| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Nejsem schopna upéct perník z prášku

 Celkem 63 názorů.
 Palac + 1 


Téma: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:16:27)
Tenhle příběh se táhne už dlouho.
Povedl se mi jen asi jednou, před asi dvěma lety, pak se začal srážet. Myslela jsem si, že to je pravěkou troubu, na které už pořádně nešla regulovat teplota. Zkusila jsem ho asi 3x a vzdala jsem to.

Teď mám pár dní nový sporák, takže novou troubu. Dnes jsem nastoupila tím samým perníkem z prášku, měla jsem trochu nervy, ale doufala jsem, že to dopadne dobře. Trouba je nová, teplotu lze nastavit přesně...

Srazil se. Bylo půl deváté večer. Všechno se ve mně vzedmulo, utíkala jsem do Alberta pro další balení a zkusila to znovu s mírnou variací. Srazil se opět.

První pokus:
- šlehala jsem šlehačem
- dala jsem (nepovinný) med

Druhý pokus:
- jemně ale důkladně jsem míchala jen vařečkou
- med jsem nedala

Recept i výsledek přikládám níže v diskusi.

Prosím vás, nenapadá vás, co dělám špatně??

Než se pustím do komplikovanějších moučníků, chtěla jsem zvládnout toto. Je to výzva, neuzavřený příběh bez konce. Na novou troubu jsem se dost upínala a doufala, že mi tuto odyseu pomůže šťastně uzavřít a posunout se dál ~t~~t~

 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:17:28)
Recept zde:

 karma 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 16:33:05)
1.přidávat tekutinu postupně, tj "po crpkách" a vždy zamíchat tak, aby hmota tekutinu zcela piojala do sebe, pak přilít další trošku, zase vmíchat...až dodáš všechnu potřebnou
2.nechat troubu předehřát, nedávat do studené
3.péct na cca 180
4. nakrájet až vychladne
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:18:00)
Výsledek zde:

 Citronove koliesko 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:29:04)
Ja len z mojej skusenosti...v plynovej katastrofa (myslela som ze problem je rura). Prestahovali sme sa. Rura nova elektricka, moznost horkovzduch, zhora, zdola... Buchty vsetky katastrofa, zdrcnute placky. Potom mi ktosi poradil zvysit teplotu. Tak som dala rovno 220. Buchty, perniky, kolace...vsetko uplne perfektne. Piskoty peciem na 200. Pri 165 som nikdy nic dobre neupiekla (jedine pomaly pecenu kacku).

Taky pernik ako si dala by som piekla max 20min na 220.
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:31:35)
Koliesko, já třeba muffiny peču na 180, podle receptu a jsou skvělé...bábovku a ostatní věci cca na 160 a taky všechno dobrý...akorát kynuté těsto dám ze začátku na vyšší a pak to stáhnu taky na těch 160-170...
 Citronove koliesko 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:38:59)
TaJ ja akonahle som piekla podla navodu (teplota a dlzka pecenia) tak som mala bud zdrcnutu placku alebo kamen (kysnute cesto). Odkedy peciem pri vysokej teplote a kratsie tak su vsetky kolace, piskoty, bublaniny, kysnute... vynikajuce. Ono to bude asi rurou. Fakt by som skusila poriadne zdvihnut teplotu a skratit cas. Idealne sledovat cez sklo na dvierkach ako sa cesto dviha.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:41:26)
hypnotizovala jsem ho celou dobu.

začínám si říkat, jestli jsem ho nevynervovala.

jinak Angrešt právě u vysokých teplot u perníku varuje.

našla jsem to tady:
https://www.rodina.cz/0/nazor_strom16868355.htm
 Citronove koliesko 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:44:17)
Ono prave kazda rura pecie inak. Aj pri tej pomaly pecenej kacke mam tusim v recepte 110-130. Davam rovno 165, inak by sme sa jej ani po 6h v rure nedockali, bola by asi len "spotena".
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:35:05)
našla jsem si tu jednu starou diskusi, kde Angrešt u perníku prýávě před moc vysokými teplotami u perníku varuje.

dala jsem těch 167, jak se píše v receptu na krabici.
 Černá kronika 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 9:49:49)
Já tedy vždycky troubu rozpálím na maximum tj. 250 stupňů, dám tam plech a asi po 3-5 minutách snížím na 170stupňů. On ten perník v prášku je na velký plech nízký, já ho vždycky trochu nastavím mlíkem a jedním vejcem a přidám i pár lžic oleje i mouky navíc. Ale taky mám celkově při pečení několik neúspěchů, obdivuju každýho, komu se daří na co sáhne.
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:29:34)
Palac, nebouchla jsi třeba s plechem při vyndavání, nebo nenechala jsi ho hned po vyndání někde v průvanu, nebo na místě s podstatně jinou teplotou? My jsme takhle kdysi bádali, proč se nám srazila bábovka a pak jsme přišli na to, že když jsme ji vyndali z trouby, tak jsme ji dali v dobré víře vychladnout do vedlejší místnosti, kde se netopilo (bylo to v zimě)...pokud jsme ji nechali v kuchyni na lince a neotvírali jsme okno, tak byla v pohodě...takže od té doby vždycky když něco vyndám z trouby, tak zakazuju otevírat chvíli okna a dělat průvan dveřmi, než to prochladne:-). A ještě mi podle obrázku přijde dost nízký, nechtělo by to menší plech, nebo formu, aby byla vrstva vyšší? Jinak mě nic nenapadá...
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:37:16)
- velikost plechu dopručujou 30x40 - měla jsem přesněš ty rozměry
- nízký perník je právě proto, že se zdrcnul!
- sražený byl už při vyndávání z trouby, ne vinou dalších vlivů po vyndání

já už od oka po těch xx marných pokusech, že je to blbý, už když je vevnitř a koukám přes dvířka.



 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:33:24)
ještě jednou ty fotky, nějak se tu blbě zobrazujou ty první:








 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:39:57)
Palac, popravdě, nevím...jinak ona každá trouba peče jinak, třeba u cukroví jsem musela to stejné těsto (ze stejné várky) péct v naší troubě o pár minut déle, než když jsme to pekli u manželovy maminky...obojí elektrická trouba, ale každá peče jinak.
Jinak nevím, z prášku jsem nikdy nic péct nezkoušela, ale asi bych se nedržela stoprocentně návodu, ale pokud by se mi nezdála třeba hustota těsta, tak bych si to upravila tak, jak jsem zvyklá když peču něco svého...
 Ropucha + 2 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:40:17)
155 - 165 stupňů je podle mě málo.
Všechno peču na vyšší teplotu.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:42:31)
Mrkni, co píše Angrešt tady:
https://www.rodina.cz/0/nazor_strom16868355.htm
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:44:13)
165 píšou.
podruhé jsem dala skoro 170.
 K_at 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:36:19)
Ty jo, a je fakt sražený? Když ochutnáš, je to divný? Nebouchat plechem, nedávat rychle chladnout, můžeš špejli propíchnout, aby dobře šla ven pára. Koupit jinou směs? Zkusit perník ne z prášku?
 K_at 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:36:39)
Ty jo, a je fakt sražený? Když ochutnáš, je to divný? Nebouchat plechem, nedávat rychle chladnout, můžeš špejli propíchnout, aby dobře šla ven pára. Koupit jinou směs? Zkusit perník ne z prášku?
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:38:00)
je to takový matlavý vevnitř. a nahoře gumová krusta.

 Citronove koliesko 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:41:41)
Presne, gumove mazlave a na vrchu krusta. Moja posledna skazena buchta bola taka. Bol to jednoduchy recept kde do cesta ide merunkovy kompot. Prvy pokus som vyhodila a hned som robila druhy a dala rovno 210stupnov namiesto tusim 185. Buchta bola perfektna.
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:44:55)
Kat, taky bych zkusila kdyžtak jinou směs, když už teda prášek...nebo se mi taky zdá, že je tam možná moc toho oleje...uvádějí tam množství jak v ml, tak i polévkové lžíce...jenže každý má jinak velké polévkové lžíce apod... Ale když manželova maminka dělá domácí perník, tak ten vršek je taky takový jakoby gumový, vlastně vypadá na pohled dost podobně, jako ten na obrázku Palac...ale na chuť je dobrý. Ona ho rozkrojí napůl a dá ty půlky na sebe, promazává to rybízovým džemem...
 Okolík 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:47:40)
TaJ, to děláme taky, rybízová nebo ostružinová - mňam. A někdy udělám navrch čokoládovou polevu (tedy spíš ji dělá dr. Oetker nebo kdo)~;)
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:49:07)
Okolíku, čokoládovou polevu mám taky ráda, tu hořkou (tmavou), od Carly, ta mi z těch hotových polev chutná nejvíc.
 Okolík 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:51:22)
V naší rodině - 2 členové marmeláda+poleva, 2 členové jen s marmeládou a 1 člen jen suchou "buchtu"~;)
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:57:08)
Okolíku, tak já si ten perník jednou za čas dám, ale zas ho nemám úplně na žebříčku nejoblíbenějších...mnohem radši si dám mřížkový tvarohový koláč, nebo čokoládové muffiny s kousky hořké čokolády a nebo bublaninu s jakýmkoli ovocem...a možná nejvíc ze všeho jablečný štrůdl z tvarohového těsta:-). Perník jen tak dvakrát třikrát do roka, třeba i vánoční perníčky obvykle sní téměř všechny syn...ale mám ráda tu perníkovou vůni, to zase jo:-)
 Ropucha + 2 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:37:55)
No a nechceš se vybodnout na prášek a udělat si těsto jednoduše sama?
Vždyť v té krabici máš stejně jen mouku, cukr, sodu, nějaké aroma.
Výborná věc je kypřicí prášek s vinným kamenem, ten mi funguje spolehlivě a nezanechává mýdlovou chuť jako klasický prášek.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:39:44)
nějak jsem si v hlavě vykonstruovala přesvědčení, že když nezvládnu tenhle, nezvládnu už tuplem ten se surovin.

 Ropucha + 2 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:58:49)
Palac, smíchej 300g hladké mouky, 3 vejce, 15 lžic oleje, cukru, kakaa a koření kolik chceš na chuť, jeden prášek s vinným kamenem, dolij mlékem (nebo nějakou alternativou) na potřebnou hustotu a peč to cca hodinu na 175 stupňů.
Jestli to nevyjde, máš nějakou vadnou auru ~:-D
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 23:10:49)
tohle je na mě příliš vágní - nepoznám potřebnou hustotu a tak.... ~:-D

Zkusím to od Okolíka a zkusím to teda po vytažení nedávat na tu horkou troubu, jak píše Dari (to jsem dělala) a uvidím.

 Okolík 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 23:15:19)
Tak dej vědět, jak to dopadlo. já to nechávám chladnout normálně na plotně nad troubou. A někdy dokonce v té troubě, jen ji vypnu, když se třeba zrovna vaří a není nahoře místo - ale koukám, že to je asi chyba...
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 0:43:30)
Okolíku, jo, některá těsta to nemají ráda, nechávat je vychladnout v teplé troubě...a u některých receptů je zase vyloženě uvedené, že se to má nechat dojít v otevřené vypnuté troubě (měla jsem to u nějakého korpusu na dort). Takže ono to třeba není tak úplně jedno, kam to člověk dá...
 Ropucha + 2 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 23:16:37)
Zkus cokoliv, co ti přijde srozumitelné, klíčová je podle mě teplota a délka pečení. To si musíš vychytat na konkrétní troubu.
Jakmile je to dostatečně pečené, už je myslím jedno, kam to položíš, já pokládám na troubu i jinam a nic se neděje.
 Senedra 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 9:00:40)
Když vyhovuje počasí, tak dávám pečené věci vychladnout na terasu. Jednou se mi to vymstilo, nějaká kočka si pochutnala na čokoládové polevě - čtvrtina jí byla pryč.
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 0:46:09)
Palac, potřebnou hustotu poznáš časem praxí:-), když dám mléka málo, tak je to po upečení takové moc hutné, suché, když je ho moc, tak je to zase takové moc navlhlé a rozbředlé...to člověk vychytá časem...
 Okolík 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:40:06)
no a jak chutná? pokud dobře, neřešila bych. fakt je to zdrcnutý? pernník mi normálně dělá drobečky-dírky .....
Já se od kámošky naučila hrníčkovej perník, ten se nezdrcne nikdy:
2 hrnky polohrubé m.
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek vody (někdo dává mléko)
2-3 vejce (může být i více)
půl-3/4 hrnku oleje
kypřící prášek do perníku
lžíce kakaa
hrnek beru čtvrtlitrák
peču na 180 stupňů v elektrické troubě půl až 3/4 hodiny.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:43:46)
zkusím.

pečení mám dát horní i spodní, že?
 Okolík 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:46:25)
ano, určitě - horní i spodní
 Stará husa 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:43:38)
Mě kdysi někdo varoval, že se prvních 20 minut nemá otvírat trouba, že se pak buchta srazí. Ale nevím, jestli je to pravda. Peču tak minimálně, že jsem to asi nikdy nezkoušela.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:44:55)
neotvírala jsem 35-40 minut. jen jsem mu fandila zpoza dvířek.
 Stará husa 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 22:51:22)
V tom případě si taky myslím, že je to nízkou teplotou. Přidala bych tomu grady.
 Dari79 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(5.7.2021 23:05:42)
Neznám perník z prášku. Ale běžný litý perník, co peču, nedávám pod 180 stupňů - dávám-li horkovzduch, tak i lehce na výš - tak 190 stupňů. Neotvírat troubu, musí první hodně začít vonět (jako každé pečení - orientuješ se podle vůně, očima prd vykoukáš). Teprve až to správně voní, můžeš otevřít troubu a píchnout si špejlí... Upečené vytáhnout a dát vychládat na chladnější místo (ne na tu horkou troubu). Nemá se ti pak co a jak zdrcnout...
 TaJ 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 0:40:59)
Dari, jen mě zaujalo - co myslíš tím nedávat vychladnout na tu horkou troubu? Myslíš nahoru na sporák? Já mám volně stojící sporák...položím plech nahoru na plotýnky a dvířka trouby tedy zavírám, takže tam nejde to teplo...ale když jsme dali třeba tvarohovou bábovku hned po upečení do vedlejší místnosti, kde bylo o dost chladněji, tak se právě zdrcla...ověřili jsme si to několikrát...když jsme ji nechali ve vyhřáté kuchyni a neotvírali okno apod., tak se nesrazila nikdy...
 Analfabeta 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 3:06:06)
Mám podobný recept jako Okolík: sklenička = 2 dl
2 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 2 sklenice mléka, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 2,5 kakaového pudinkového prášku. Šlehám to v robotu a peču na 175 nebo na 180. Těch 155 je hodně málo, na to peču perníčky nebo sádlovky.
Udělej to ze surovin, je to podstatně levnější, než z těch koupených směsí. Aspoň tohle se povedlo vždycky. U nás se to obvykle snědlo hned, ani polevu jsem většinou nestačila udělat.

Nebo kdybys to chtěla luxusnější, tak mám recept na kakaové měsíčky:
vyšlehat 250 g másla, 250 g cukru a 6 žloutků, pak přidat 250 g hrubé mouky, 2-3 lžíce kakaa a nakonec sníh z 6 bílků. Naliješ na plech a pečeš na 180 asi 20-25 minut. Pak se to vyndá, nechá ochladnout, potře se to rumovou polevou (voda, cukr, rum) a když je poleva trochu zaschlá, tak se kulatou formičkou od kraje vykrajujou měsíčky. Tohle je teda neskutečně žravý.
 Kaipa 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 8:18:05)
Palac, příčinu samozřejmě neznám, ale proč pečeš perník z prášku? Upeč normální, je to chvilka, žádná práce s tím není a výsledek skvělý.
Dělám tenhle:https://www.mamincinyrecepty.cz/pernik/bozsky-pernik
Je opravdu luxusní, nadýchaný jako peříčko a je ho hodně. A žádný štráchy s tím nedělám, teplotu i čas pečení mrskám od oka.
 Evžíček 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 8:56:48)
Nepeču nic ze směsi,=ale v teplotě to nebude- perník peču na 150-155 a vyjde vždycky
 Senedra 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 8:58:28)
Všechny podobné recepty peču na horkovzduch cca 175-180.

Nemáš starý prášek?

A náš rodinný tip - dávám do perníku buď kostičky kompotovaného ananasu nebo kompotované švestky.

Palac a klíííííííííííííííd. Vařím a peču už přes 30 let a nedávno jsem měla nějaké nešťastné období - třeba bábovka se mi při vyklápění roztrhla a byla absolutně nepoživatelná. Den před tímhle debaklem jsem lehde připekla kuře s nádivkou a naopak jsem nedovařila brambory. Takže k obědu se mi povedl jen zeleninový salát a kafe.
 Jojona 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 9:45:54)
Taky pecu vsechno na 170 - 180 horkovzduch, babovku na 160, trouba elektricka a uz treti. Muz tech teplot pouziva vice, ja jsem konzerva :-)
 Len 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 9:02:50)
Rozhodne vyssi teplotu. Moje vychozi teplota je 180 stupnu, na nizsi delam snad jen pecivo z bilku.
 neznámá 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 9:48:47)
Mě také přijde ta teplota nízká.
Taktéž jsem konzerva a všechno peču na 180 stupňů. Mám zkušenost, že časy a teploty v receptech nesedí, je potřeba více stupňů a více času.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 10:17:57)
Tuhle krabici jsme používali když začínala s pečením dcera a případně když máme invazi molů a nechci mít doma mouku ~:-D
Za mne platí nepoužívat horkovzduch, jen horní a spodní ohřev, teplotu na 170, troubu předehřívám jen mírně, aby se moc nespekl vršek. Plech doprostřed trouby. Vyšlehám těsto metlou (elektrickou, jsem líná ~;)), naliju na plech a rychle do trouby, aby nestálo těsto dlouho.
 Salamajka 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 11:50:10)
Neboj já nejsem schopná udělat žádné kynuté těsto. Jak buchty tak knedlíky. Jedny tuším nějaké karlovarské nebo jaké jsem fakt vylila.😃😃😃. Ostatní jsem od cca 15? Už odmítla vařit prostě to koupím a je. Jo a zkoušela jsem bezlepkové bože to byl smrad. 😁😁😁. Jinak s bezlepkovou Jizerkou jsem se též neskamaradila tak prostě nepecu a je.
 Kaliope X 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 16:55:28)
Já se zas smířila s tím, že odpalované těsto se mi prostě nepovede. Už to ani nezkouším ~:-D
Jinak taky si myslím, že je to teplotou, na 160-170 peču jedině sušenky, buchty začínám na 180 a horkovzduch. Vychladnout nechávám v otevřené troubě nebo na ní, podle místa, vliv to na nic nemá. Mazlavý vnitřek buchty mívám tehdy, když to přeženu s tekutinou, recepty se řídím jen orientačně ~:-D
 Marika Letní 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 16:47:07)
Proč z prášku? Nejsem žádná zapálená kuchařka ani cukrarka. Neumím nic složitého a zrovna perník mi právě přijde jednoduchý. Perník peču normálně ze základních surovin a nevím co by se mohlo nepovést ~d~
 Zasjaj. 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 19:25:24)
Ahoj Palac,
ja tomu teda vubec nerozumim, ale v nedeli jsem se pokousela o bublaninu od oka a vysla nadherne nadychana, olejova testa mi moc nechutnaji, dala jsem maslo a snih a zamyslela pect na 180, ale z nevsimasti byla jen na 170 az po dvaceti minutach jsem si to pridala na 180. To by mela byt asi spis obracene, ze jo.
 Palac + 1 


Re: Nejsem schopna upéct perník z prášku 

(6.7.2021 21:39:41)
No to já právě vůbec nevím, mam s pečením málo zkušeností a otrocky se držím receptu. Myslím, že proti mě tomu rozumíš mnohem víc.

Třeba jak improvizuješ s přísadama podle toho, co ti chutná, a děláš to od oka... pro mě hudba budoucnosti ~t~
 Palac + 1 


Dobře to dopadlo! 

(6.7.2021 21:32:56)
Dnes jsem zkusila Okolíkův recept, normálně ze surovin, a výsledek je mnohem lepší.
Dokonce jsem se odvážila dát půlku Hroudům ~t~

Díky všem za pomoc!
 Zasjaj. 


Re: Dobře to dopadlo! 

(6.7.2021 23:28:20)
~g~Huraa! Gratuluju ke zhmotneni ~:-D!
 Palac + 1 


Re: Dobře to dopadlo! 

(7.7.2021 16:28:51)
achjchjo
dik
 Analfabeta 


Re: Dobře to dopadlo! 

(7.7.2021 7:50:18)
Palac, gratuluju! Vybodni se na pytlíky a dělej to ze surovin, ušetříš. Ty pytlíky jsou neskutečně předražený.
 Marika Letní 


Re: Dobře to dopadlo! 

(7.7.2021 10:37:42)
Máš výdrž a nakonec se podařilo. Super. ~g~
 Okolík 


Re: Dobře to dopadlo! 

(7.7.2021 13:56:12)
Mám radost~;)

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.