| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 14093  [Dalších 13903 >>]
Marie-Ellena 98850
9.4.2015 19:37:34
Mám pekárnu už několik let, stojí stále na lince, nikdy jí neuklízím. nejvíce jí využívám na pečení chleba a kynuté těsto - mazance, vánočky, buchty, buchtičky (s krémem), záviny, pletence......vše z kynutého. Zkoušela jsem i marmeládu, sekanou a krupicovou kaši, ale to bylo jen zkusmo. Nejvíc tohle. Už dosluhuje, koupím si určitě další.
zerat 18305
9.4.2015 19:29:22
Pekárnu na chleba mám a používala jsem ji bez mála 12 let. Začátkem ledna jsem začala péct kváskový chleba a narazila jsem na strop pekárny. Pekárna utáhne jen a pouze těsto z 0,5 kila mouky + - 100g, tak aby skutečně to těsto dobře prohnětla. Navíc příprava kynutého těsta v ní je hodně zdlouhavá a ze své zkušenosti vím, že i dost nejistá. Někdy bývalo kynuté těsto luxus, jindy téměř nevykynulo. Tu a tam se zasekávaly metličky. Chleba upečený v pekárně byl buchtoidní. Chutný to ano, ale do chleba to mělo daleko. Postupem času jsem chleba péct v pekárně přestala a začala jsem ji využívat už jen pro výrobu kynutých těst. Jenže příprava kynutého těsta = 1 hodina 50 minut.
Takže kváskové chleby jsem začala hníst ručně. Po téměř 2,5 měsíci mi začala bolest ruk, svaly už toho měly dost. Takže po téměř 15-ti letech mi bylo umožněno koupit pořádného robota. Ano, stál téměř 9 tisíc, ale chleba v něm mám zadělaný po 10-15 minutách a nemusím do nádoby ani sáhnout; nádobu pak strčím do myčky ~R^ Kynuté těsto jakbysmet, a pak už jen 30-40 minut kynutí. Pekárnu jsem šoupla na půdu, protože je funkční a kdyby mi jí nebylo líto, tak už je v kontejneru :-)
Jenom dodám, že z diskuse pečení kváskových chlebů znám x holek, které zadělávaly v pekárně a postupně přecházejí na roboty. Takže já osobně bych radila koupit robot a chleby péct v troubě. Pekárna nikdy nevypeče chleba jako rozpálená trouba - navíc kváskový chleba by měl být pečený v zapařované troubě. ~;)
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
9.4.2015 19:14:36
To záleží na čase a na náladě. Když se mi chce, hraju si s ošatkou a peču v troubě. Když chci rychle bezpracně chleba, upeču v pekárně.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
9.4.2015 19:11:39
I když peču v troubě, zadělávám v pekárně, má ideální podmínky pro kynutí, tak proč se s tím hňácat ručně.
magrata1 95172
9.4.2015 19:09:27
jenže já třeba robota nemám a obávám se, že nemám ani čas a nervy denně hlídat chleba v troubě. Do pekárny to namrskám a zapnu čudlík. Pak vyklepnu a hotovo. Když peču v troubě, namrskám suroviny do mísy, ručně (neb robot nemám) zamísím, uhňácám pecen, šoupnu do trouby, která je letitá, takže to, že bych si nastavila teplotu a byla 100% jistá, že za určitý čas to bude akorát, nehrozí, tudíž musím chleba hlídat. Denně bych to fakt nedělala. V pekárně jsem to dělala 4 roky, než se pokazila. Vím, že v troubě je lepší, ale u nás bez pekárny je druhá varianta kupovaný.
Vínečko 13944
9.4.2015 18:37:43
Asi budu jediná. U nás kváskový chleba z trouby je prostě chleba z trouby a z pekárny nikdo jíst nechce :-( U nás se už pekárna používá jen na zadělání buchet. Na chleba ne. Ale nevydržela bych bez robota.
Bberi 40972
9.4.2015 17:02:05
Mám,využívám ji hodn,na kynuté těsto je super nebo ti umíchá třebo těsto linecké...měli jsem z Lidlu,tu jsme reklamovali,tzed máme ETU, myslím,že s 2 háky je lepší,jinak je to asi jedno.
Miri30 11611
9.4.2015 17:00:12
Pekárnu mám obyč, chtěla jsem vyzkoušet a využívám ji hodně.
- nejvíc na kynuté, ale i jiné, těsto
- pečení chleba
- pečení sladkého
- marmeládu
- škvaření sádla
- vaření polenty
Obývací stěny na Favi.cz - největší výběr
Ještěrka + děti 05,11,11,15
  • 
9.4.2015 16:57:48
Používám minimálně obden (kváskový chléb + kynutá těsta) už skoro 7 let, mám Unold.
Ivatema 52511
9.4.2015 16:39:52
V pekárně zadělávám těsto(na buchty, knedlíky, koláče...), zapékám v ní těstoviny, brambory.....vařím v ní guláš(naprosto super-naházím maso, zeleninu, smaženou cibulku...dám na 30 minut program a jdu ven- pak podleju, ochutím a nechám hodinu "péct").
V d-testu byla dobrá Kenwood a Moulinex
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 14093  [Dalších 13903 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.