| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zápal plic

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 3231  [Dalších 2801 >>]
lipoo 47870
30.7.2012 17:44:56
Taky gratuluju,náš měl 15.7.-18let!presne -ty jo,já nevím!!!!mladší je v 16.00 a tom asi 14.30,nekde to mam napsane
Dojanka 85301
30.7.2012 14:01:33
A děkuju za gratulace k Šárčiným narozeninám. Přesně ve 13.10 jí bude 16 let ~x~~x~~x~.
~s~~s~~s~
Dojanka 85301
30.7.2012 14:00:41
Ahoj Ivčo,¨

jsem moc ráda, že jsi sem po dlouhé době nakoukla. To je príma, že si užíváte léta, Kájík v pořádku, tak ať to takhle co nejdéle vydrží.

Já se to taky bojím už vyslovit, že se holky "drží", raději si to nechávám pro sebe a v duchu děkuju Bohu, že nás chrání.

Gerberko,

a jak dneska Jindra? A co Bédík? Lepší se to?

Lipuško, také moc zdravím ~3~
Ivča V 120519
30.7.2012 6:37:11
Všechny vás moc zdravím. Dnes nám skončila týdenní dovolená tak se pozvolna vracím do reality. Sice jsem tu nic nepsala, ale se ztaženým hrdlem jsem sledovala příběh děvčátka, které napadl pneumokok. Jsem ráda, že je holčička doma u mámy a zotavuje se. Gerberko dočetla jsem, že vás také trápí virová angína, ale snad se kluci do dovolené dají do pořádku. U nás je všechno OK. Úplně se bojím ta slova psát, abych něco nezakřikla. Minulý týden jsme byli v Brně na té promoci a já trnula čtrnáct dní před tím hrůzou abych vůbec mohla jet. Prošvihnout takovou událost, to bych asi rozdýchávála těžko. Naštěstí všechno klaplo a byl to super zážitek. Jinak si léta užíváme tak nějak v poklidu. Rácháme se na zahradě v bazéně a jezdíme po výletech. Dojanko seš hodná, že si na mě také vzpomeneš. Šárka měla narozeniny, proto se připojuji s gratulací. Lipuško četla jsem, že se teprve chystáte na dovolenou, ale teprve pořádně dočtu kam to vlastně jedete, doufám, že je o tom hlouběji zmínka.
Zdravím celou naši partu !!!~3~~;((~;((~;((
lipoo 47870
29.7.2012 21:24:58
jéžiš,Dojanko..slepicím~e~~e~-my milujem rajčatový salát.rajčata máme asi tři:-((-mi se zas nechytne nic~:(
Dojanka 85301
29.7.2012 17:06:03
Gerberko,

to je mi Jindry líto, ale snad se z toho dostane včas - než odjedete na tu dovolenou. Pro mě osobně je bolest v krku horší než cokoliv jiného, na krk trpím odmalička - těch angín co jsem měla jako malá. Hrůza. Mám alergii na penicilin, tak do mě ládovali různý tetracykliny apod. Já mívala angíny i 10-krát do roka, ale na žádné mandle jsem nešla, na to byla moje máma hrozně vynervovaná, V ŽIVOTĚ by se mnou nebo se ségrou nikam nešla, pokud by to nebylo životně nutný.

My jsme teď museli zalézt, u nás prší, děda zavařuje venku pod střechou okurky, už má 65 sklenic a okurky na poli mu chrlí úrodu dál a dál. Už neví, co s nima. On toho vždycky zaseje víc, všechno se mu "chytí" a pak to nestačíme zpracovat. Rajčata už mu taky začínají. Letos jich má "jenom" 120 keříků, loni to bylo 132. Jsou to pak tuny rajčat. Kdybys byla někde poblíž, ráda bych ti dala domácí rajčátka, jsou fakt výborný. My to vůbec nestačíme ujíst, ale dědovi je líto nechat políčko ladem, tak vždycky nakoupí sadby, jemu se opravdu vždycky všechno "chytne" a děda pak lítá po zahradě a nestačí otrhávat.
Ëlinka je už tak zmlsaná, že z těch rajčat vyjídá lžičkou jenom ty zrníčka se šťávou a zbytky házíme sousedovic slepicím.~f~

Teď navečer, jestli přestane pršet, tak bych ráda s holkama na kola, kousek za vsí je veliké pole s mákem, tak si vezmeme košík a zkusíme uloupit pár makovic, doma z toho vyklepeme mák, je úplně jiný než ten, co prodávají v krámě. Takový slaďoučký. Snad nás někdo nechytne.

Už jsme byli takhle loni s dědou i babičkou, my v poli, když jelo nějaké auto, tak jsme se skrčili pod makovicema - holky, nevěřily byste, co je u kraje toho pole nařezaných makovic, jak z toho ti narkomani berou tu bílou šťávu - ještě z těch nezralých zelených makovic.
Když chceme uříznout makovici, tak skoro každá nakraji je naříznutá.~o~

Tak hezké odpoledne všem a Gerberce moc držím palce, aby se kluci brzy zotavili. Určitě napiš.~;((~;((~;((~;((
lipoo 47870
29.7.2012 14:03:43
gerberko-já v první chvíli myslela,že tchýně někam dávala svého manžela~t~-ale to byla jen vteřina,tak špatně na tom enjsem..i když..teď jsem si vzpomněla na tebe,jak říkáš tchýni,že malej nemá teplotu a ona se pak na konci zeptá,jestli nemá teplotu...to samé jsem byla včera já...děda mi vykládá,jak brácha jel s klukama a ten mladší,že potřeboval do nemocnice-a já říkám "v rakousku??jel do nemocnice?"-a on říká-né,oni jsou tento víkend v jeseníku,do rakouska jedou příští.....a pak zas cosi říkal a já říkám "a kdy dojedou z toho rakouska?"-prostě magor
Gerberka1 78633
29.7.2012 13:13:58
Ahoj holky,
Předně DOJANKO, přeju ŠÁRINCE krásné narozeniny!!~;(( Hodně zdravíčka, štěstí a hezké prázdniny.

DOjanko, u nás je to blbý. Jindru začalo včera ráno bolet v krku stejně jako Bédu, má na patře taky ty puchýřky, krvavý nebo jakoby s bílou čepičkou, mandle nic, jenom na tom patře. Naštěstí ten kloktat umí, takže kloktá Tantum verede, ale když se mu tam podívám, tak to fakt hrozný. Chudák, taky nechce nic jíst, jenom heká, je mi ho líto. Tohle jsme fakt v životě neměli.

Béda se jakoby zlepšil s tím krkem, nic jiného kromě dětských výživ jíst nechce, takže včera snědl 3 a dneska od rána už 2. Horší je, že když jí, tak hlásí, že ho bolí ucho, jinak ne. Dvě noci za sebou spal bez probuzení. Na ORL, kde jsme registrovaní, tak nemůžu přijít "jen tak". Musím tam zítra ráno zavolat a doufat, že doktorka to zvedne a nebude mít dovolenou. Doktroce vše vysvětlit a poprosit ji, jestli by se na něho nepodívala, že to sice není nic akutního, ale že máme před tou dovolenou atakdále atakdále....a že se jí plně přizpůsobím časově, že jsem doma. A potom doufat, že nás vezme - zítra nebo třeba v úterý. Ona má šíleně moc pacientů, je výborná a hodně lidí k ní chodí s děckama.

Manžel je taky nachrmlaný šíleně, v noci spal v obýváku, aby nebudil tím kašláním, bolí ho hlava. Oni byli v úterý někde v jeskyni, já pořád říkám, že se tam museli nějak dorazit nebo co, to fakt není možný. Ještě že je aspoň ještě ten týden do odjezdu, kdybychom měli jet dneska, tak netuším, jak bychom to udělali.

Dojanko -
jo, máš pravdu s tím věkem u těch starších lidí, to ano. Ale podle mě to zas až tak úplně směrodatné není. Myslím, že člověk k něčemu má odjakžva "sklony" nebo nemá a ten věk to jenom podtrhne.

Říkám - moje mamka byla do posledka naprosto pohotová, jasné mysli, dovedla na všechno pohotově reagovat, měla svůj názor, hodně četla noviny, vše aktuální sledovala atakdále. Tchýně tohle nedělala NIKDY. Ona teda čumí na bednu věčně, ale takovým tím tupým zrakem, kdy nechápu, že vůbec vnímá, co tam dávají a dívá se komplet na všechny slátaniny, které tam běží.

Bohužel se u ní projevilo to, že ona se opravdu o svoje děcka nestarala, hned šla do práce, vše měla na starosti její matka, po rozvodu bydlela jinde, například nikdy nebyla na žádné třídní schůzce u děcek, nic. Nezajímala se, kam dát manžela po základce apod., to vše musel tak nějak sám, nikdo mu neporadil. Proto asi ten vztah nemají tak pevný jako jsme měli my.

Ona nemůže říct nic na téma nemocí apod., protože když byli děcka nemocní, tak doma nebyla, když jsem se jí kolikrát ptala na dobu, když byl manžel malý, tak mi nedokázala NIC říct. Moje mamka si pamatuje naprosto všechno - jak to s náma bylo, když jsme byli malí, chodila na všechny třídní schůzky, učila se doma se mnou, když mi něco nešlo, jezdila s náma na dovolený atd. atd.

No nic, to jsem zas napsala román. Holky, mějte se líp než my a užívejte léta~R^
lipoo 47870
28.7.2012 0:41:22
Dojanko-ty holky tvoje ti závidím!!!i ten vztah,jaký mají spolu i s tebou..si nedovedu představit,že by náš starší v šestnácti s náma seděl a "povídal si"-nebo i ten mladší,že by byl ochoten sednout si na zahradu a dívat se na hvězdy.../večer,když jde v tv film-například/-ale i kdyby nešel....někdy z toho mám depku-oba dva jsou "ujetí",každej jinak...ten starší je takový "skoro autista",moc nemluví od malička...a mladšího samo ignoruje...no jo no.~7~
Dojanka 85301
27.7.2012 23:06:36
Ahoj Gerberko,

tak jsem dočetla tvůj příspěvek. Myslím si, že se Bédíkovi o víkendu určitě uleví. Teploty nemá, tak to nebude nic vážného, půjde určitě o tu virovou angínu. Jak už jsem psala, já ji měla a je hodně bolestivá, jsou to takové minipuchýřečky v krku a bolí to jak čert. Asi to nechce nic horkého, spíš vlažné a cucat něco na desinfekci - dobré jsou taky pastilky Septolete. Jinak pro Eli jsem koupila Strepsils nebo Neoangin junior s jahodovou příchutí, že jsou vhodné pro děti, protože nejsou tak silné.

Hlavně, aby se mu už ulevilo, je to hodně nepříjemný. Určitě napiš zítra, jak se to lepší. Jinak s tou tchýňkou - to víš, už má taky jistě léta, je to starý člověk, musí se to už brát trošku s rezervou, i když člověk aby měl někdy nervy ze železa.
Můj tchán je např. zas takový podivín - má tu "nemoc" jak se říká "hromadění věcí". Nic nevyhodí a kdybys viděla tu spoušť, co má doma, tos v životě nikde neviděla a když mu tam jeho dcera chce uklidit, aby měl alespoň jednu obytnou místnost kulturní, tak je zlý a vždycky to skončí hroznou hádkou. Navíc začal jezdit na ty výlety za 99 Kč, víš na ty předvádečky a nakoupil zboží za víc jak 100 000 Kč, přitom nemá na zaplacení plynu a elektřiny, no je to na dlouhatánské vyprávění.
Všechno léčí kopřivami, ty má na půdě všude po zemi, suší to tam celé léto. Když ještě žila tchýně, tak to v chalupě vypadalo jakž takž, ale po její smrti (6 let) žije děda jak Robinson ve svém vlastním světě.
Jednou, ještě když jsem tam byla s manželem za svobodna, tak jsem u nich byli přes víkend a mně nebylo dobře, bolelo mě taky v krku, měla jsem teplotu a děda že mi dá Superpyrin - to je lék, který se snad už ani nevyrábí, no nicméně nějaký donesl, byl to prášek celý žlutý místo bílý, já se kouknu na platíčko a tam rok 1977 ~q~. To mi dával v roce 1994.

No nic, já se nějak moc rozepsala. Před chvílí jsme přišly z venku, byla jsem s holkama na zahradě a dívaly jsme se na hvězdy. Tyhle prázdninové teplé letní večery hrozně milujeme, uděláme si do mísy popcorn a povídáme si. Eli viděla padat meteorit, tak jsem si vzpomněla, že teď někdy začátkem srpna budou myslím ty Leonidy, ty meteorické roje, tak jestli bude dobré počasí a viditelnost, tak se rády podíváme.

Jinak, holky, zítra máme tady u nás na vsi pouť, přivezeme si sem toho strejdu (85) z domova důchodců, švagr pro něho jede v 11 hodin a večer kolem 21. hodiny ho poveze zpátky. V 15 hod. je tady mše v kapli sv. Anny, tak ho tam dovezeme a zase pro něho přijedeme. Dá si u nás oběd, obejde staré známé sousedy, strašně se těší, už několikrát během tohoto týdne volal a ujišťoval se, jestli ta sobota platí.

Jen aby nebylo moc velké vedro, to není pro ty staré lidi dobrý, tak uvidíme. Prý mají být k večeru bouřky, tak jsem zvědavá.
Šárka bude slavit zítra narozeniny, bude jí 16, tak babička peče dort, já budu dělat řízečky a bramborový salát. Strašně to letí, pořád si pamatuju, jak jsme si ji přivezli domů z porodnice, takový uzlíček a dneska je "skoro" dospělá.
Všimla jsem si, že si začíná hezky rozumět s Elinkou, hodně si spolu povídají a chovají se k sobě moc hezky. Elinka jí dneska vyráběla přáníčko, namalovala jí tam veliké červené srdíčko, spoustu balónků a napsala tam "krásné narozeniny Šárinko ti přeje Elinka". Je to moc miloučký.

Gerberko, tak moc moc držím palce na dnešní noc, dobře se vyspěte a zítra napiš, jestli se to lepší.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 3231  [Dalších 2801 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.