| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Péče o seniory

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8096  [Dalších 8076 >>]
Vážný2 158667
12.11.2024 15:00:37
Akorát je potíž i s tou světlou chvilkou. Protože s tím jak se děda zhoršuje asi interně, tak i ten alzheimerovský mozek je na tom hůř...
Vážný2 158667
12.11.2024 14:59:33
Tak se nám za tejden podařilo dědu převést z paliativní ambulance do domácí hospicové, což má hlavně ten efekt, že jsou aspoň na telefonu 24x7 a má svojí sestru na doprovázení. To je hlavně pomoc babičce.

Vedle toho jsme požádali o PnP, sociální šetření bude už zítra (ty paliativní situace řeší rychle), protože bez soc.šetření se to pak nedá rozhodnout. Posudková to může schválit klidně za rok, to už jsou jenom papíry. (To je absurdita, což, že doktor rozhoduje jen podle papírů a šetření dělá sociální pracovnice, co má klidně jen SŠ). Ale s tím už se v životě potkávám po n-té.

A taky parkovací oprávnění v zóně pro pečovatele už máme.

Ještě že jsem byl sám na neschopence... Díky Bohu.

Ještě bychom byli rádi, pokud by se podařilo naplnit i dědovi duchovní potřeby. Dokončit smíření s Pánem Bohem, než bude za pár týdnů stát před jeho soudem. Ale tam tak trochu překáží babička, která je daleko větší agnostik, ba možná i ateista, než děda, který byl jenom na Pána Boha naštvanej, že mu umřel brzy tatínek. A jemně tomu brání.

Kdyby bylo po mé jedné vnitřní větvi chuligánského křesťanství, tak se dědy prostě natvrdo ve světlejší chvíli zeptám, zda ví, že za pár dní-týdnů bude stát před stvořitelem a že ten ho miluje, ale touží, aby se ještě tady na zemi s ním smířil. A že jako pokřtěný katolík v dětství prošlý katechismem určitě ví, že právě proto, že Bůh nechce aby kdokoliv byl zatracen, poslal Ježíše Krista, svého syna na smrt. Ale že to odpuštění každý sám za sebe musí přijmout. A jestli mu to nechce v modlitbě říct, že on slyší a těší se na něj. Protože smrt je jen dvojtečka, nikoli tečka.

Jak teď přemýšlím, možná bych poprosil o službu blízkého faráře, katolíka, přeci jen děda je v jeho "kompetenci" a s těmi cingrlátky "je v uniformě" a každý ví, co od něj čekat. A má praxi. Nechce se mi tam zvát kaplanku z ČCE, ČSCH, protože, co se týče spasení, od ní nevím co čekat. Zatímco s katolíky jsme hodně na jedné lodi.

Gajka + 2 13976
5.11.2024 12:19:59
Naše babička tomu říkala "útulek pro staré ženy" :)
Vážný2 158667
5.11.2024 1:34:28
Zatím v podstatě všechny projevy jsou hlavně stáří (pohyb, částečná inkontinence) a demence.

Doteď si babička dědu dirigovala a uhlídala sama, moc neuklízí (má Roombu), jenom trochu pere, ohřívají si hotovky a naše jídlo) a jídlo si objednává v iTesco. My jsme je vozili po všech doktorech poté, co vloni jsme dědovi sebrali auto.

Home care sestry zatím nepotřebujeme, protože není ZATÍM co dávat. Zatím jsme v režimu před startovním výstřelem.

Pečovatelská služba taky moc nemá smysl, nevíme o co by pečovala. Snad jedině trochu úklid a hygiena a vidět je. Jenže na to je babička příliš královnou svého království a pustit tam cizího. A s tou hygienou, oni se do vany dostali zřídka už cca 10 let a prostě se myjí žinkou jako za mlada, kdy koupelnu neměli.

Zjistili jsme poměrně nedávno díky přespávání syna a snachy na svatbě dcery u babičky, že měli úplně zarostlou trubku TV v koupelně a moc netekla. Pomocí kyseliny a péra jsme to pak uvolnili...
Vážný2 158667
5.11.2024 1:12:08
Právě, že děda nechce za žádnou cenu do nemocnice/instituce.

Mamka umřela v Malovické a nic moc.

Asi bychom spíš směřovali k Dobrému pastýři v Čerčanech. Máme dobré reference.

Pod Petřínem jsem disopenzarizovaný na GE a párkrát jsem tam ležel a řada těch s. boromejek i jiného personálu mi přišla vyhořelá a mimo soudobou realitu. Taky ekonomický je to tam na vlásku, co vím.

Zd a tři 91080
4.11.2024 14:07:48
Nějaký homecare máte?
Most k domovu ho má, pokud je potřeba, předává se kontinualne do hospicove péče.
Dá se zajistit i jiná domaci péče (od charity, radnice atd...vetsinou ma prehled obvodak..)..
Popravdě ale to vypadá, že to bude chtít dřív nebo později, aby s Vašimi doma někdo byl..aspoň část dne.
Pokud by to bylo neschopný, není od věcí se porozhlédnout po něčem kamennym. Paliativní lůžka Pod Petříně jsou třeba prima... jenže je potřeba tam mít žádost.. když se pak hledá místo že dne na den, mívají plno...
Vážný2 158667
4.11.2024 12:24:31
Zatím nejsme v režimu mobilní hospic, jen v režimu ambulance paliativní medicíny. Z toho je snadno přejít...
Vážný2 158667
4.11.2024 12:16:10
Proč se domníváš, že Algifen uspává?
- Víme, že mu babička dala na ten Algifen na ten zlomený malíček.
- Možná mu dala i prášky na spaní, aby se vyspala. Ona sama jich má "hromady" protože při zlomení krčku jí to dávali aby spala a od té doby se jimi cpe. Ale bude někdo odnaučovat závislost paličatého 83letého seniora? Když jí to psychiatr nahradil AD, tak 3 dny nespala a bylo jí navíc blbě. Jinak je při zdravém rozumu.

Nemá děda opiátovou náplast?
- Nemá, rovnou dostal kapičky s postupem, jak postupovat a později, jak to titrovat.

Ibuprofen považuji za nejméně vhodný. Pokud na ten malíček, tak na pár dnů a omeprazol k tomu.
- Co byste dala na ten malíček? Omeprazol měl, ale vysadili ho, já babičce poradil, ať zrovna tohle úplně nevysazuje. Má dost léků na srdce, cukrovku atd. A vím, co mi samotnému dělá, když vysadím Controloc.

Kapky pro své pacienty nepoužívám, ale jsou na prulomovou bolest. Pokud je předpoklad, že má děda bolest i kontinuálně, měl by mít pomalu se uvolňující opiát v náplasti nebo tabletách. Kapky jsou až nadstavba.
- Zatím nemá zřejmě žádné onkologické bolesti.

Netrpí zácpou?
- Snad ne.
Gabi.Zlopocasna+3 149996
4.11.2024 12:12:58
Křesťanský hampejz mě rozsekal ~:-D.
Přeji mnoho sil.~;((
La Pepa 5341
4.11.2024 8:40:35
Vážný, Rose,
Ve srovnání s vašimi seniory je náš táta lehký případ, žádné zásadní onemocnění nemá, jen se trochu opakuje. Bylo mu 89, tak má nárok.
Byli jsme tam se synem po dlouhé době včera, promítnout fotky a popovídat o dovolené v Tatrách, což je jeho srdcovka. O své diplomce na téma Tatry nám táta po dobu návštěvy začal vykládat od nuly asi 15x za 1,5 hodiny. Potěšil mě syn, který, ačkoliv dědu neviděl docela dlouho, ani nehnul brvou, převedl řeč jinam, na téma, kde se děda chytnul.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8096  [Dalších 8076 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.