Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Monika | 123907 |
30.6.2024 19:34:57
Tak pokud to jsou všechno léky čistě proti bolesti, tak je určitě lze vynechat, když bolesti nemáš, případně jsi schopná je tolerovat. Ale když jsou to tři různé léky, nejspíš budou mít i jiné funkce (jako třeba snížení rizika zánětu, nějakého krvácení, natékání)? Pokud se jedná čistě o opiát, tak to podle mého brát není nutné, když tu bolest zvládneš ...
|
sally | 3140 |
30.6.2024 17:02:53
no vynechat je sama od sebe bez doktora, moc moudré není... zavolej v pondělí k doktorovi a prober to s nimi.... a ano, mám ve svém okolí dva případy, kdy si lidi vytvořili závislosti na opiátech v souvislosti s úrazy / dlouhodobými bolestmi... nicméně pochybuju, že ti to hrozí - a nebo že se to vyřeší tím, že se o víkendu rozhodneš sama vynechat...
|
Saamajna | 115449 |
30.6.2024 15:54:48
Situace:
Zlomenina v oblasti ramene (zlomenina hlavice humeru, chirurgicky krcek s dislokaci) pred 9 dny. - no odlomila se mi ta koule na konci pazni kosti a odsunula se pryc...boli boli Den pote mi to operovali, dali do spravne pozice a prisroubovali na to 8 srouby kovovou desku tvaru baby lzicky, zustane tam aspon rok. Je to stabilni, hned druhy den jsem to mela nechavat volne a pasivne kyvat, nechat zvedat do 90° a vubec hybat jako prevence zatuhnuti ramene. Tri dny po OP propusteni domu, na rehabilitace ted chodim kazdej 2. den. A ted ta otazka, co se mnou doktori vubec neresili: v nemocnici jsem byla nadopovana proti bolestem co to slo, na zacatku i morfium, na pozadani vzdy jeste pridali neco ve forme kapacky. No a na doma mam Ibuprofen 800 2x denne Metamizol kapky 4x denne Tilidin 2x denne ALE: Vcera na dcerine maturitni oslave mi znama jen tak mimochodem povypravela, jak si ona po urazu kolene vypestovala prave na tom Tilidinu slusnou zavislost. Kdyz uz bolesti nemela a vysadila tablety, tak mela poradnej abstak, musela je zacit brat znova a pod dohledem postupne zmensovat davky. Dnes jsem se docetla, ze tyhle tablety jsou i na cernym trhu zadany, no moc hezkej opiat. ZA JAK DLOUHO VZNIKA ZAVISLOST?? Vydesene jsem je hned vcera v noci vynechala ale pak nespala asi do 5. Nevim, jestli bolestma nebo tim "bez opiatu". V pondeli hned zkusim sehnat info u doktoru, ale ortopedi asi nemaji tak moc potuchy o zavislostech... Mate nekdo zkusenosti, at uz vlastni nebo zprostredkovany? |
Lyn Ave | 160413 |
25.6.2024 12:12:28
Uvažuji konkrétně o vyšetření mikrobiomu u Biome4Future. Byl jste někdo na tomto vyšetření? Jsem spíš jenom zvědavá. Dlouhodobě držím dietu, kvůli různým drobným zažívacím potížím, takže můj mikrobiom je určitě atypický. Neumím si moc představit, k čemu by bylo zjištění, že mám atypický mikrobiom dobré. Je výsledek vyšetření k něčemu dobrý? Bylo pro vás toto vyšetření nějak přínosné?
|
Cimbur | 64764 |
24.6.2024 22:10:27
Co od toho čekáš?
|
Lyn Ave | 160413 |
24.6.2024 15:18:44
Prosím, ráda bych zkusila vyšetření mikrobiomu, jen tak, spíš ze zvědavosti. A hledám, který je nejlepší. Absolvoval jste už někdo vyšetření mikrobiomu? Jak jste byli spokojeni? Nedaří se mi nikde na internetu najít výsledkové zprávy z vyšetření mikrobiomu, takže je obtížné srovnávat. Uvažuji o Biome4Future. Byli už jste někdo na tomto vyšetření? Mohli byste mi případně poslat výsledkovou zprávu (se zakrytými osobními údaji) do mailu? avelyn@seznam.cz
|
nekázanka | 7331 |
15.6.2024 14:28:41
Nechtěl by to zkusit přes urologa? Ženy řeší přes gynekologa... Praktici se tím až tak moc nezabývají.
Případně může napsat do GHC či na jinou genetiku a poradit se. Obecně ta indikace je velmi úzká, já si to nechala dělat jako samoplátce kvůli vysokým gynekologickým onkomarkerům, které jsem měla, jak se nakonec ukázalo, kvůli endometrióze, a i tak se cukali. Stálo mě to před těmi asi 10 lety 1200 Kč, protože na to přispívala EU, a musela jsem si to i tak v podstatě vynutit. Výsledek negativní... pak se zjistilo to endo. |
Klauri | 95515 |
15.6.2024 4:58:14
I muži se testují na Brca, protože ji mít můžou a taky jí s 50% jistotou předají potomkům. Je dobré vědět, že člověk Brca 1,2 má. Hlavně ženy můžou podstoupit preventivně operace.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
14.6.2024 22:29:04
kdepak, když se potvrdí brca u ženy po rakovině prsu, testují se sourozenci i děti bez ohledu na pohlaví
pokud se to někde nedělá, pak je to chyba doktorů, genetik by to doporučit určitě měl |
monam | 158013 |
14.6.2024 21:58:29
Myslím, že muže nebude chtít testovat nikdo. Ne že by riziko nebylo, ale je řádově nižší. Já mám jinou mutaci a oznámila jsem pravděpodobnou genetickou zátěž na gynekologii, když jsem plánovala druhé dítě. Doktor mi vyhověl a mutace se potvrdila, škoda, že mého tátu zbytečně zabila.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.