleninu pořád od stejného producenta bez ohledu na to, jeslti ten sídlí v Španělsku nebo v Čelákovicích.
je to neuvěřitelně na palici, tohle, ale je to tak. Hodně se řeší mraženou, ale ta taky stojí pořád stejně, léto nebo zima.
Rohlíky v porodnici musejí být čerstvé, protože kuchyně nemůže skladovat pečivo do druhého dne a pak vydávat staré (musela by mít spešl nějaké hygienicky schválené prostory na pečivo a ještě kdovíco). Nejjednodušší je (a dělaly jsme to všechny) si rohlíky nechat ostárnout sama a jet "o jeden pozadu".
Odpovědět