| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Hudba a hudební nástroje

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 5285  [Dalších 5215 >>]
Barbar 47133
29.6.2021 17:22:01
Monan, myslím přijímačky na to gymnázium dělala ta holčina na 2 obory, dostala se na jeden... zpěv.
monam 158013
29.6.2021 15:15:54
Saamajno, u nás jde o to, zda bude studovat osmiletý hudební gympl. Tam bude mít minimálně svůj nástroj, povinný klavír, hodiny hudební teorie. Odborná maturita cca na úrovni konzervatoře. Všeobecná vzdělání na úrovni gymnázia. Je možné, že bude chtít zběhnout K IT, ale děti, co tam studují, si pak mohou vybrat jakoukoli vš, mají všeobecné vzdělání, chodívají odtamtud i na přírodovědu a údajně se občas najde někdo, kdo chce na medicínu.
monam 158013
29.6.2021 15:11:29
Není nijak omezené, na kolik oborů budeš dělat přijímačky. Jak vidíš, dítě, které už na ZUŠ hraje na housle a chodí na sborový zpěv může být úplně klidně přijato na další tři obory (ne, úplně v klidu to nebylo, volali a ptali se. Ale protože u všech přijímaček dostala plný počet bodů vzít ji tak nějak museli a já slíbila dát do týdne vědět).
Barbar 47133
29.6.2021 15:06:44
Přesně, no, možná jde dělat přijímačky na oba obory? Myslím, že ta dcera známé dělala na klavír i zpěv... Dostala se na zpěv.. Klavír bych neřešila, cvičila na housle a ten zpěv... Cermatové testy...
monam 158013
29.6.2021 14:41:09
V ZUŠ se rozhodně neučí perfektně, zejména tam často absentuje ta motivační složka (pokud si za tím nepředstavíme hon na soutěže) ale rozhodně pracují metodicky, systematicky, je jasně dané co se musí kdy zvládnout, posloupnost.... V DDM teď hraje na klavír starší dcera, ale ta tam šla po pěti letech v ZUSče a chodí tam, aby si tak nějak udržela co umí a získala ke klavíru trochu vztah. CO teď umí nevím, ale říká, že tam chodí ráda. Jenže ona má ty základy.
Pole levandulové 23006
29.6.2021 12:21:28
monam, to je právě problém těch zájmových kroužků v DDM - nikdy nevíš, kdo a jak to bude učit, je to takový zabíječ času místo systematické výuky. Neříkám, že v každé ZUŠce se učí perfektně, ale rozhodně tam dostane dítě lepší základy a pak se uvidí, kam se vyvine, navíc je dost nástrojů, kte kterým se propracují děti lépe až ve vyšším věku, aby ho mohly zvládnout /třeba hoboj/. Dala bych jí na to co chce ona plus ten zpěv, klavír dožene na té povinné úrovni kdykoli.
monam 158013
29.6.2021 11:58:11
Pole já vím, sama jsem na klasickou kytaru hrála. Vlastně bych si to představovala tak, aby měla základy. Uměla držet kytaru, uměla vybrnkávat, ruce ve správné poloze, uměla noty. Protože tohle se učí v DDM špatně. HOlky chvíli hrály na klavír v DDM a to bylo peklo, když jsem viděla, že učitelé neřeší jak drží ruce, při přehrávce když jsem viděla jak hrají kytaristé (kytara na boku, pomalu jim sjížděla po noze) tak jsem si řekla, že DDM nikdy.

Aleno ano, vlastně nás na ten zpěv navedla učitelka. že má hlas, rozsah, cit, že by to dohnala. Jak jsem psala, dcera není dříč, na nástroj necvičí hodiny a hodiny (ale na ty housle hraje dobře).
Alena 129302
29.6.2021 11:26:05
Tak to je dobre, pokud ti rekla ucitelka zpevu z gymplu, ze to k tomu je a dcera by zpev chtela, pripada mi to nejmene komplikovane reseni. Na housle by patrně musela drit vic. :) Ke zpevu si pak na gymplu muze vzit dalsi nastroj, treba ty housle. Ale v roce prijimacek bych opravdu neprihazovala dalsi nastroj, vzala bych akorat ten solovy zpev.Na kytaru, klavir, fletnu v ZUS bych pro tento rok zapomnela.
Saamajna 115449
29.6.2021 11:17:49
To je drsny.
Mela by vpodstate dva nejtezsi nastroje: housle a klavir.
Plus fletnu a kytaru.
Plus zpev.
Jako vazne?

Na klavirni virtuozku uz je stara, bude mit klavir maximalne jako povinnej doplnek - melodickej nastroj.
Znam nekolik studentu muziky, co s klavirem kvuli tomu zacali ve 14-15.
Z ucitelu klaviru v Cechach mam pocit, ze to vetsinou moc zerou a chteji mit z zaku virtuozy..
😉
Ja bych ji nechala vybrat co ma rada ale s tim, ze musi pocitat s casovou narocnosti.
A samozrejme se nejrychleji a nejlip uci to, co ji bavi.
Takze JA bych ted pustila klavir.
Nebo tak maximalne lehce jako demonstraci k teorii.

Mmch moje starsi dite se na muziku zvysoka vykaslalo.
😔
Z fantasticky nadany holcicky, co hrala v 11 na violu, klarinet a klavir, ve 13 jezdila k vysokoskoskolskymu profesorovi na bezplatnou vyuku a tak... je pubertacka, co sahne na violu 1x tydne po dobu zkousky skolniho orchestru a jednou tydne jede (lehce pod natlakem) na vyuku k uzasnymu uciteli pop kytary, kde on s ni projde pisne, co ji zaujaly na youtubu. Tim to na tyden konci.

Ve skoro 14 naznala, ze chce studovat informatiku...
No jo, no.
Pole levandulové 23006
29.6.2021 11:17:09
Povinný klavír je opravdu jenom povinný klavír, nečekají se tam od něj zázraky, nebála bych se toho. Klidně jí ty nástroje dej jak chce ona, pokud umí základ /teorii/, může jich dělat víc najednou a časem se rozhodne, který/které si nechá jako hlavní /moje děti mají 3 resp. 4 obory/. Já nejsem moc fanda těch skupinových výuk čehokoli, takže bych určitě dala individuální výuce přednost, naučí se toho víc a pojede podle svých schopností, nebude to ztráta času. Hudební gymnázium má i samotnou hudební školu, tam chodí dcera na klasickou kytaru a je tam spokojená /ale už mají letos po přijímačkách, což ale nemusí být nepřekonatelný problém/. Jen bych chtěla upozornit, že u té kytary se v ZUŠce primárně neučí to, co se hraje u táboráku, tak aby nebyla pak zklamaná. Pokud by jí šlo hlavně o doprovody, tak bych možná zvolila jiný typ výuky než ZUŠ.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 5285  [Dalších 5215 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.