| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zápal plic

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 3231  [Dalších 2931 >>]
pingui 49813
4.10.2012 20:04:08
ahoj,jdu pro radu. V našem blízkém okolí se objevilo dítko které má pozitivní plicní chlamydie. Je velmi často nemocné,kašle,rýma. Nyní bez teplot ,ale má silný,dráždivý až dusivý kašel,silnou rýmu. Ale tohle má prakticky celý rok,jeho sourozenci kteří nebyli testováni mají totéž (silný kašel,rýma). Dítko bylo přeléčeno (nevím čím),ale kontrolní odběr nebyl! Nyní se vídáme denně,a chodíme od příštího týdne do společného plavání. Je to dítko infekční? Můžeme to dostat? Máte s tím někdo zkušenost??
díky
Dojanka 85301
4.10.2012 20:00:12
Holky, jestli vás s tím neotravuju, tak posílám jednoho dráčka, kterého Eli včera nakreslila (vkládám ho jen tak pro zpestření pošmourného večera, u nás je vichr, prší, psa by nevyhnal). Jsem ráda a denně se fakt modlím, abychom tento podzim a zimu přečkali všichni ve zdraví. Takže dráček jako poslíček dobrých zpráv:


Dojanka 85301
4.10.2012 17:46:40
Ještě zářijový západ slunce:



Dojanka 85301
4.10.2012 17:41:35
Ahoj holky, (naše stará parto):-),
moc vás všechny zdravím a moc ráda vás tady vidím. Já sem teď moc nechodila (myslím do naší diskuze), protože musím zaťukat, zatím se "držíme", ale bojím se to nejenom vyslovit, ale i napsat.
Hodně teď děláme kolem baráku - sekání trávy, včera nám soused zoral pole, dnes budeme česat jablka, se ségrou chceme o víkendu přesadit rybízy, protože je máme až nahoře na zahradě a ona tam s manželem staví, tak tu budeme jak na Sausforku v Dalasu :-) (jsem za to moc ráda, alespoň tu na stáří nebudu sama, vycházíme spolu hezky, i když jako děti jsme se hrozně hádaly).

Elince umřela andulka (asi před týdnem), tak jí udělala maličký hrobeček na zahrádce, zakopaly jsme ji a hrozně moc si přeje další andulku. Ve třídě má spolužáka, který má dědečka, ten chová andulky, tak má slíbené mláďátko na zimu. Naše andulka byla špatná asi měsíc, byla jsem s ní na veterině, protože měla silný průjem (nechápu, kde ho chytla, když mezi ostatní ptáky nepřišla vůbec do kontaktu, ani ven jsme ji nedávaly). Byla moc špatná, antibiotika v kapičkách jí nezabíraly, Eli to moc oplakala.

Jinak Šárce se daří dobře, učení je až nad hlavu, fakt se skoro pořád učí - protože mají třikrát týdně odpoledňák, v úterý 9 hodin v kuse - hrůza a každý profesor je chce vybičovat k maximálnímu výkonu a to není v lidských silách se všechno našprtat na 100 %. Ona se strašně snaží, známky má krásný a holky, ani nevíte, jak je ráda, když je pátek odpoledne. Jezdíme denně na kolech - každý podvečer, fotíme západ Slunce, dokud to počasí dovolí, tak vyrážíme.
V neděli nám držte palce - jdeme poprvé do tanečních. Šári má z toho velké obavy, že jí to nepůjde, já si dneska koupila blůzu, protože nemám co nasebe - mám jen sportovní věci - kalhoty a trička, nejsem vůbec zvyklá chodit na podpatku a ve slavnostním, necítím se v tom. Raději legíny, triko a sekačku na trávu a jde se sekat. Podám po neděli hlášení, jaké to bylo.

Gerberko, moc na vás myslím, jak tam s těmi bacily válčíte - u nás to bylo minulý týden, dědu to položilo, Eli byla celý týden doma, Šárka byla zralá taky do postele, ale do školy chodila a já to měla 3 dny, ale bylo mi fakt zle. Neskutečná únava, pálily mě oči, bolelo v krku - naštěstí jsme neměly teploty, ale i tak to byla otrava.

Holky, tenhle recept nám poradila ta Ruska, co k ní chodíme uklízet:

nastrouhat čerstvý zázvor, přidat med a citrón. Denně několik lžiček a uchovávat v lednici. Je to strašně dobrý. Ale spíš pro dospělý, děti by to pálilo, on ten zázvor má sílu.

Gerberko, víš co dávám teď Elince na imunitu? - Pangamin, Celaskon a Omega 3 mastné kyseliny. Tuhle kombinaci jí dávám od léta. Není to drahé a hlavně ten Pangamin je úplně přírodní.

Moc všechny zdravím a zase najukněte ~3~

takhle jsme navečer fotily:


takovéhle papoušky maluje Elinka:




ségry Agátka (ale je skoro i naše, protože je u nás celé léto :-))

vydrží se nechat drbat hodinu :-)

a na závěr vás všechny zdraví Elinčini Angry Birds
(P.S. Elinka má zítra svátek, tak jsem jí objednala jednoho obrovského Angryho, čekáme netrpělivě na lístek z pošty, že tam máme balíček. Bonbóny do školy už má v aktovce, jsou ve třídě 2 Elišky ~x~)

lipoo 47870
4.10.2012 16:14:27
však to je jasný,že angína není ze studenýho napití...musí tam už být nějaký virus,a tím studeným se ten krk "oslabí" a bacil má zelenou...
Gerberka1 78633
4.10.2012 15:45:29
Ivčo, ano, už jsi několikrát ten syndrom periodických horeček zmiňovala....jaká je na to léčba?? Co se s tím dá dělat?? Jaká je diagnostika tohoto onemocnění? Co na to dětská dr.?
Ivča V 120519
4.10.2012 13:54:46
Ještě k těm bakteriím a virům... Náš Kája měl v srpnu ze dne na den 40-horečky. Naše doktorka měla dovolenou. Bylo mi jasné, že pokud půjdeme k zastupující tak nafasujeme antibiotika a hotovo. Proto jsme ho sbalili a jeli s ním do nemocnice na ORL k paní docentce (ta přece musí angínu poznat). Podívala se mu do krku a konstatovala, že takto klasická angína nevypadá. Kájík má krk růžový a v krku hlenové povláčky. Proto nás poslala do laboratoře na krev, odebrala mu stěry z mandlí a že se uvidí. Na druhý den jsme tam jeli znova. Hodnoty krve odpovídaly zánětu - CRP 135 a také vysoké leukocyty, jenže volala do laboratoře a z výtěru jen běžná flora (to byl teprve druhý den). Takže podle CRP to nemohlo být virové a podle mikrobiologického rozboru se nenašel žádný bacil (streptokok, kvasinky nic). Čili příčina neznámá. Opět jsme to museli zvládnout bez antibiotik a máme podezření, že Kája trpí syndromem periodických horeček - čili autoimunitní onemocnění, říká se tomu taky pátá alergie, či sterilní zánět. Neexistuje na to cílené vyšetření, nikdo ti nepotvrdí na 100%, že jde o tento problém. Takže my máme onemocnění, které nezpůsobují ani bakterie ani viry i když to tak vypadá.
Ivča V 120519
4.10.2012 13:26:17
Gerberko ~6~~6~~6~
Gerberka1 78633
4.10.2012 13:00:07
Ivčo, já jsem taky ráda, že B. teď vydržel půl roku bez atb.
Netrápím se tím, proč onemocněl. Jenom konstatuju, jak to s těma nemocema vidím.
Jediné, čím se neustále trápím, je ztráta mojí milované maminky - ale samozřejmě tím nebudu nikoho zde otravovat. Važ si každého dne, kdy máš rodiče. Bez maminky už nikdy nic nebude takové jako s ní....
Ivča V 120519
4.10.2012 12:52:28
Gerberko v tom cos napsala není nic, s čím bych nesouhlasila. Proto jsem se přestala zabývat tím -PROČ, jsme onemocněli. Já jenom chtěla říct, že je podzim a začne doba plýskanic a v tomto období se prostě bakteriím a virům daří. nic víc nic míň.
Já si myslím, že taky dělám maximum proto aby byl Kája zdravý a když už onemocní nebudu se trápit tím proč. Prostě si užíváme každý den kdy nás nic netrápí.
Co Dojanka, nevíš jak se jim daří ?
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 3231  [Dalších 2931 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.