Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Barbar | 47133 |
29.6.2021 9:22:09
Kamarádčina dcera je na hudebním gymnáziu na oboru zpěv.Klavír má obligátní,studovala ho už na ZUŠ a má naopak problém s tím,že by se chtěla klavíru věnovat více do hloubky a není to možné. Obligátní klavír je jen o základech,paní učitelku má dobrou,ale ta se plně věnuje dětem na oboru klavír a ostatní to mají jen jako doplněk.Takže to asi nebude tak náročné...
|
monam | 158013 |
29.6.2021 9:02:40
Kat myslím že řešíš něco, co já vůbec neřeším a píšeš o něčem, o čem já nepíšu
|
monam | 158013 |
29.6.2021 9:01:56
Aleno, nástroj k přijímačkám máme. Ještě trochu váháme mezi zpěvem a tím nástrojem, protože učitelka zpěvu říká, že i v tom u ní vidí velký potenciál. Dítě je opravdu hodně muzikální, brnká na klavír, píská do té flétny, má různé bubínky, prostě hudbou žije, je to v ní. Klavír je díky poptávce a představám velké části učšitelů ZUŠ o soutěžní budoucnosti jejich žáků jako jediném smyslu studia klavíru prostě poněkud problematický. Nevím jak to berou na tom hudebním gymplu, ale klavír tam mají v relativně velkém rozsahu, takže jsem chtěla, aby dcera uměla alespoň základy.
|
AZAZ | 39666 |
29.6.2021 9:01:11
Ahoj,
souhlasím, pokud opravdu chce na hudební gymnázium, tak soustředit se na nástroj, se kterým má šanci PZ udělat, případně zpěv. Pár děti z okolí na hudební gymnázium chodí a přijímačky jsou dost náročné - všechny děti se připravovaly individuálně výrazně navíc, plus samozřejmě nezapomenout na M a ČJ. |
kosatka2 | 89902 |
29.6.2021 8:54:17
Souhlas s Alenou plus bych volila podle pedagogů, jsou to další lidi v životě dítěte, tak ať to nejsou kreténi.
|
K_at | 121378 |
29.6.2021 6:06:56
Monam, já vůbec nechápu, proč někoho nutit k něčemu v oblasti umění. To přece musí bavit. Většinou. Je to jako někoho nutit učit se kreslit nebo zpívat nebo dělat balet, když mu to až tak nesedí. Mmch hodně moc záleží na učiteli, jaké skladby vybírá, jak k tomu přistupuje. Pokud má na ZUŠ typickou tvrdou ruskou učitelku, otráví jí to hned.
|
Alena | 129302 |
29.6.2021 0:09:43
Myslis prazsky hudebni gympl? Pokud ano, vyradila bych klavir. Jeho volba mi pripada pragmaticka asi jako volba fyziky (take se ji bude ucit na gymplu rada deti poprve a proc by ji zrovna ona nezvladla ?). Ucit se "predmet", ktery bude az "tam" na ukor "predmetu" ke zkouskam. mi nepripada takticke. Jestli se chce na gympl opravdu dostat, vybrala bych nastroj s kterym lze prijimacky skutecne udelat (a samozrejme dceru tesi) a na ten se soustredila. Druhy nechala jen tak obcas pro domaci radost. Zbyle vymenila za matiku a cestinu. :)
|
Analfabeta | 141613 |
28.6.2021 23:01:31
Nech ji dělat všechno. Já mám pedárnu, tam jsme měli nástroj povinný, většinou klavír. Klavír mi ale byl v životě totálně k prdu. Doma jsem to neměla, bylo to drahé. Než vezmu děti ve škole ke klavíru, bylo by minimálně vhodné, abych si to předem přehrála, že. Ve škole to nešlo, dopoledne se ve třídě učilo, odpoledne jsem zase já byla s dětmi. A večer vlastní dítě a vlastní domácnost. Trochu jsem foukala flétnu, samouk, tenkrát se to ani neučilo. Chtěla jsem kytaru nebo akordeon, ve škole se to neučilo, mimo školu byl problém v tom, že nikdo neučil písničky a mně nebavily etudy a věčné stupnice. Etudy a stupnice mi nakonec znechutily i to piáno. Písniček a lidovek jsem znala stovky, ale mohla jsem si je brnkat tak maximálně na střední škole a ve třídě, páč piáno je kráva těžká a nepřenosná. Jenže na druhou stranu je piáno základním nástrojem pro hudbu, korepetice, balet a další hudební obory. Nech ji proto dělat všechno, tím nic nezkazíš a časem se to utřepe, co jo a co ne.
|
monam | 158013 |
28.6.2021 22:53:00
To jsem psala, že klavír by nebyl pro radost, byl by pragmatický kvůli dalšímu studiu. Nemůžu ale říct, že ona bere klavír jako nějakou nouzovku. Jamile dostane novou písničku, běží s ní k houslím, flétně a ke klavíru a hraje a zkouší. Vadí jí, že neumí levou ruku. Chce umět (ale nechce cvičit
|
monam | 158013 |
28.6.2021 22:51:05
babi ano, tohle je pragmatický pohled. Jak jsem psala, kytara je moje srdcovka. Z pragmatických důvodů jsem dcery nutila ke klavíru. Ani jedna z něj není nadšená, ale význam chápou. Pokud se dostane na ten gympl, bude mít klavír plus svůj nástroj po 2h týdně. Je lepší tam nejít jako nepopsaný list. Ono dnes v ZUŠ není nic "pro radost", bohužel. Možná ten sbor nebo celkově zpěv, s dobrým učitelem. I u toho gymplu se bojím, aby ji to neodradilo, ale ještě tam ani není, že. S tou kytarou je to ale tak, že technika a hraní na klasickou kytaru celkově je něco úplně jiného, než se učit akordy, a samozřejmě je to pak pro táborové hraní super základ, protože člověk má "nadstavbu". Vlastní zkušenost člověka, který na kytaru uměl, ale styděl se zpívat
Pevalo, vlastně by se opravdu učila noty hlavně na tu kytaru. Vlastně si říkám, že zkusit to můžeme, utéct také může vždycky. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.