Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
14.9.2011 10:33:51
withep
já si myslím že je úplně něco jinýo pokud tohle podstoupí dospělý člověk, který ví do čeho jde a proč to dělá.Ale dítě,natožpak nějak nemocné,postižené tomu asi těžko bude rozumnět.Jako já čapla dítko jednou, a to jsme na něj teda neřvala jako maminka v té reportáži a nejenom že mě pokopal ale prostě to bylo příšerný a jediný co jsme v jeho očích viděla byla nenávist vůči mě |
susu |
• |
14.9.2011 10:29:15
Dokument jsme enviděla, info o metodě pevného objetí ke mě dorazilo, zkusila jsem na dceři přesně 1x. Když jsem viděla její zděšení z toho, že ji držím a ona se nemůže vymanit a je zcela bezmocná, tak mě to naprosto šokovalo a nikdy víc jí to neprovedu. Ano, považuju to za týrání a totální blbost.
|
Petra Neomi |
• |
14.9.2011 10:21:45
No, kdybych to použila na své dítě v hysteráku, tak by asi bylo schopné mě zmrzačit a představa, že by to někdo dělal mě, je krajně nepříjemná. Připadá mi, že je to prostě fyzcické zlomení odporu, nic jiného.
Prekopovou nemám ráda, připadá mi, že traumatizovaná je především ona sama. |
Budulínci | 41574 |
14.9.2011 10:18:05
Withep,
já nevím,asi by se mi to nelíbilo ani jako dítěti Nedokážu si představit, že by mě rodiče drželi násilím.. na netu jsou reakce teď dospělích, co na nich rodiče TPO dělali..nenáviděly to.. Mám 15ti letou dceru, když viděla v prosinci dokument.. Mámo, táto, obejmi mě... řekla mi, že kdybych jí to udělala nenáviděla by mě celý život! Myslím, že normální rodiče objímají své děti instinktivně..nazývat to metodou je úplně mimo mísu. Stejně jako Dg. Dr.Prekop - malý tyran!! To už je vůbec hrozný!! Kolik takových malých tyranů je nediagnostikovaných AS, ADHD... a rodiče na nich napáchají víc škody.. |
Budulínci | 41574 |
14.9.2011 10:12:26
http://prima.stream.cz/soukroma-dramata/612572-soukroma-dramata-37
|
withep | 93862 |
14.9.2011 10:10:15
Přesně tak, u vojtovky jsou pokroky pozorovatelné. Jsme taková exaktní společnost, co není vidět, nás až tak netrápí. Já s tebou spíše souhlasím, že pro autisty nebude TPO optimální, ale nemohu to nijak zdůvodnit. Ale věřím, že dětem s narušenými emocemi a různými závislostmi to může pomoct (a jejich rodičům). Ony si nenechají dobrovolně vyvrtat zub (v tu chvíli to hrozně bolí, a oni žijí v přítomnosti, nedokáží překonávat dočasnou bolest rozumem), stejně tak pro ně bude nepříjemné pevné obětí matkou, se kterou mají problém.
Něco osobního - já mám problém s matkou. Od určitého věku nesnáším, když se mě dotýká, mluví na mě takovým svým "výchovným" tónem (teď v dospělosti se to samozřejmě s odstupem času a vzdálenosti zlepšilo, ale ten problém tam pořád je). Myslím, že bych byla radši, kdybych se s ní třeba v deseti letech tímto způsobem konfrontovala, bylo by mi to krajně nepříjemné, ale pokud by to pomohlo, mohly jsme žit zbývajících 8 let vedle sebe v klidu a míru, v atmosféře důvěry, respektu a lásky. Místo toho jsem čekala, až mi bude 18 a vypadnu z domu, a za tu dobu padlo mnoho hnusných a zraňujících slov, spoustu energie jsem musela vynaložit na to, abych si vybudovala alespoň minimální sebevědomí a abych se nezbláznila nebo nespadla do nějakého průšvihu (tu energii na sebevědomí musím vynakládat stále). A to já jsem ještě nebyla tak extrémní případ, jako jsou JP popisovaní malí tyrani - ti by si nejspíš sami svými silami vůbec nedokázali pomoct. |
Arni | 19497 |
14.9.2011 9:58:42
Divala jsem se nato a hluboce to se mnou otraslo. Nemohla jsem ani usnout, jak jsem nad tim porad premyslela a vracelo se mi to. Pri predstave, jak matka lezi na diteti 3, 4 hodiny nehlede nato jestli se pokalelo ci pomocilo a dovede ho do naproste letargie a bezmoci, je mi z toho hodne uzko. Nasilim se da navodit pocit lasky, kdyz jeste na nej nekdo krici, trese mu bezcitne s hlavou? Nejak to nemuzu pojmout. Rodinna znama pracuje roky rokouci s autisty a na toto se diva jako tyrani. Pokud neco takto postizene dite v sobe nema (emoci, schopnost ji vyjadrit atd.), tak ji proste matka z nej nevytriska nevynuti, jen mu to muze ublizit. To, ze rodice zaznamenaji zlepseni je spis vysledek rezignace ditete. Nikomu svuj nazor nevnucuju, at si kazdy dela se svym ditetem co chce, ale prici se mi to. A vojtovka je uplne neco jineho, neda se to srovnavat.
|
Budulínci | 41574 |
14.9.2011 9:45:29
Arsielo,
Dr.Prekop to na přednáškách umí Každého jednotlivce si "zaváže" už mezi dveřmi, když ho osobně přivítá a potřese mu rukou..to je hezký tah Pak psychologicky vtahuje do děje..to umí! V tomhle je opravdu, a myšleno bez ironie, dobrá. |
Budulínci | 41574 |
14.9.2011 9:42:22
Shaylo,
dítě se drží,jen v případě,kdy je nebezpečné sobě a svému okolí. A to jen na nezbytně nutnou dobu..ne 1-4hodiny jako při TPO. Dítě se uklidňuje..ne se na něj křičí tak, jak byla nabádána matka Dr.Prekopovou. |
Budulínci | 41574 |
14.9.2011 9:40:18
Withep,
nemůžu s Tebou souhlasit. Reportáž určitě nebyla hrubou manipulací. Pokud si něco načteš, zjistíš, že Dr. Šturma je předseda českomoravské psychologické komory a je tím nejvyžším u nás přes TPO.. taktéž Dr.Pospíšilová.. a měli velký prostor, ale vůbec nereagovaly k tématu. Místo toho tam poskakovali, zpívali, podávali si ruce a objímali jak nějaká sekta.. Přiznávám, že jsem odpůrcem TPO. Mám autistické dítě a tohle mu udělat, zničím vše, co jsme za těch 10let dosáhli s láskou bez nějaké terapie.. Nejsem proti TPO u dospělých, kteří s terapií souhlasí! Ne u dětí a už vůbec ne u jak koliv postižených dětí!! Srovnávat TPO s Vojtovkou je naprostý nesmysl!! U Vojtovky jsou výsledky viditelné jak vy poznáte, že u TPO se psychicky zlepšil..podle třpytu v očích??? Našla jste někde pozitivní hodnocení dospělých osob, kteří v dětství TPO prošly?? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.