11.12.2015 11:59:31 Ropucha + 2
Re: Glukózo-fruktózový sirup místo cukru
Pam-pelo, také mi vadí, že se mění složení tradičních potravin a dále mi vadí přislazování potravin, které podle mě vůbec nasládlé být nepotřebují.
Bohužel je to asi nějaký trend, např. v USA je prý problém sehnat jakoukoliv potravinu bez obsahu cukru, včetně třeba základního pečiva (prodávám, jak jsem koupila, třeba mi to někdo na základě vlastní zkušenosti vyvrátí). Ale mám nepříjemný pocit, že k něčemu takovému směřujeme :-( Dobré, poctivé, chemicky ani jinak nevhodně nepřichucované potraviny se dneska přesouvají do kategorie "něco extra" a podle toho vypadá jejich cena :-( Ne že by se nedaly sehnat, ale nepřipadá mi v pořádku, že je člověk musí složitě hledat.
Odpovědět