22.5.2022 13:19:46 Yuki 00,03,07
Re: Krupicová kaše jako ze školy
překvapuje mě, jakou v tom hledáš alchymii, já jsem dělávala krupici často, klukům nechutnala z jídelny, prý je ta moje lepší
Na litr mlíka necelých 100 g krupice, dětské, trochu cukru, špetku soli, bez té není tak dobrá chuť a vařit pomalu, ke konci vaření přidat trochu másla, tím se to zjemní
mám hrnec na mlíko, ale stejnou službu dělá i nepřilnavý hrnec z Tescomy, v tom dělám pudink, protože v něm rychleji chládne
Krupicová kaše od mojí maminky nemívala sůl ani máslo a na výsledky je to hodně poznat, navíc ji sypala až do horkého mléka
myslím, že pro ještě větší jemnost bych vařila opravdu co nejpomaleji
sypeme moučkovým cukrem, každý podle chuti, cukr zabrání vzniku tuhýho povrchu, a potom obyčejné kakao, zase každý podle sebe
Odpovědět