| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Chůva v akci

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 227  [Dalších 87 >>]
Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) 8156
13.4.2006 21:15:25
Holky, ta maminka přece byla nemocná. Zaznělo tam, že říkala malé "Až já umřu...", ta chůva se jí na to přímo ptala a ona to potvrdila. Nezazněla sice diagnóza, ale z kontextu jsem pochopila, že to není léčitelné. Z tohoto úhlu pohledu se dá vysvětlit i ta školka - maminka si chtěla Natálku asi užít, možná chtěla, aby si zvykala na sestřičku, možná byla v šestinedělí unavená a nechtěla jí tam vodit, kdo ví. Nebo si myslela, že je to pro ní lepší a že by měla problémy kvůli těm vzteklíkům, co jí popadaly. Chápu, že respektují soukromí rodiny, takže pro nás jako pro diváky zůstavají některé věci nepochopitelné.

Tatínek se mi moc líbil, chůva se mi líbila víc, než ta před týdnem, ale z maminky jsem měla pocit, že se nevyrovnala s chorobou (což není divu, když je to vážné) a to se podepsalo i ve vztahu k dětem.
Lída+2 28136
13.4.2006 19:28:31
Karolíno hmm to je zajímavé a opravdu mě to nenapadlo.
Ale takovou zodpovědnost jsme na své dítě kladla jen jednou a to jsme měla nechtěně silný alergický záchvat.
Pak jsme se snažila tomuto předejít,aby se o mě nebál..vím,že jsme ho hodně před 4,5lety vyděsila.

Ale nechat si tam Natálku jako nouzovku, no asi to tak klidně muže být, klidně by ten pořad mohl být o 20minut delší. Odpadli by dohady.
Karolína
  • 
13.4.2006 18:55:17
Ahoj holky,
tak jsem se včera taky dívala a myslím si, že ta maminka jí nechtěla dávat do školky kvůli těm jejím záchvatům. Myslím si, že se tam sama bála a sama řekla, že jí Natálka pomáhlala. Myslím si, že to bylo taky tím, že kdyby dostala zase záchvat tak by se měl na chvíli o ní kdo postarat a i o malou Sašu, nevím to je můj náror
Lída+2 28136
13.4.2006 13:50:04
no do školky měla začít chodit hned od pondělka co jsme postřehla.:-) a myslím,že holčičce to prospěje.

Maličko mi to v jednu chvilku připomělo syna(před 4lety), když byl týden doma s neštovicema a nemohli jsme ani ven. A on do té doby nikdy doma nemocen nebyl. Tak už jsme taky nevěděli co už dělat. Ale tak děsný to nebylo,ale po 5měsících doma by to možná už bylo.

Uvidím co bude příští týden docela se mi to líbilo.:-)
Lída+2 28136
13.4.2006 13:41:51
Já se taky včera dívala poprvé a celou dobu si říkala jak jsou kluci hodný.:-))))))
Na pořad mě upozornila včera známá.
A vím proč holčička přestala chodit do školky. Zaznělo to tam skoro na konci. Maminka jí tam přestala dávat narozením té druhé dcerky. Přišlo mi to jako děsná blbost, protože pokud byl otec ochotný ráno tam to dítko vozit tak v čem byl problém. Natálku odpoledne vyzvednout.....
Já sama taky chodila ráno s Lukem 3letým a odpolene zase pro něj. Přece nebude doma jen proto,že máme doma miminko.(2x týdně ráno ho vozil manžel)všichni jsme se přizpůsobili a bylo...
Sice začal do školky chodit až když bylo Daníkovi 6 měsíců,ale stejně mi to přišlo jako pohodlnost té maminky.
Helena 2 děti
  • 
13.4.2006 11:00:18
Přiznávám se, že včerejší díl byl první,který jsem viděla. Ale po tom co jsem se na pořad, po doporučení kamarádky podívala, musím říct, že mám děti skvěle vychované a poslušné.(7 a 10 let.) Syn je hyperaktivní, ale když potom vidím, jak se chovají jiné děti, tak si říkám že je vlastně úžasný. Holčička byla výsledkem výchovy typu, dělej si co chceš, hlavně ať je doma klid. Televize v pokojíku s možností dívání dokud neusne je opravdu paráda. Sen každého děcka. Ale potom se nemůžou divit, že neusíná. Myslím, že pokud se jim podaří alespoň z části dodržet nastolená pravidla, tak z ní bude fajn holka. Protivná byla určitě jenom kvůli nudě a tomu, že už nevěděla jak na sebe upozornit. Proč přestala chodit do školky? Já jsem dávala staršího syna do školky alespoň na dopoledne. Nemusela jsem vařit oběd pro každé dítě zvlášť, mohla se věnovat mladšímu a oba jsme si od sebe odpočinuli. Potom je daleko víc energie vydržet celý zbytek dne s oběma dětmi a nezbláznit se. Jistě všechny maminky ví o čem mluvím.
Jinak je to docela poučný pořad.
Jana
  • 
13.4.2006 9:36:52
Taky jsem se musela nechápavě pousmát, nad reakcí matky-no jo mám to v pravidlech.A s tou školkou mi také přišlo, že jí matka "zrušila"po narození druhého dítěte.Přitom si myslím, že by měla pak doma méně starostí. A také si pozve chůvu, od které může očekávat různé rady a pak jak sama řekla, se jí nelíbí,že jí někdo "kecá"do výchovy!Tak proč ji tam zvala?
ZuziP 20719
13.4.2006 8:53:40
Ahojte! Aj ja som to pozerala a tatinek sa mi tiez pacil. Fakt sa snazil a chapal. Bolo to fajn.

Ono su to asi fakt casto jednoduche veci, ktore problemy vyriesia, az si clovek povie, dokelu, ved nic zvlastne neukazali.
Naja & holky 7/04+5/07 14619
13.4.2006 7:00:24
Musím se přidat k té školce. Opravdu to bilo do očí, že se dítě nudí. A vlastně, pokud je maminka, jak říká "unavená" (kdo by nebyl se 2 dětmi), tak školka pro malou by jen a jen prospěla. A to nejen starší dceři.
Akorát mi asi uniklo, bude ji nakonec do té školky dávat??
Ale tatínek, ten byl supr:)
Líza 17721
13.4.2006 5:52:59
Ještě jsem si říkala, že by bylo zajímavé vědět, kdo z té rodiny chůvu pozval, respektive čí to byl nápad. Protože mi připadalo, že velmi často matka téměř sabotovala, co se dělalo - například ve chvíli u karet, kdy měla obejmout Natálku, která prohrála, to celé shodila tím - že ji obejme, protože to je v pravidlech. Stejně tak když něco dělaly v kuchyni, už nevím kdy, tak znechuceným hlasem Natálce, která zase protestovala, říkala "maminka musí dodržovat ty pravidla". No malá evidentně nebyla blbá, takže jí muselo být jasné, že vlastně máma ve skutečnosti nechce, aby ONA nějaká pravidla dodržovala.
Takže bych byla docela zvědavá, jestli nakonec ty změny vydržely, nebo se maminka vrátila zpátky k tomu, na co byla zvyklá...protože tohle jí evidentně moc nesedlo.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 227  [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.