Vosí hnízda z kokosu
Vánoce se blíží, obhlížím své recepty a vylíhla se mi v hlavě myšlénka, že bych chtěla zkusit nějaké nepečené kokosové, ideálně vosí hnízda s náplní z vaječňáku. Jenže nemáme moc rádi konzistenci strouhaného kokosu, jak pak zůstávají "drobky" mezi zuby a podobně. A taky mám pocit, že bez tepelné úpravy je kokos tak nějak nevýrazný. Takže jdu s několika dotazy:
Máte někdo osvědčený recept na kokosová vosí hnízda?
Dá se kokos nějak zpracovat tepelně a pak použít (provařit jako mák s mlékem, třeba)?
Fungovalo by prohnat strouhaný kokos mixérem?
Nebo raději použít jen kokosové mléko (to husté z plechovky, ne vodu z kokosu) a piškoty?
Díky předem za jakoukoliv radu a připomínku k tématu
Odpovědět