28.1.2019 15:39:34 kosatka2
Re: Polenta,jáhly,pohanka aj
Z pohankových vloček si ráda dělám kaši. K pohance skvěle ladí chuť skořice.
Pak jsem měla ještě ráda gruzínskou snídani - pohanka (celá loupaná) s jogurtem.
pohankové placky děti milují na sladko, já je mám ráda s kozím sýrem a rukolou.
Přisypávám hrst pohanky do sekané - skvěle na sebe natáhne šťávu z masa. Zkoušela jsem i jako nádivku do drůbeže, ale chtělo to asi nějak okořenit ochutit.
Přivezla jsem si z Itálie mouku na pizzoccheri a těším se, až se na to vrhnu a manžel bude frńat, co je to za divný nudle...
Do polívky dělávám polentové knedlíčky - nasekané bylinky, muškátový ořech a vajíčko, vytvarovat, uvařit. Jinak polentu moc nemusím, nezvykla jsem si na konzistenci. Pohanka mi je sympatičtější.
Z jáhel je dobrý jahelník, ale nejsem moc na sladké. Z jáhel mě občas pálí žáha, nebo z toho neumím vyprat tu hořkost.
Ještě mě baví tapiokové perly na puding z kokosového "mléka".
Odpovědět