| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
17.9.2025 13:20:54
Sladkosti s kinem také nemám spojené.
Ani si nevybavím, jestli se tam nějaké prodávaly. Konzumace čehokoliv v kině mě každopádně irituje, nechápu, proč by člověk neměl vydržet hodinu nebo dvě nic nestrkat do pusy a soustředit se na produkci. Stejně jako mě irituje žvanění. Ať tihle lidé prosím zůstanou doma u televize, tam se mohou krmit a žvanit. |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
17.9.2025 13:17:21
Lei, ja myslela takovy to naprostý uneseni z filmu, kdy vidis něco úplně poprvé. V ňákou tu hodinu, co uz jsem mela byt v posteli, běžel Občan Kane a ja z toho byla úplně paf. Z ty osobní katarze a statečnosti. Dnes už netuším, o čem to vlastně bylo, ale furt ho vidím. Jak tam stoji a řeční. V naší pidi televizi
![]() |
| Jerry G. | 159407 |
|
17.9.2025 13:12:37
Lei,
Dělená si pamatuji z Černého tulipana, ale presne to jdou filmy, které meli radi moji rodiče. |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
17.9.2025 13:12:00
Lei! Tak snad jsi dneska oloupala pomeranč
Na jeho památku! |
| Lei | 37503 |
|
|
17.9.2025 13:09:39
Zas, myslíš? Já jsem teda ze "starouše" Redforda ve Vzpomínkách unešena pokaždé, když se dívám. Pokaždé si představuju sebe...jako chápete, jak to myslím, představuji si to prvotní rozechvění, ne sexuální scény. To, když je člověk tak mocně přitahován k druhému, úplně na začátku. Vzpomínám při tom ale na začátek vztahu s mým mužem, to i když bych na něj byla nějak nakvašená a vzpomenu si, jak jsem se do sebe zamilovali, tak roztaju. Jako asi to už nezažiju, teda doufám, že ne, že to spolu doklepeme...teď to přeju svým holkám.
|
| Lei | 37503 |
|
|
17.9.2025 13:03:41
Tak jsem o tom přemýšlela, jsem o pár let mladší jak Ropu.
Asi záleželo na tom, na co a zda se na televizi dívali rodiče. RR byl oblibený herec mé maminky. Vím, že ty filmy určitě byly v TV před rokem 89, protože si vybavuji, jak maminka vždy hlásila, že v televizi budou "bačka sidy a san denskit", vždycky jsem s říkala, co je to za divná slova a skoro jsem za tím nehledala jména . Dtto Orlové práva, vždycky jsem si jako malá myslela, že by to měla být Orlí nebo orlová (dle vzoru ocelová ) práva :-D. Podraz je zas oblíbený film mého tatínka. To jsou filmy, ke kterým si prostě náhodou sedneš, protože jdeš kolem televize, kde je zrovna dávají, a i když jsi je viděla xkrát, stejně se začneš zase dívat. Dtto Tři dny kondora nebo Vzpomínky na Afriku. Maminka mi vždycky říkala, ty loupeš pomeranče jako Redford .A navíc ten dabing...Soukup v Bosých nohách, to si užívám. Ale třeba Alaina Delona si z filmů nevybavuji, třebaže se na něj naši určitě taky koukali...a když jsem si prohlédla filmy, ve kterých hrál, tak jich pár znám podle názvu a viděla jsem možná dva?...takže někoho mohl Redford fakt minout, jakkoliv je to těžko k uvěření. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.9.2025 12:47:03
Nejen za první republiky. V našem kině Vesna se prodávalo eskymo i v sedmdesátkách.
|
| Stará husa | 154854 |
|
17.9.2025 12:46:20
Koníčku, mě to "neunešeni" přišlo plíživě tak po třicítce. Milostné scény mi přišly v mládí trapné, teď už nudné, ale je to možná mojí absolutní ztrátou libida po čtyřicítce.
|
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
17.9.2025 12:31:59
V kolika to neunešení přijde ? Až po šedesátce ? Já ho zatím mívám - z filmů, výtvarných děl, dokumentů, krajiny, knih.... V tom stará nejsem. Ale je fakt, že si často říkám :" něco podobnýho už jsem viděla, četla".
Co mě ale nějak přestává bavit jsou milostný scény. A zrovna mi to nezávisle řekla kamarádka, že už jí nebavěji, ale je o deset let starší. A moje babička, když jsme byli společně v kině, tak na nás při milostných scénách zírala, jak se tváříme. To bylo v kině nepříjemný. Snažila jsem se nesedět vedle ní, aby to odnesla máma. |
| Stará husa | 154854 |
|
17.9.2025 12:31:21
Když jsem chodila coby mladá do kina, tak žádné reklamy nebyly. Byl Československý filmový týdeník a pak film. Někdy jsme na týdeník nechodili, protože byl nudný a uvaděčky to strašně neměly rády, protože musely svítit baterkou, abychom našli svoje místa. Tehdy bývalo kino většinou vyprodané, aspoň na západní filmy. Náš táta chodil někdy na sovětské filmy o válce a tam se mu mockrát stalo, že se nesešlo dost diváků, takže se nepromítalo. Myslím, že muselo být minimálně 5 lidí.
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.