Vyvážená strava na cestách mimo civilizaci
Mám na mysli hlavně vícedenní cesty do hor, kdy si člověk nese veškeré jídlo sebou. Řešíte to nějak? (nebo řešili byste?) Dřív jsem o tom nepřemýšlela, ale loni při balení jsem si říkala, že jsou to vlastně samé sacharidy. Přibalila jsem tedy pár balíčků sušené sojové drtě, ale i tak mi přijde že by to přece jenom chtělo víc bílkovin. Sušený maso by asi nebylo špatný, ale je strašně drahý, konzervy jsou těžký a ten kousek klobásy/sýra k obědu to asi nezachrání. Jako je mi jasný že za těch cca 14 dní nikdo na podvýživu nezahyneme, ale ráda se poučím co vozí ostatní.
U nás jsou to
snídaně: ovesný vločky/polenta + sušený mlíko + ořechy a sušené ovoce
oběd: tortila/knekebrod + sýr nebo klobása
večeře: těstoviny/rýže/kuskus s pytlíkovou polévkou nebo masoxem občas škubánky s mákem(to rády děti), červená čočka(ale ta už se dýl vaří)
No a mezitím nějaký svačinky, většinou oříškový tyčky.
Odpovědět