| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Střední školy

  (?)
 Názory 110 z 77012  [Dalších 77002 >>]
TaJ 81121
2.5.2024 0:02:34
Monam, věř mi, že můj syn to má fakt jinak. On dlouhá léta i ve škole prostě viděl spolužáky jen ve škole, když odešel ze školy, tak jako by nebyli, v týdnu se mimo školu nevídali, o víkendu taky ne, fakt jen ve škole. Když chodil na kroužek, tak přišel, pozdravil se s dětmi, tam nějak fungoval, odešel a prostě ty děti neexistovaly. Často ani nevěděl, jak se jmenují, vůbec neměl potřebu je jinak vidět. Na kroužek chodil kvůli tomu, co tam dělali, děti mu byly úplně fuk. Má asi 2 nebo 3 kamarády, se kterými se vídá i v reálu, jezdí spolu na vlaky apod. a s několika dalšími si píše online. O prázdninách se klidně celé týdny vídá max s tím jedním.
A když jsem já byla ty 3 roky na mateřské, tak jsem se s lidmi z práce prakticky nevídala, nechyběli mi, ačkoli jsme měli vztahy velmi dobré, ale měla jsem jinou náplň života, v práci jsem se byla za tu dobu podívat jen párkrát, nechybělo mi to vůbec. Když jsem se vrátila do práce, tak jsme začali fungovat jako předtím.
monam 158013
1.5.2024 22:24:47
Myslím, že to je iluze. Také mám dítě introverta, kterému nejvíce vyhovovala distanční výuka, nikdo na ní nekoukal, ona na nikoho nemusela koukat, mluvit, vystačila si sama se sebou. Alespoň to tak vypadalo. Ale reálně byla stále v tom světě své školy. Zažila jsem sama na sobě, jaké je to nebýt nikde a nepatřit nikam a popravdě řečeno, nebylo to dobré. A to jsem byla dospělá, bylo mi už přes třicet.
TaJ 81121
1.5.2024 20:00:40
Monam, jinak on syn byl vždycky spokojený klidně i sám, nepotřebuje moc lidí kolem sebe, ani patřit do nějaké party. On třeba za covidu fakt nijak netrpěl tím, že nemůže chodit do kolektivu, byl doma naprosto spokojený, učení měl hotové za podstatně kratší dobu, než trávil ve škole a s několika kamarády, se kterými si má co říct, byli v kontaktu online, což je často i teď. A když chtěl jít fotit vlaky, tak vyrazil klidně i sám, nebo občas jel i nějaký kámoš... Ale uznávám, že většina dětí asi ten kolektiv chce a potřebuje.
TaJ 81121
1.5.2024 18:58:38
Monam, jo, souhlasím, stát zaspal, škol je málo...no a co s tím asi tak my teď zmůžeme? Asi nic, tak je potřeba z těch daných možností najít nějakou přijatelnou cestičku, třeba i oklikou a prostě se podle toho zařídit. Asi nemá moc smysl bědovat, jakou máme zrovna my smůlu...to se holt stává a letos na nás vyšel i tenhle pokus s těmi prijimackami a všechno kolem, tak se s tím prostě musíme nějak poprat a vyřešit to jak to nejlíp půjde....
kristina farris 139911
1.5.2024 16:51:34
Dobrý den,

narazila jsem na Vas příspěvek na rodině. Mám skoro 15ti mletého chlapce a ráda bych jej vyslala do USA.

Kristina Farris
kristina farris 139911
1.5.2024 16:44:44
Dobrý den,

narazila jsem na Vas příspěvek na rodině. Mám skoro 15ti mletého chlapce a ráda bych jej vyslala do USA.

Kristina Farris
monam 158013
1.5.2024 12:06:50
".on má nás a pak by se zase pravidelně vídal se svým nejlepším kámošem, se kterým teď tráví většinu víkendů...na tom by se nic nezměnilo. No a jestli by šel do nové školy, kde nejspíš nikoho nebude znát a nebo třeba na nějaký ten intenzívní kurz, kde by taky nikoho neznal, to už pro něj vyjde vlastně nastejno."

On by třeba kamarád najednou měl méně času a jiné starosti a ty intenzivní kurzy ve smyslu každodenní jako přípravu na přijímačky loni nabízela tuším jen jedna pražská jazykovka. V tomto smyslu žádná hitparáda.
monam 158013
1.5.2024 12:00:01
"Zatímco to, že se nějaké děti nedostanou na školu, kam chtějí, to se prostě stává běžně každý rok."

no jo, ale je k tomu nějaký důvod, kromě toho, že tento stát zaspal a zapomněl, že po školce, základce budou ty silné ročníky chtít i na střední? Já nevidím důvod, proč by normální, běžně se učící dítě s vyznamenáním (nebo i bez něj), mělo skončit na nějakém učebním oboru, který ho vůbec nebude zajímat a kde nebude vidět žádnou budoucnost, nebo proč by si mělo připadat nepatřičně na úřadu práce? Vždyť i na střední zdrávky se hlásí 6x více uchazečů než kolik budou přijímat.
TaJ 81121
1.5.2024 11:06:20
Větře, jo, věřím, že někdo si takové věci v sobě nese dlouho...my tak nějak tyhle věci časem házíme za hlavu, protože jsme je nemohli nijak ovlivnit. A to, co popisuješ, je svým způsobem mimořádná situace, to se neděje běžně. Zatímco to, že se nějaké děti nedostanou na školu, kam chtějí, to se prostě stává běžně každý rok.
Vítr z hor 100046
1.5.2024 4:00:10
TaJ, nekdy si tu krivdu lidi nesou dlouho.
Mam kamarady, s nimiz jsme se kdysi zamotali do presunu prazskych skol.
Chodila jsem na jazykovku v Nuslich a najednou nas (zaky + ucitele jazyku) presunuli do Horackovy.
Jenze tam byli taky zaci a ucitele jazyku. Tak jim tamni ucitele rekli, ze nejsou dost dobri a chytri na to, aby tam zustali a vysoupli je ze skoly pryc. Zrovna tyto kamarady nabrala sousedni skola, nevim, kam sli ostatni.
Pamatuji si ty nove ucitele - byl to pro me sok. Nekteri byli opravdu vysinuti a vykladali nam, ze jsme chytre, vybrane a genialni deti. Tetelili se radosti, zatimco jejich byvali zaci si od nich asi fakt vyslechli ledacos.
Dodnes (!!!) to tyhle kamarady trapi a maji potrebu to resit. Bylo nam 10-12, je to skoro 40 let. Mimochodem jsou to dnes VS pedagogove a vedci, jejich rodice tenkrat +/- take. Racionalne vedi, ze je to zasadne neposkodilo, a ze jsou chytri atd., ale ta bolest zustala.
 Názory 110 z 77012  [Dalších 77002 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.