| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Co vám lékař neřekne - rady a tipy

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 18283  [Dalších 18253 >>]
Muumi 41406
13.3.2025 12:40:29
Neměla jsi tu už úplně stejnou diskuzi? Neporadím, ale mám pocit nějaké cesty časem:).
Eva + Klárka2/07 93216
13.3.2025 12:38:37
Pokud železo chybí, je třeba ho doplnit a to podle mě jen pravidelným užíváním. Já ho před mnoha lety doplňovala tabletkami 3x denně, měla jsem ho opravdu kriticky málo. Snížit dávkování bych udělala, až bych se cítila dobře, případně měla výsledky, že už je to ok.
Našla jsem si ten výrobek, píšou tam, že se začíná jednou tabletkou.

Já osobně doporučuji Narosan Borůvkový (www.justnahrin.cz), který obsahuje železo (a dalších 10 vitaminů), které nezpůsobuje zácpu a máme potvrzeno (například moje kolegyně na dceři-celiak), že se hladina železa upravila už po pár dnech a hlavně drží!

Na těch stránkách doporučuji najít si odborného poradce v místě bydliště (ne kamarádku, která o tom nic neví, ale objedná to se slevou) a poradit se.
Případně se ozvat mi ;o)
Agniezska 123320
13.3.2025 11:30:48
Jestli je tu někdo, kdo rozumí vitamínům a minerálům v těle a jejich vstřebávání, ráda bych se poradil jak často jíst lyofilizované vnitřnosti v kapslích. Potřebuju doplnit železo, maso nejím, kapsle zvládám bez problému. Vybrala jsem si nějaké bio grass fed, od "šťastných" zvířátek pro svůj dobrý pocit. Ale jsem zmatena dávkováním - píší ideálně 6 kapslí denně, což odpovídá 30 g syrových jater. Lékárnice mi doporučila se této informace držet, ale můj dojem je, že není potřeba jíst játra denně přece. To by snad ani nemuselo být prospěšné tělu. Není lepší brát tu doporučenou dávku třeba jen dvakrát v týdnu?
PJana 86863
10.3.2025 8:45:14
Čagu beru od půlky prosince. Začala jsem kvůli problémům s trávením. Žáha mě nepálí (ale zrušila jsem pití černého čaje, který byl možnou příčinou), nadýmání zmizelo (ale opravdu si hlídám, abych nesnědla ani kousek čerstvé papriky), krevní tlak stejný, zimu jsem přežila bez nemocí. Takže neuškodila a možná upravila zažívání.
Stáňa * 7932
8.3.2025 21:50:52
Škvarkové jsou taky výborné 😀
Len 108740
8.3.2025 21:42:12
Stano, jo, ja totiz nemam ten recept napsany, ztratila jsem mou rucne psanou kucharku behem stehovani, takze cerpam jen z pameti a 750 bude nejspis ta spravna vaha. Ale hrozne zalezi na zeli. Tesi me, ze chutna. Ja mam vzdycky problem je prestat jist, takze se v peceni mirnim:-)
Stáňa * 7932
8.3.2025 21:26:28
Len,
od té doby, co jsi sem dala recept na zelňáky (někdy kolem Vánoc?) jsem je pekla už mnohokrát. Naposledy včera dopoledne na jednu akci včera a jednu akci dnes. Takže z víc než půl kila zelí. Všichni je chválili :-)
Té mouky jsi původně psala 600 g na kilo zelí, ale mně spíš vychází těch 750 g.
A po potření olejem je ještě sypu kmínem. Jo a vykrajuju kolečka, nejsou to teda pravidelná kolečka, protože to zelí udělá "cancoury" kolem, ale vypadá to podle mě lépe než čtverečky.

Mimochodem, zítra ráno budu péct jiné oblíbené placky, škvarkové.
Čumča. 160024
8.3.2025 21:22:39
https://paleosnadno.cz/recept/seminkovy-chleb/

tenhle miluju já
Len 108740
8.3.2025 21:21:50
Knedli, bez mouky ne, ja pecu s celymi zrny, ale zitny, podle Maskrtnice, tu zitnou mouku si na nej melu sama. Celoseminkovy nevim, to mozna nekdo s problemem s lepkem bude vedet.

Zelnaky: kilo zeli bez stavy, tu si nech na pripadne rozredeni testa, vejce jedno az dve, podle velikosti, alespon dve lzice sadla, 750g hl. mouky, to je hodne orientacni, proste podle oka a savosti zeli, podle slanosti zeli muzes pridat sul, kmin. Smichat, vytvorit mirne lepive testo a rozvalet na tvar plechu na tenkou placku, plech pomazat olejem, vlozit placku, rozrezat na ctverce/obdelniky radylkem a i navrch potrit olejem. Pecu zhruba na 200 do zruzoveni okraju. Z tehle davky mi vyjde asi pet velkych plechu.
kysnutá knedla 99495
8.3.2025 21:02:08
Len, prosím Ťa - keď Ťa tu mám - zdá sa mi to, alebo to si bola Ty - pred rokmi si písala, že pečieš semienkový chlieb bez múky? Nenapísala by si mi, prosím, cca pomer surovín? Dávaš tam aj orechy? Tie by som rada vynechala, mám pocit, že ich mám úplne vo všetkom, tak aspoň v chlebe sa ich chcem vzdať...
A za druhé (viem že som otrava, ale Tvoje recepty berem ako zaručené) - neodpísala som si Tvoj recept na zelňáky a teraz neviem v čom ich hľadať.
Tak, až budeš mať čas a chuť, tak Ti budem za oboje veľmi vďačná. Hlavne ten chlieb ma zaujíma, lebo min. týžden sme v Nemecku kúpili semienkový. Myslela som, že si dám denne jeden plátok (na váhu to bolo dosť), a ja som behom 24h zožrala celý balík! Bol naprosto fantastický!
Mužovi som dnes naznačila, že keby mi tam skočil po chlieb, že by to bol naj darček k MDŽ, no nejak sa nechytil... ~t~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 18283  [Dalších 18253 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.