| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

  (?)
 Názory 110 z 85353  [Dalších 85343 >>]
Len 108740
24.3.2024 10:04:54
Tak jsem zkusila mazance, z polise z 2g drozdi, takze nejdriv polis z drozdi, 200g mleka a 200g mouky, po nakynuti (asi hodina a pul) zbytek surovin, zamichala pekarna na program testo, program zacal v pul desate. Rano v pul devate je to nakynute uplne dokonale. Dobry pokus, takhle to budu delat asi casto.
Anadar 27930
23.3.2024 18:38:19
Já to dělám běžně. Přes den(přes práci) nebo přes noc, když je druhý den volno. Většinou tak 10 hodin. Po vypracování dám těsto do lednice. Když jde o chleba,tak ho rovnou vyklopim do rozpáleného hrnce a upeču.
Když jde o sladká těsta,třeba na vánočku tak to vyklopim na vál,prohnětu,tím se prohřeje, upletu vánočku,nechám dokynout na plechu a peču
Kaipa 98564
23.3.2024 15:09:55
Děkuju, zkusím.
neznámá 91073
23.3.2024 14:34:34
Nechám nakynout v míse, umotám rohlíky, plech přetáhnu igelitem a dám kynout do lednice. Druhý den upeču, rovnou studený z lednice do vyhřátý trouby.
Jde i těsto nechat kynout v lednici a pak umotat rohlíky, ale ty pak dlouho kynou na plechu.
Kaipa 98564
23.3.2024 14:28:57
neznámá, takže zaděláš kynuté těsto, z nevykynutého uděláš rohlíky a ty potom kynou přes noc v lednici? Nebo těsto vykyne, uděláš rohlíky, strčíš do lednice a ráno pečeš?
apo-lena 159305
23.3.2024 10:03:02
Takhle dlouho nechávám jen těsto na pizzu a na langoše. Ty prostě postupně odebírám. 48 hodin vydrží určitě.
To těsto na pizzu nechám normálně hodinu nakynout v kuchyni a pak ho vrazím do lednice na jindy.
magrata1 95172
22.3.2024 20:25:42
Ubírám kvasnice a nechám kynout i déle. Ještě mi nepřekynulo.
Termix 105545
22.3.2024 17:50:48
Lenko, v lednici nechávám kynout těsto tak, že těsně před spaním udělám těsto a strčím do lednice a ráno peču. V zimě ho nechávám třeba na balkoně. Ale většinou okolo šesti až sedmi hodin kynutí. Déle ne.
Len 108740
22.3.2024 14:44:12
Lenko, jj, ja to napsala blbe, myslela jsem druhe kynuti, o tvar ani tak nejde:-) Hlavne kvuli nakysle chuti, kterou pecivo delsim kynutim chyta. Ale zase 24 hodin neni tak dlouho. Fakt je, ze original panettone je vzdy mirne navinula.
Lenka Pražanda 128023
22.3.2024 14:31:35
Mazanec je bochánek, to je v podstatě už ten tvar na pečení :-)
Ale je fakt, že štola mi kyne přes noc při pokojové teplotě. Tak to asi půjde :-)
 Názory 110 z 85353  [Dalších 85343 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.