| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Metoda pevného objetí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 383  [Dalších 323 >>]
KoproFka 76193
23.2.2012 12:55:23
Ale já se přece do Vojtovky nenavážím!
Nenavážím se do nikoho - dyk si to přečti pozorně.

Jen píšu, že to, co jsem viděla jako provádění Vojtovky maminkama já, to docela dobře ty děti bolet může.
A taky, že si myslím, že to, jak Vojtu cvičí téměř každé pražské mimino se svou maminkou, není normální.

Co ty píšeš o svém synkovi - to je věc úplně jiná a k tomu se vůbec nebudu vyjadřovat, protože o tom nic nevím.

Taky píšu o své zkušenosti - Mám naprosto normální, zdravé a chytré dítě. Nemá a myslím že ani nebude mít žádnou diagnózu.
PO tak, jak to presentuje a presentovala dr. Prekopová a jak jsem to pro naše použití pochopila já, vychází z hluboké lidské přirozenosti, která už se téměř vytrácí. Proto jsem ji taky vyzkoušela a u nás zafungovala až téměř zázračně.

Nic víc, nic míň.~3~

Budulínci 41574
23.2.2012 11:28:25
Mirko,
píšeš tady o sobě jako empatické víle, ale to, co tady vypouštíš z pusy...
Srovnání PO s Vojtovkou...Vojtovka má prokazatelné výsledky. Srovnej výsledky po TPO? Máš je někde? Víš jak se bude Tvoje dítě cítit psychicky? Najdi si výpovědi na netu, jak se děti při PO cítily..
Když jsi tak empatická a vzdělaná v oblasti PO, jak je možné, že jsi ho aplikovala na svém dítěti sama? To jsi nedočetla až do konce, kde uznávaná doktorka píše, že nelze praktikovat PO na dítě po přečtení knih nebo zhlédnutí pořadu, že je musí provést zkušený terapeut?
Poznámka, že PO nepochopí, kdo má bezproblémové děti..já mám "problémové" dítě. Díky takovým odborníkům jako je Dr.P. jsem se k diagnoze autismus dostala až v 5ti letech. Do té doby bylo právě takovými odborníky mé dítě označováno jako malý tyran. Jsem ráda za své instinkty a rozum, že jsem ho objímala od dětství láskyplně a neznásilňovala, jak radí Dr.P.
Proto jsme teď tam kde jsme. Moje 11ti leté dítě dokáže projevit své city líp jak jeho vrstevníci.
K chlapečkovi z dokumentu, když je na tom tak dobře, proč v dokumentu vždy utíká k otci?? Matce se vyhýbá.. Proč chodí do autistické třídy a není integrován v normální škole??
KoproFka 76193
23.2.2012 10:59:28
NO tak já právě mluvím o tom, co ty mi potvrzuješ - a tedy, že vlastně každá mluvíme o něčem úplně jiném.
Spousta maminek cvičí Vojtovku se svými dětmi a podle mě je to z valné většiny zbytečné, a zřejmě to tedy možná ani neprovádějí úplně dobře.
A o tom já mluvím.

Ty a tvůj syn jste cvičili správně, protože ji s vámi vždycky civičila terapeutka - a tak by to mělo být.
Hlavně taky proto, že u vás to bylo kvůli nějakému problému, ne jen proto, že.... ale maminko, tohle on měl dělat už 14 dní a on to nedělá... tak budete cvičit Vojtovku... a pak zas... ale tohle by ještě neměl dělat... tak to ho musíme tou Vojtovkou zbrzdit...~8~

Arni 19497
23.2.2012 10:19:42
Nevím, jak můžeš vidět tlak. A koho jsi viděla mačkat. Pokud to byla matka, co si doma cvičila dítě, tak to také nejspíš mohla dělat špatně. Já jsem neměla nikdy nic zarudlého po cvičení, když jsem ležela na zádech, tak jsem dokonce usínala, vždy jsem si tam zároveň i odpočinula. Nehledej v tom nic, co tam není. Miminka to nesnáší, protože se jim nelíbí manipulace. Záleží na fyzioterapeutovi, jak to dělá a jak to další osobu naučí. Podle mě to nejde aplikovat po jedné ukázce, jak se to dělá, matka musí vědět proč který bod stimuluje a co tím docílí. Já jsem své dítě necvičila, ale viděla jsem na svém synovi stav páteře před a po cvičení a byl opravdu viditelný. Stačilo ho dvakrát pocvičit a zmizely mu všechny "bochánky", které tam měl. Preferoval jednu stranu a tak se nemohl asi vyhoupnout na kolínka. Poté už neměl nikdy s páteří žádné problémy, vyvíjí se dobře. Rozhodně z toho neměl žádné trauma~t~~3~
KoproFka 76193
23.2.2012 10:00:10
~6~~6~ jé, a já myslela, že jsem v tomhle exot~3~
Páč jinak mám práh bolesti fakt spíš nižší - až na tu hlavu, tedy...~f~

S tou Vojtovkou - no dyk právě, tam, kde je to potřeba! Psala jsem to tu přece několikrát!
Mě ale fakt vadí to, že ji cvičí téměř každý mimčo!

Ale pořád ještě nevím, jaké jsi měla ty pocity - neříkej mi, že ten tlak není vůbec cítit - to, co já jsem viděla, je docela silné tlačení - tedy když si vezmu, že ten "tlačený" je mimino...
Arni 19497
23.2.2012 9:52:50
Tak to máme podobně. Ke kadeřnici chodím minimálně, protože mě to prostě tahá. Minule jsem si nechala zastřihnout jen konečky a bolela mě hlava celý den. Tohle ale s vojtovkou opravdu nemá, co dočinění. Nedělej z toho takového bubáka, kterým opravdu není. To, žes tuto metodu nevyzkoušela a víc o ní nevíš, tě ale neopravňuje ji takto hanit, když pomohla mnoha lidem, dětem. To, že ji dnes pediatři bezhlavě předepisují, je věc druhá. A ano, mohu opravdu říct, že mě NIC, nic, nic nikdy nebolelo. Modřinu jsem opravdu nikdy neměla~t~ a že mi stačí zavadit o něco a hned ji mám. A vlastně pěji ódu na vojtovku a moji fyzioterapeutku, protože mě zachránila od operace páteře, výhřez dvou plotének!
KoproFka 76193
23.2.2012 9:39:46
A fakt ti to bylo příjemné? fakt mě to zajímá - ten tlak není cítit?

Já s tím osobní zkušenost naštěstí nemám, ale vážně dokážu pochopit, že to pro některé lidi, nemusí být příjemné - o dětech nemluvě.

Já třeba vyloženě trpím u kadeřníka - ostatní ženy si to užívají a pro mě je to fakt nepříjemný zážitek, kdy cítím každý nervík na hlavě...~d~
KoproFka 76193
23.2.2012 9:32:43
Bin, já nesnižuju význam akupunktury a ani Vojtovky!
To ani náhodou!
Ale fakt si osobně myslím (a jsem i četla od "velkých", kteří Vojtovku cvičí) že to není příjemné.

Právě že nejde o jen o tu bolest, jde o to, aby se docílilo toho správného pohybu - a toho se u Vojtovky dociluje tak, jak se dociluje - tedy se tlakem stimulují body/místa na těle...

Určitě to není šílená bolest, ale příjemné to leckomu být vážně nemusí. Už když si vezmeš, jak často se kolikrát musí civičit a tedy ten který bod stimulovat - děti mají navíc daleko tenčí buněčné stěny než dospělý - ty podlitinky tam fakt budou, nervy se tím dráždí...jo a každý, i dítě, má různě vysoký práh bolesti...každý je jinak citlivý na nejrůznější manipulaci se svým tělem...

Já mám třeba práh bolesti celkem nízko - nevadí mi ani zubař, občas se někde bouchnu a vyjede mi na noze modřina - manžel se pak diví, co se mi stalo a já ani nevím, kde jsem k tomu přišla... on je na rozdíl ode mne takové bebíčko, spoustu zákroků třeba kvůli žaludku si nechává dělat hodně oblbnutý, když se řízne, skoro umírá...njn...

Arni 19497
23.2.2012 9:22:23
Mirko, tvé názory jsou dosti mimo mísu. Na Vojtovce jsem byla mnohokrát, takže vím, že žádné podlitiny nemohou vzniknout a tvé výmysly jsou naprosto směšné. Nic o tom nevíš, jenom "kecáš"~t~~3~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 383  [Dalších 323 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.