| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezilidské vztahy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
 Názory 110 z 128191  [Dalších 128181 >>]
Drypetis 154924
4.2.2025 19:09:21
Stará huso,
mám to stejně, podání ruky mi nevadí, objímání a líbání jo.
Ale dělám v korporátu, kde se objímání a líbání nepraktikuje, naopak máme partnery v zemích, kde se považuje za neslušné, když muž podá ruku ženě a zdraví ji jen úklonou. A to je taky trochu divné a je dobré na to být připravena, naše ženy si to vysvětlí, že jsou jim pod úroveň a nestojí za podání ruky, ale údajně je za tím to, že na cizí ženy se prostě nesahá.
Podání ruky je ale vlastně strašně nehygienické, když si člověk představí, že je slušné si rukou zakrýt ústa při kašli a kýchání a pak tu ruku opatláme o ruku někoho jiného :-)
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.2.2025 10:41:25
myslím, že je to zápaďácký import ~t~
strašně to nesnáším, takže když někam přijdu do větší skupiny, hned na počátku zahalekám "ahoj všichni" a zamávám ručičkou, takže je jasné, že žádná objetí neočekávám ~:-D
snesu objetí od některých lidí mimo rodinu, ale je to velmi úzký okruh, dost možná bych to dokázala spočítat i na prstech ~:-D (rodina je ok, od mala jsem navyklá na objetí a polibek na tvář, s nejbližšími i na ústa, to snáším dobře)
někdy teda chtě nechtě dojde k mírnému násilí, kdy si druhá strana odmítne uvědomit mou osobní zónu a to mě dokáže dost rozhodit...
a teda obecně vypadá můj proxemický tanec spíš jako lov králíka než tanec ~t~ můj muž se vždycky těší, až se budeme s někým seznamovat, hrozně ho prý baví, jak těm lidem uhýbám a zoufale se snažím nenechat se přitáhnout ~t~
Ropucha + 2 120300
3.2.2025 19:49:12
"Korporát mě navěky poškodil ohledně jakýchkoliv projevů mezilidské blízkosti. ~:-D "

~:-D
Půlka psa 24064
3.2.2025 19:34:44
Mně tedy objímání a olíbávání nevadí, ale je to pro mě je to tak moc spojené s korporátním životem, že se s nikým jiným snad ani nevítám. Olíbávání na obě tváře nebo objetí = porada s kolegy z jiných budov/měst/států. Korporát mě navěky poškodil ohledně jakýchkoliv projevů mezilidské blízkosti. ~:-D
Ropucha + 2 120300
3.2.2025 19:17:21
Huso, jojo, v generaci mých dětí už to bylo úplně běžné.
Já to neznala ani z širší rodiny, asi byli všichni mimořádně nekontaktní. Začala jsem se s tím setkávat až v dospělosti a jako společenský standard to vidím možná posledních dvacet let?
Stará husa 154854
3.2.2025 18:50:37
Ropucho, moji příbuzní z Ostravska se líbali a objímali už za mého dětství, pamatuju si, jak se mi to hnusilo. Ale je fakt, že s kamarády, natož spolužáky, jsme se neobjimali. Teď to často vidím, že se sejdou dvě puberťačky a hned se obejmou. Je to divné.
Ropucha + 2 120300
3.2.2025 18:23:13
Kdy se u nás vlastně objímání a líbání rozšířilo?
Já z dětství pamatuji pouze z televizní obrazovky tu bizarní verzi mezi soudruhy vrcholnými politickými představiteli, ale mezi lidmi kolem mě se to nepěstovalo.
Ani s těmi spolužáky, jak se tu zmiňuje, jsme to nepraktikovali, dokud jsme byli spolužáci.
Teď na srazech po desítkách let se každý na každého automaticky vrhne.
Už jsem si zvykla, i když úplně kontaktní člověk nejsem a vždycky si připadám trochu neohrabaně.
mamoch 107553
3.2.2025 17:57:20
Huso, ano, moje řeč:), já to mám úplně stejně. Např. na sraz třídy po "sto" letech jsem se hodně těšila, ale na to objímání a líbání tedy nee. Podávání ruky mi nevadí vůbec.
Stará husa 154854
3.2.2025 17:27:57
Ač jsem introvert a nekontaktní člověk, podávání ruky mi nevadí ( pokud není špinavá, zpocená nebo leklá ryba). Vadí mi objímání a líbání a to i od blízkých lidí. Strašné to pro mě bylo vždycky při oslavách narozenin v práci.
Evelyn1968,2děti 6269
3.2.2025 17:14:09
Jsem doufala, že po Covidu se od podávání ruky upustí úplně, mně by stačilo to ťuknuti loktem ~t~
 Názory 110 z 128191  [Dalších 128181 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.