Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 11:57:15
Kvásek je jenom žitná mouka a voda. Ten nemůžeš proč?
|
Bouřka | 7675 |
13.11.2014 11:32:53
Kvásku je to vcelku jedno, několik let jsem měla nevytápěnou kuchyň, běžná teplota kolem 16 stupňů a nijak mu to nevadilo, i teď má kolem 20. Mám ho teda hodně vyzrálý, kupovala jsem ho na trhu od pekaře a mám ho víc jak 2 roky. Žádnou zvláštní péči mu nevěnuju, peču ob den, takže ani průběžně nepřikrmuju, před pečením namnožím a pak si kus nechám.
Náš recept je jednoduchej 300 g vody, 300 g kvásku (od oka tam naleju většinu své sklenice, bývá to spíš víc), 300g chlebové žitné a 300g chlebové pšeničné (plus minus, poměr často mírně měním, mouku používám Babiččinu), 3 lžč soli (mám nerafinovanou mořskou, jinak míň), kmín, mletý len. Program na těsto, pak nechám několik hodin kynout a občas mrknu - celkem to bývá v našich podmínkách kolem 5-6h, když je vykynutej zapnu pečení a peču 1h 20min. Teď mi odešla pekárna do věčných lovišť, na novou není, takže to patlám v ruce, z trouby je samozřejmě ještě lepší. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:35:55
Tak kváskový z žitné mouky, taky tam něco takovýho najdeš, zkusím ti něco najít, ale za chvíli, teď nemám čas.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:34:39
Jo, používala jsem vodu z varné konvice, tam byl vždycky nějaký zbytek a na víkend neodjíždíme.
|
Girili | 117849 |
13.11.2014 10:34:32
Jo, v tom mohl byt u nas taky problem.
|
Girili | 117849 |
13.11.2014 10:33:24
Mozna prave ta pravidelnost. Pripadne jsem ho na vikendy zapominala dat do lednice... Jeste prevarovat vodu na prilevani. Nez vychladla, nejak se na to zapomnelo, nekdo mi ji vylil ap... Po neprevarene vode chcipl, asi chlor...
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:29:27
Myslím, že to na kvásek je málo. Já mám v kuchyni tak 24 a u toho topení ještě víc.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:21:36
Nemáš v kuchyni moc chladno? Mně bydlí vedle trubky ústředního topení.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:16:12
Co je složitýho na kvásku? Každý den přidám lžíci mouky a je to. Mám v sádelňáčku přikrytý ubrouskem. Když jsem na dovolený, uložím do lednice.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
13.11.2014 10:14:02
Jistota je 264, pokud se mi nechce moc přemýšlet, zkoušela jsem z kdejaké kombinace, podle toho, které mouky jsem zrovna měla doma. Kváskový třeba 185
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.