| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : říjen 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Říjen 2010 - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 19970  [Dalších 19890 >>]
Rasala 107719
28.11.2015 21:27:31
Ahoj,
děvčata, co chodíte do práce, moc Vás obdivuju, jak to všechno stíháte. Právě sepisuju životopis a žádost o místo, ale nejsem si jistá, že bych zrovna tu konkrétní práci, kam to chci posílat, chtěla získat. Ale ještě jsem to neposlala, tak to tu nechci psát konkrétně. Kubíkovi jsou tři v březnu, ale já jsem si prodloužila mateřskou do půlky prázdnin, protože ho nemám stejně kam dát a musel abych chodit na pracák a skoro pět měsíců řešit, že nemůžu nikam nastoupit, když nemám hlídání. Od září už to bude jinak.

Jak se chystáte adventně? Letos jsem si dala předsevzetí, že si to chci užít v klidu a bez stresů, tzn. nepřijímám žádné zakázky na pletení. Poslední tři roky jsem to měla tak, že jsem skoro do 20.12. pletla a trnula, jestli to pošta doručí včas. A doma všechno stálo, nebo jsem to dělala ve spěchu a byla z toho nervní.
Honza má od ctvrtka večera teplotu, dnes začal kašlat, tak je mi to líto, ptoyože se zrovna ve školce chystají na nácvik besídky, mikulášskou návštěvu, divadlo...Loni na ten prosinec taky onemocněl a i když jsme byli na besídce, bylo to nějaké divné, žádné koledy, říkanky.... U Toníka se taky žádné besídky nekonaly, byla to speciální třída pro děti s různými poruchami a vadami a v počtu 12 dětí, kdy skoro vždycky byl někdo nemocný a pak tam měli i dva autisty. To nešlo ani nic nacvičit. Letos mají se školou pásmo koled a vánočního povídání 1. a 2. třídy dohromady a pak vánoční jarmark v jídelně a den otevřených dveří až do večera.
Už máme věnec na stůl i na dveře, ale napečeno ještě nic. Viděla, jsem, že Balci už mají skoro 1,5 perníčků ~g~
Mějte se moc krásně a užijte si pohodu adventu.
P.S. Alay, to s tím domkem máme trable my, ne Miki.
Alay 102482
19.11.2015 14:37:58
Ahoj holky trošku sem vás dočetla a taky opožděně vše nejlepší říjnátkům našim!!! :-)
Mikit kdyžtak čtu s tím domečkem je to drsný jak dlouho to už vše řešíte, vůbec si to nedovedu představit, ale už se to chýlí vše ke konci ne?

My asi se příští rok budeme stěhovat z Brna do domku na úplnou vesnici, ale je to všechno takový složitý že by to bylo na dlouhý vypisování. Někdy se mi chce někdy ne, no snad toho nakonec nebudeme litovat:-)

Jinak já už od dubna pracuju na plný úvazek, jak sem tu myslím psala, už sem si docela zvykla, je to teda záhul, ale mám krátký dlouhý týden momentálně a to se dá celkem :-)

Jinak k dětem, Pavlínka je veliká na 5 leté prohlídce měla 24 kg a 120 cm, no samozřejmě největší ve školce a to ještě není ani předškolák, nevím jak to bude v té první třídě vypadat. Ale asi neuvažuju že by šla do školy dřív, jako asi by to zvládla, určitě vzhledově by tam zapadla, ale ještě je taková docela hravá, asi by zaostávala po té sociální stránce nebo jak to napsat, a vzhledem že je hodně odkladů, nebudu jí dávat v pěti letech.

Anežka slaví příští týden dva roky, no už nemám miminko :-) Na druhou stranou se těším až bnude taky chodit do školky, protože takhle je to záhul bud sem v práci nebo s nou a doma nic neudělám, nejsem chvilku sama :-)
Rasala 107719
13.11.2015 0:34:09
Miki, on se pokakává hlavně doma. A už jsem vypozorovala, že když si hraje nebo spěchá ven. O prázdninách to ale nedělal, i když měl tu sádru. Možná toho měl málo na starosti a tohle si ohlídal...
Jit, naplňuje mě nadějí, že si to s Toníkem ve škole vyžeru za oba dva další a ti snad už problémy mít nebudou. Taky jsme měli třídní schůzky a já jen trnula, kdy si budou stěžovat rodiče na našeho Tondu. Nikdo neřekl nic nahlas, ale paní učitelka navrhuje odborné vyšetření. Ale stačí po Vánocích.
Budí se mi Kuba, jdu tam a spát.
Jit+3 106035
11.11.2015 21:18:46
Jé holky, skoro si říkám, jestli máme stejně staré děti ;)

Albertovi hrozně pomohlo, že už ve školce nemá ségru a kamarádí víceméně s předškoláky. On by taky skoro byl, paní učitelka z vedlejší třídy se nedávno hrozně divila, že není předškolák, že mu je teprve pět.

Dneska jsme měli ve školce podzimní dílničky, děti pekly v pondělí s babičkami martinské rohlíčky a dneska jsme vyráběli lucerničky, prostírání a decoupage kachle, no já vyráběla, kluci natřeli ubrousek lepidlem a šli si hrát a požírat rohlíčky ;) Ale bylo to fajn.

Jinak mně nějak vůbec nedochází, že už je podzim a za chvilku budem chystat lyže, hrozně to letí. Teď jsme dořešili dárky k narozeninám a Vánoce na krku.

Anežka mi dělá radost, v pondělí byl rodičák, je šikovná, dostala jako první pero, hezky píše, snaží se, chce sama číst, nemusím ji do toho pořád honit jako Bořka. Jedna maminka ze třídy si mě pořád dobírala, že mám šprtku, zatímco jejímu chlapečkovi to až tak moc nejde, navíc je sama učitelka ~j~ no víte jak to je. Tak jsem říkala, že si to snad napodruhé zasloužím. Však ona si to kompenzuje vztekáním, aby nebyla jenom hodná.
Mikita.miki 141149
11.11.2015 15:26:58
rasalo, nepomohlo by Honzovi, kdyby ses domluvila s učitelkama, aby mu každou hodinu řekli, aby si zkusil sednout na záchod? u nás noční počůrávání úplně ustalo, během prázdnin úplně, na jaře už to bvylo výrazně lepší a ve školce pomohlo, když před spaním vyloženě odvedli zdendu na záchod, aby se soustředil. on takhle je schopný jít ze školky hladovej jak pes, protože se nesoustředí ani na vlastní pupek a nenají se.
Rasala 107719
10.11.2015 0:46:17
Ahoj,
jak se máte? Užíváte si teplý podzim? My pořád budujeme a já pořád peru a vysávám bahno, písek, hlínu, které se roznáší všude. Ale dnes už přijeli zedníci a postavili aspoň ze dvou stran lešení a dodělají fasádu do barevného finále. No, teda moc barevné to nebude - šediá omítka a bílé kolem oken. A jen doufám, že počasí vydrží a zmizí kolem baráku hory hnusné lepkavé hlíny.
Manžel teď často jezdil do zahraničí, tak jsme to nějak zvládali sami. Ale zlatě bylo, když jsem byla těhotná s Kubou, nebo když byl miminko. To jsem to zvládala líp. Teď jsou starší a nadělají všichni tři škody a rámusu.... Toník je poslední dobou pořád negativně naladěný, ve škole mu to prý nejde, děti se mu smějou, že nic neumí a je tlustý. To si ale snad vymyslel, protože je drobný a kalhoty z něho pořád padají, jak málo jí. Doma na něm vidím, jak se nedokáže soustředit ani pět minut a když měli tři úkoly jako dnes, tak jsme to dělali hodinu. Jak mu něco nejde, tak dělá scény a zdržuje to, brečí nebo vyhrožuje. Jakmile přijdou kluci, že něco ode mně potřebují, tak na ně řve, že ho ruší, ať vypadnou. Honzu doslova nesnáší, pořád na něho útočí. Už asi zavolám paní psycholožce, ale nevím, jestli ho mám brát s sebou.
Honza si ve školce docela zvykl, už tam má i kamarády a zapojuje se. Oproti loňskému přístupu je to velký pokrok. Nevím, jestli je to tím, že je starší nebo že je to skupina stejně starých dětí (pětileťáci +/-) nebo učitelkama. Ale zase začalo pokakávání, které během prázdnin prostě nebylo. Teď má skoro každý den ušprcnuto v trenkách, jak nevnímá, že potřebuje na záchod. Doktorka mu dělala i výtěr, aby se zjistilo, že ve střevech není nějaký vir. To je prý v pořádku, tak mi doporučila psycholožku, že to spíš bude v hlavě. Ještě mu zkusím dávat laktobacily a uvidím, jestli se to nezlepší.
Končím román.~:-D
Rasala 107719
23.10.2015 0:20:55
Ahoj Zdeni, díky za přání. Pořád tady udržujeme konverzaci, i když někdy ty pauzy jsou i na týdny. Taky o sobě víme díky FB, i když sem někdo nechodí už pár let, co se naše říjňátka octla ve školkách a maminky šly do práce.
Zrovna dnes (vlastně včera, už je po půlnoci) oslavil Honza 5 let. Hrozně se těšil a splnilo se mu přání. Chtěl dort s krtečkem a auto na ovládání. Ještě k tomu dostal krabičku Lego Creativ a bublifuk.
Toník jde ráno na poslední injekci penicilínu, teď ke konci už to docela šlo, ale první čtyři dny se pral, křičel a utíkal mi. V podstatě jsme nad ním zvítezili odměnou za každou injekci a te´d na závěr ještě jedna velká, kterou jsem mu slíbila na začátku. Na víkend dostane už jenom tabletky.
Ale už se těším, až půjde po prázdninách opět do školy. Doma se vzteká, že nic dělat nebude, a že máme co dohánět. Hlavně v češtině jedou jak draci a on to prostě neslyší. vyhláskuje slovo dobře a pak plácne takovou blbost... M-Á-M-A - MUME.
Taky je hodně náladový, spíš negativně nastavěný. pořád se vzteká, řve, vytočí ho maličkost, po Honzovi jde pořád pěstma, poutá ho... On potom řve jak siréna a do toho ho brání Kuba. Kubíkovi tohle nedělá, je to jeho mazel, ale Kuba se s ním mazlit vůbec nechce. A já jsem z toho na nervy a taky po nich řvu a když vidím ty jeho pěsti, tak už startuju. Takže je to zamotaný kruh.
Tento týden lehl taky manžel s antibiotikama a má nervy, že výkop pořád stojí a nikdo to za něho neudělá. Navíc v dalších týdnech bude hodně z vzahraničí, takže co se neudlá tento víkend, tak musí počkat nejmíň 14 dní a kdoví, jaké bude v listopadu počasí.

Tak jsem se vypovídala. ale už zase mám toho plnou hlavu. Ale mám i radost z fotek od profesionálky, kam jezdíme několk let. Poprvé, když byl Honza v bříšku. To snad není možný, že už je to pět let.
Zdeňa,Mary02,Viky06,Deny10 35220
20.10.2015 21:59:51
samo, že myslím zářijňátkům~;)
Zdeňa,Mary02,Viky06,Deny10 35220
20.10.2015 21:58:57
Ahoj děvčátka!!!!

Moc moc Vás zdravím a všem zářujátkům a říjňátkům přeji vše nejlepší!!!~x~
mrzí mě, že za Vámi moc nechodím, jakpak se máte?
Mikita.miki 141149
19.10.2015 15:12:53
tak potvrzuju, ve středu byl u zubaře a šestka taky roste. kolozub je to ~:-D
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 19970  [Dalších 19890 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.