| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hemofilie

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 199  [Dalších 39 >>]
Albion, Anika a Jonáš 16652
17.1.2008 23:13:10
nevím, jak moc sem ještě chodíte, ale koukám, že jste tu řešily cestování...

posílám jen pár zkušeností, abyste si udělaly obrázek o našem zdravotnictví a připravenosti na podobné případy (doufám, že se dobře pobavíte:-)))):

Ústí nad Labem r.2000: manžel krvácí do kolene, ve svém věku docela dobře pozná co je za problém. Honí ho po rentgenech, kde samozřejmě není nic vidět. neustále upozorňuje na hemofilii, nakonec odchází s ortézou na noze, ačkoli je tu autem. Prý mu jí nasadili a je jim jedno, co s ní za vraty udělá. Faktor nedostává, odjíždí si pro něj do Prahy.

Volyně r.2001: lehké krvácení, myslím, pro změnu do kolene. veze si vlastní faktor, ale není si jistý vlastní aplikací. navštěvuje místní zdravotní středisko, ale není nikdo,kdo bymu byl ochoten vpravit jehlu do ruky. Posílají ho na pohotovost do Strakonic.

Strakonice: ptají se, jestli je objednaný, ale nakonec se smilují a pomáhají vpravit faktor tam, kam patří.

Znojmo: naštěstí pouze z vyprávění známe příběh hemofilika,kterému chtěli osmý faktor aplikovat do hýžďového svalu! Pacient si sebral nádobíčko a raději prý opustil ordinaci. Nedivím se...

Raději jsem se odvážila aplikovat faktor (po té co jsme si k domácí léčbě, ve které je pouze jedna jehla, vyzvedli balík náhradních), ale nejraději jsem, že to manžel ovládá sám. Jediné místo, kde jsou opravdu perfektně připravení, je pražská hematologie. Tedy podle našich zkušeností. A doufám, že ty vaše jsou mnohem,mnohem lepší!!!!!

Albi
Albion, Anika a Jonáš 16652
17.1.2008 22:54:59
Zdravím maminky hemofiliků a přeji hodně štěstí!!!

Já mám naštěstí syna zdravého, ale dcerka je přenašečka hemofilie A. Takže i ona žije bez potíží, ale jednou v těhotenství bude čekat na výsledky genetiky.

Můj muž má velmi lehkou formu a podle posledních info by se měla i kvantita dědit, tak doufám. Jeho ošetřující by prý byl rád takovým hemofilikem a ráda mu to věřím:-) Sice máme lednici plnou "osmiček", ale aplikace je nutná tak jednou dvakrát do roka a to snad ještě jen díky tomu, že dost sportujeme nebo když mu trhají zuby:-) O nemoci se v rodině nevědělo,ale naštěstí měl v dětsví menší úraz, díky němuž se na hemofilii přišlo,jinak by o pár let při operaci kýly asi neměl šanci a nikdy by nikdo už nic nezjistlil.

Jinak skládám hold jeho rodičům, kteří i přes takovou nemoc,plnou omezení, z něho vychovali plnohodnotného člověka a většinu lékařských zákazů (adekvátně k lehkosti jeho formy nemoci)nedodrželi. Mimo jiné manžel závodně tancoval a svého času i akrobatický swing.

Takže přeju všem maminkám a zejména jejich synům hodně moc štěstí, alespoň tolik,kolik ho máme doma my.

Albi
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 31101
24.6.2007 9:57:23
Sofi, děkuji moc:o)

My jsme zatím stále v pohodě, taky mne to mrzí, že nás nepíše víc, ale my už jsme s nemocí zajetí, naštěstí mimo pár epizodek je Kubík OK. Ale v době, dky nám to řekli, to byla pro mne muka, net ještě nebyl, info skoro žádné/jen to, co jsem se učila ve škole/. Navíc ještě ted mne občas zdr. personál překvapí. Naposled, když mi řekli, že jsem jim měla nahlásit, že mám další dva kluky, že je měli už v porodnici otestovat,.... a vůbec jak to že jsem nerodila u nich..... Já byla v těhu na genetice, tam mi řekli, že sjou zdraví, s klukami vždy chodím zárověn s Kubou na roční prohlídky, muslei je vidět , vždy jim aspon jeden "demoloval" ordinaci :oDD Nakonec to sestřička našla i v kartě:oD Ted jim dělalai testy, tak snad se to potvrdí.

To samé mám i s diabetem, tam potřebuji radit stále a víc, bohužel nikde se moc nemluví, ani na jiných servrech, naštěstí naše dr. je suprová a vždy nám ráda vše poví. jen otravujte stále, že?:o(
sofie + 1 dospělý syn a malá dcera
  • 
29.4.2007 15:13:18
Zdravím všechny dvě maminky hemofiliků! Četla jsem si vaše povídání, a koukám, že si píšete sami dvě a nikdo ostatní se k vám nepřipojuje a přitom vím, že je hodně rodičů dětí s hemofílií. Škoda, že se nikdo nepřipojuje. Přesto Vám přeji hezký pokec a co nejméně starostí s hemofílií. Ono to zas není tak jednoduché, jak jsem vyčetla z Vašeho povídání. Já mám hodně zkušeností, přesto jsem šťastná máma, která yvchovala hemofilika tak, aby si věděl se svou nemocí rady. Mějte s eobě hezky a držím palce. sofi
9.1.2007 10:52:27
Splechtulko,

nejdřív posílám velkou gratulaci, ikdyž je mimi neplánované!:o)

A na uklidnění, dědí se jen ten typ, co má tatínek. A můžeš být ráda:o)

Já jsme přenašečka typu A, nemám žádné omezení, komplikace a jako všechny přenašečky. Máte vlastně výhodu, že kluk bude zdravý:o)
Já mám kluka hemofilika a dva zdravé. Takže pokud budete mít kluka je to OK a pokud holčičku, tak vlastně taky/nebude nijak omezená/, jen musíte doufat, že snad až jednou bude ona mít děti už bude lékařská technika tak daleko, že budou vědět, co s tím nebo že bude mít holčičky a nebo zdravé kluky:o) Má všechny možnosti.
Mám ještě dvě sestry taky přenašečky, jedna má už holčičku, druhá ještě nic.
Ale když si to sečteš, tak ta pravděpodobnost, že ikdyby jste měli holčičku, tak u ní, že bude mít nemocného kluka hemofilika je malá:o)
Ale to je ještě všechno daleko.
Tak se držte, pohodové těhu bez komplikací.
Kdyby si chtěla vědět neco víc, tak klidně piš i na meil. Jinak tady, občas kouknu:o)

splechtulka & M+J+R 35354
8.1.2007 20:19:17
Ahoj holky, mam přitele s hemofilii A, nyní čekáme mimčo, pokud budeme mít dceru, s velkou pravděpodobností bude přenašečka. Nevíte, jestli se dědí i ten typ A nebo je možnost že by mohla mít dítě i s B? Já vím, je to všechno zatím hypotetické.o)) Ale mimčo přišlo nečekaně a rozhodli jsme se že si ho necháme i když mi byla nabídnuta interupce ze zrav. dův.
8.1.2007 15:10:43
Jo už vím,

omlouvámse za překlepy:o(

Maceško, myslím, že řidičák zvládne v pohodě. Pokud mu to ted nedovolíš ty, tak časem si ho stejně udělá sám.
A nezbude Ti nic jiného, než věřit, že se nic nestane. Mě to čeká později,ale kluci už tady lítají s mužíkem na motorce, samo že s přilbou. Já jsme vždy zlá. Ale prostě kluci si to musí užít. Ted jim koupil bugginu, tak jsem klidnější, lítají po poli nebo s mužíkem na našich pidi cestičkách.
V dnešní době bez řidičáku to asi nejde. Koukni jen na inzeráty na práci, na 90% chtějí řidičák.
8.1.2007 15:05:54
Ahoj,

no už to jako děs neberu. Ikdy ze začátku to bylo fakt hrozné.o( brečela jsem aždou cestu z nemocnice, pokaždé, když chtěl mladší něco sladkého,....,a le už se s tím zžíváme a není tak horzné. je to jen velké omezení ve výběru jídla. jelikož jíst může vše, ael jen určitou váhua navíc v pravidlenou dobu. Což u dětí se blbě udržuje:o( ale je šikula:o)

A Matýsek, ten nejmladší, i Dominik mají genetiku zvládnutou ještě v bříšku, ale časem je chci nechat testnout i v reálu. U Matýska mi řekli, že je holka:o( No po týdnu, když z nějakých experimentálních pokusů vyšlo, že je Maty kluk jinde, to testli znova. Tak pro jistotu hold ani genetika není 100%.

Já chtěla ještě něco, teda jeden článěk po tááák dlouhý době a já si to nezapamatuji.
maceška 10765
31.12.2006 16:47:02
Bože, Silvo, to je mi líto :-(
Koukám, že jste se rozrostli - předpokládám, že malej je v pořádku. Dělá se genetické vyšetření před narozením? Nemám v tomhle žádné zkušenosti, Daneček byl na světě dřív než jsme měli u Dominga diagnózu. Jinak stále váháme jak u Dominika s tím řidičákem, fakt se toho bojím.
22.12.2006 18:52:27
nějak jsme tady přestali drbat, posílám Vám všem přání našich zlatíček.

Jinka u nás je toho moc nového:o(( Zjistili jsem na Kubové 10.narozeniny v listopadu, že je nejen hemofilik, ale i diabetik. Je na inzulínu:o(

A hodně zdravíčká a štěstíčka, lásky a porozumění!!
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 199  [Dalších 39 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.