Len | 108740 |
24.3.2024 10:04:54
Tak jsem zkusila mazance, z polise z 2g drozdi, takze nejdriv polis z drozdi, 200g mleka a 200g mouky, po nakynuti (asi hodina a pul) zbytek surovin, zamichala pekarna na program testo, program zacal v pul desate. Rano v pul devate je to nakynute uplne dokonale. Dobry pokus, takhle to budu delat asi casto.
|
Anadar | 27930 |
23.3.2024 18:38:19
Já to dělám běžně. Přes den(přes práci) nebo přes noc, když je druhý den volno. Většinou tak 10 hodin. Po vypracování dám těsto do lednice. Když jde o chleba,tak ho rovnou vyklopim do rozpáleného hrnce a upeču.
Když jde o sladká těsta,třeba na vánočku tak to vyklopim na vál,prohnětu,tím se prohřeje, upletu vánočku,nechám dokynout na plechu a peču |
Kaipa | 98564 |
23.3.2024 15:09:55
Děkuju, zkusím.
|
neznámá | 91073 |
23.3.2024 14:34:34
Nechám nakynout v míse, umotám rohlíky, plech přetáhnu igelitem a dám kynout do lednice. Druhý den upeču, rovnou studený z lednice do vyhřátý trouby.
Jde i těsto nechat kynout v lednici a pak umotat rohlíky, ale ty pak dlouho kynou na plechu. |
Kaipa | 98564 |
23.3.2024 14:28:57
neznámá, takže zaděláš kynuté těsto, z nevykynutého uděláš rohlíky a ty potom kynou přes noc v lednici? Nebo těsto vykyne, uděláš rohlíky, strčíš do lednice a ráno pečeš?
|
apo-lena | 159305 |
23.3.2024 10:03:02
Takhle dlouho nechávám jen těsto na pizzu a na langoše. Ty prostě postupně odebírám. 48 hodin vydrží určitě.
To těsto na pizzu nechám normálně hodinu nakynout v kuchyni a pak ho vrazím do lednice na jindy. |
magrata1 | 95172 |
22.3.2024 20:25:42
Ubírám kvasnice a nechám kynout i déle. Ještě mi nepřekynulo.
|
Termix | 105545 |
22.3.2024 17:50:48
Lenko, v lednici nechávám kynout těsto tak, že těsně před spaním udělám těsto a strčím do lednice a ráno peču. V zimě ho nechávám třeba na balkoně. Ale většinou okolo šesti až sedmi hodin kynutí. Déle ne.
|
Len | 108740 |
22.3.2024 14:44:12
Lenko, jj, ja to napsala blbe, myslela jsem druhe kynuti, o tvar ani tak nejde Hlavne kvuli nakysle chuti, kterou pecivo delsim kynutim chyta. Ale zase 24 hodin neni tak dlouho. Fakt je, ze original panettone je vzdy mirne navinula.
|
Lenka Pražanda | 128023 |
22.3.2024 14:31:35
Mazanec je bochánek, to je v podstatě už ten tvar na pečení
Ale je fakt, že štola mi kyne přes noc při pokojové teplotě. Tak to asi půjde |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.