Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Delete | 8214 |
24.11.2016 21:09:14
Anni,
souhlasím s Alenou, alternativa neznamená chaos a bezvládí. To, že to tak v některých školách je, je fakt. který ale nesouvisí s podstatou alternativy, ale s nepochopením podstaty od vyučujícího, případně s jeho neschopností. Nejstarší chodila do Montessorky dva roky, bylo tam ticho, klid, přitom neustálá aktivita, holka tam byla hodně spokojená, a to je spíš stavěná na řízené činnosti. Nejmladší pak chodila občas do místní Montessorky, soukromé komunitní školy, kde by se třeba dala očekávat větší volnost a ne...fungovalo to tam skvěle, holka tam chodila hodně ráda. Takže "deti tam pobihaly, mluvily, tancily, skakaly" fakt není znak Montessori . |
Alena | 129302 |
24.11.2016 20:59:25
"A jak pak vůbec zvládají "tuhý" režim na běžných středních a náročných vysokých školách?"
Nezazila jsem, ze by nektere z deti melo problemy s vykonosti ci studijni kazni zpusobenou predchozim typem vzdelavani(naopak). Samozrejme mohou byt obcas otravene nekterymi studijnimi metodami, ktere aplikuji zkostnatelejsi gymnazialni ucitele. |
Alena | 129302 |
24.11.2016 20:55:57
"myslím, že přesně zodpověděla dotazy zakladatelky."
Nezodpovedela je vubec, zminene typy skol evidentne nevidela ani z rychliku. Dana je vyznavac te nejklasictejsi klasiky a kdokoli nedrzi pusu a nesbira sporadane znamky a dutky je exot a nevi uz, co by si vymyslel. |
Alena | 129302 |
24.11.2016 20:51:14
A nebyla spis ta ucitelka nemohouci ? Za mych detskych let jsme ve skole meli ucitelku, ktera deti fackovala,a le nenapadlo by me z toho vyvodit, ze biti deti je jeden ze znaku klasicke skoly.
|
Alena | 129302 |
24.11.2016 20:47:06
Kolik tech pripadu v okoli mas? To jsou samozrejme nesmysly. A napriklad o nasi skole tvrdila zcela vazne i psycholozka z PPP. Nastesti uz tam nepracuje. Situace v Praze je povetsine jasne - vetsina rodicu co dava dite do takoveho typu skol je angazovana, zajima se o vzdelavani, je nadprumerne vzdelana. ANo, vyskytuji se deti, co by maji s necim potize, ale ne v nejake prebujele mire - potize mineno dys, ne slabe IQ zvlastni skoly, takove dite muze byt jedno, ma asistenta. Ovsem na druhe strane spektra je vysoky podil deti co pokracuji na osmilete gymnazium, byva to vice nez tretina tridy,nekdy i polovina.
|
Inaaa | 119752 |
24.11.2016 20:39:01
Waldorfské lyceum má dobré výsledky,to je zajímavé
|
Muška3 | 120042 |
24.11.2016 20:37:11
Já taky souhlasím s Danou, myslím, že přesně zodpověděla dotazy zakladatelky. Vnímám to ze svého okolí naprosto stejně....
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
24.11.2016 20:36:24
Co vím, tak waldorfáci museli makat celá rodina, aby školu uspokojili.
U montessorri zase říkali, že dítě musí mít rozvinutého vnitřního učitele nebo jak se to jmenuje, musí se prostě aktivně snažit, není to pro oprsklé děcko, které bude nejraději sedět a hledět do zdi. |
kosatka2 | 89902 |
24.11.2016 19:55:08
Já dala do alternativní školu dítě mimo jiné proto, že nesouhlasím s klasickým známkováním a dalšími věcmi. alternativní školy mají některé nástroje, které se dají použít skvěle, pokud jsou v dobrých rukou. ale i naopak, jako s ostrým nožem.
u nás jsou všichni rodiče dětí VŠ (to jsem předtím nevěděla), a mají mnohem víc pravidel, než jejich vrstevníci jinde. vyloženě alternativní z rodičů není nikdo (my asi nejvíc, škoda, těšila jsem se na exoty). problém má jen jedno dítě a jeho chudák matka. děti to dítě berou, ale některé jiné matky jsou z něj mírně nesvé, protože se chová zvláštně. nemají moc úkolů a netahají moc věcí. žádné slavnosti a rodičovské ejchuců se u nás nekonají, wladorf by nebyl můj styl. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
24.11.2016 19:10:12
Já též...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.