17.6.2021 7:01:39 Vítr z hor
Re: Ryba do sushi - syrová ?
Ryba do sushi v restauracich se premrazuje. Nejsem si ted jista, jestli je to pravidlo v CR nebo v jine zemi, ale prave to premrazeni ma zajistit nezavadnost masa. Kdyz odhaduji z toho, co vim, na sushi, kde ale detaily neznam, rekla bych, ze se mrazi sokerem (velmi rychle - sokove - mrazici mrazak).
Sama jsem obvykle pouzivala spolehlive vyhlizejici maso od spolehliveho dodavatele a nemrazila jsem.
Kdyz delam tatarak, taky nemrazim, ale tam je to ok, protoze pouzivam dostatek citronu (vybije, co se da).
K syrovemu rybimu masu a morskym plodum mam respekt, protoze uz jsem vezla par intoxikovanych lidi do nemocnice a sama jsem se intoxikovala bagetou s uzenym lososem z uznavaneho prazskeho bagetoveho retezce.
Odpovědět