| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2025 12:54:38
Inko, tak on to ten význam vlastně je, jen hodně posunutý na škále hrubosti
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
30.10.2025 12:49:17
Já se přiznám, že jsem donedávna nevěděla, co znamená ko*kot
Myslela jsem, že je to něco jako blbec, naštěstí jsem to nepoužívala. |
| Žžena | 83005 |
|
30.10.2025 12:47:53
77krasko,
no a tam mám třeba taky hranici. Neřeknu, že jsem šlápla do psího bobku, šlápla jsem do hovna. Ale sprostě nadávat člověku, nebo nedejbože dítěti, je daleko, DALEKO za mojí hranicí přípustnosti. Já doufám, že ti sprostí trenéři prostě jednou vymřou. Že tak, jak dneska víme, že lze dítě vychovat bez bití, bude všem úplně jasné, že k vychování kvalitního sportovce nijak nepřispívá, když ho trenér slovně šikanuje. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
30.10.2025 12:38:57
žženo, ale to klidně odpovídá tomu, co píšu... a jsem přesvědčená, že když bys měla potřebu (chuť) vulgarity ze svého slovníku vyřadit, bylo by to celkem snadné... na rozdíl od těch automatických reakcí na okamžitý podnět...
(to celé bylo k tomu přesvědčení ropuchy a husy, že volba slovníku je čistě na rozhodnutí daného člověka btw je hezké, že zrovna ropucha a husa jsou tu za představitelky distingované mluvy ) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2025 12:38:13
Půlko, já důvod mám, mně se hrubší výrazy prostě nelíbí, mám je spojené s obhroublostí, které se nechci dopouštět.
Ale každopádně se mi líbí, že někdo popisuje reálně a bez výmluv a bez emocí to, co kolem sebe vidím. Velká část lidí prostě vnímá vulgarity jinak než já, je to pro ně norma hovorového jazyka, za niž se nijak nestydí a naopak jim uhlazenější vyjadřování přijde podivné, legrační nebo pozérské. |
| 77kraska | 132593 |
|
30.10.2025 12:37:02
Huso, ja jsem toto poprve zazila na treninku basketu u nevlastniho syna, kdyz na kluky trener rval sproste nadavky, jeste pred rodici....klukum bylo tak 13 let
chtela jsem si na nej stezovat, ale ostatni rodice rikali, ze to je normalni, ze to patri ke sportu jinak jsem zila taky v ponekud sklenikovem prostredi....ve firme Americane rikali "f...", kdyz se jim neco nedarilo, ale to mi prislo v pohode....a na chalupe starsi sousedky mluvily jadrně, ale moji rodice byli spis knihomolove, chodili do divadel atd. |
| Jerry G. | 159407 |
|
30.10.2025 12:30:58
Ropucho,
bobky maji kralici a mozna mimina. Ne psy bych s tim urcite neponizovala. ![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
30.10.2025 12:30:21
"Proč ty neřekneš kobylí zadek nebo podělaný kočičí záchod nebo psí bobek? Má to důvod?"
Asi nemá, ale to bych se přece mohla ptát i já tebe, proč se nevyjádříš normálně a říkáš slova jako podělanej . |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2025 12:26:28
Půlko, konečně tu někdo popisuje, jak se vulgarity používají úplně běžně mimo emocionální hnutí.
Je to velmi rozšířené a pro mě je zajímavé, proč se to vlastně dělá. Proč ty neřekneš kobylí zadek nebo podělaný kočičí záchod nebo psí bobek? Má to důvod? |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.10.2025 12:21:08
Rose, aha.
Já bych řekla, že v tom hraje roli i individuální temperament, ale ok. Každopádně když přemýšlím, jak já sama verbalizuji vypjaté momenty, tak ani nevím. Na prudkou bolest asi "au" nebo "jauvajs", na leknutí možná nějaké neutrální citoslovce, na nehodu typu něco upadne, něco se rozbije... snad ani nijak, možná to nějak okomentuji podle aktuální situace nebo to prostě jen zvednu. Jsem dost flegmatik, většinou nemívám pnutí z toho, že se věci dějí. A byla jsem i vychovávána umět se ovládat, to asi také hraje roli. Extrém hodný bezhlavé reakce (ty vulgarity, které si už nepamatuji, kteté to vlastně byly) jsem zažila jednou nebo dvakrát za život za volantem a tím mám nejspíš vyčerpáno. |
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.