| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Koupě, prodej, pronájem nemovitosti

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 17495  [Dalších 17455 >>]
Cimbur 64764
22.5.2025 17:08:25
Vypověděl bez udání důvodu. Odkup opakovaně nabízí ústně.
Nás už štve, že se nemůžeme domluvit a čujeme, že s mladým to nepůjde už vůbec. Ten měl problém nám i podat ruku.
Asi to fakt nabídneme městu. To bude takový férový. Veřejný zájem.
Jerry G. 159407
22.5.2025 17:01:47
Jenže po měsíci došla výpověď smlouvy, bojím se, že mu jde o vydržení.

Cimbur, i ustni smlouva je smlouva. Co bylo v te jeho vypovedi? Pokud by to chtel vydrzet tak on musi dokazovat, ze si myslel ze je to jeho. Pokud Vam nabidnul odkup, zase to dokazuje, ze vedel, ze to neni jeho.
Cimbur 64764
22.5.2025 16:57:03
Jo, já je ráda platím, ale letos se to nějak nasbírali.
Pozemky pod obchvatem přeci nechci prodávat ze spekulativních důvodů. Přesto budu muset danit celou prodejní cenu. Spekulant zdaní jen rozdíl mezi nákupem a prodejem.
Navíc jsem úplná rarita v placení DANĚ ZE STÁTNÍ PODPORY STAVEBNÍHO SPOŘENÍ. Prostě to podle novely Zákona o dani z příjmů musím zdanit, protože mám smlouvu od roku 2003 a sešlo se mi tam 58 tisíc státní podpory. Asi jsme dva v republice, daní se, pokud to přesáhne 50 tisíc.
Cimbur 64764
22.5.2025 16:42:37
Nojo, tam komunikace probíhala celé ty roky, ale ústně. Jediný písemný důkaz je teď ta smlouva měsíc stará.
Jestli se mladej probudil a chce z toho něco vytřískat, nemáme moc důkazů, že mezi mým tátou starým pánem fungovala ústní dohoda.

Protože to sousedí i s pozemkem města, asi to nabídneme městu spolu s jiným stejně malým kouskem.
Muumi 41406
22.5.2025 16:38:42
Já zase nerozumím těm stížnostem na daně… Ne že bych měla zálibu v placení daní, ale nějak mi připadá lepší platit, neb to znamená, že asi mám z čeho .než být chudá, nic nemít a neplatit nic? A kromě toho případná daň bude par korun, ale já bych v téhle situaci neprodávala…
Alena 129302
22.5.2025 16:17:58
"Takže já to chci prodat, než začne něco podnikat s tím vydržením." Mne to prijde trochu jako obsese, jak se da neco podnikat s vydrzenim? Vydrzet muze neco v dobre vire, ze je to jeho, ale vy prece o tom pozemku pisemne komunikujete cili na to mas pisemné důkazy. Pokud to pan nechce mit v najmu ani zadarmo (chapu to spravne ?), tak ho vyzvete, at si to preploti. Na nejaký prodeje za kazdou cenu a jeste spekulantum bych se vykaslala.
Jerry G. 159407
22.5.2025 16:15:33
Nasla jsem k tomu toto, kde je nejdulezitejsi veta
""Držitel musí poctivě věřit, že mu věc náleží.""

Řádné a mimořádné vydržení jsou dva základní typy vydržení pozemku, které se odlišují především podmínkami, jež musí být splněny pro úspěšné uplatnění. Řádné vydržení se týká situace, kdy osoba užívá pozemek po požadovanou dobu deseti let. Je však nutné prokázat i další okolnosti, zejména že je držba řádná a zakládá se na právním důvodu (tím může být i neplatná smlouva, o níž je držitel přesvědčený, že je platná. Držitel musí poctivě věřit, že mu věc náleží. K držbě přitom nedošlo na základě lstivého vloudění či vetření.
Cimbur 64764
22.5.2025 16:12:47
Zkoušela jsem to pronajmout, ale není tam přístupová cesta. Jen přes něj. Navíc to má klinovity tvar. Paní se tam loni byla dívat a vlastně s ním mluvila.
Samolepky na zeď z Favi.cz - největší výběr
Muumi 41406
22.5.2025 16:12:06
Psala to tu Monika, vydržet to nemůže za těchto okolností…

Jinak za me jsou ty vykupující firmy šmejdi, co využívají když ne přímo tísně, tak neznalosti prodávajícího. Takže nevím, jestli existuje spolehlivá firma. Spolehlivá v tom, že tě ojebe, to jo…
Jerry G. 159407
22.5.2025 16:06:40
Cimbur, pokud prokazes ze pan vedel, ze uziva cizi pozemek tak neni co vydrzovat. Prokaze se to tim, ze Vam platil najem, nebo ze Vam nabidnul, ze to od Vas odkoupi. Takhle to plati v NL predpokladam, ze v CR to je stejne. Takze bych mu poslala doporuceny dopis.

[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 17495  [Dalších 17455 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.