| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1313  [Dalších 1213 >>]
Ropucha + 2 120300
23.7.2020 22:27:30
Ano.
Ale i toho musíš správně vybrat.
Zažila jsem opravdu propastný rozdíl jak v přístupu lékaře, tak ve fyzioterapii.
Nemám ale tušení, co je standard a co výjimka.
Každopádně na pojišťovnu jsem nakonec měla luxusní péči, která mě z nehybnosti a bolestí dostala do stavu téměř bez potíží a vyhnula jsem se operativnímu řešení.
rachomejtle 133850
23.7.2020 22:27:20
No, mám tu zkušenost, že je to ta druhá možnost. U hrazené fyzio se mi dostalo kvalitní diagnostiky, snahy přijít problému na kloub, kvalifikované pomoci a opravdu mi pomohli.
U fyzio na pokladnu byla diagnóza od stolu, snaha o zlehčení, péče standardizovaná a pomoc nula.
Totéž u mých dětí. V bleděmodrém.
Monika 123907
23.7.2020 22:23:46
Za rehabilitaci po přetrženém křížovém vazu v koleně jsem nezaplatila ani korunu a bylo to O.K., ovšem je fakt, že tam pracovala kamarádka. Nejednalo se tedy o žádné masáže (kromě masírování jizvy, to mě překvapilo, že pojišťovna platí, to bych zvládla i sama :-)), ale o cvičení - s fyzioterapeutkou, která mě to naučila a potom sama doma. Měla jsem možná 10 termínů?
S "nabídkou strojů" jsem bojovala v případě potíží s ramenem a to na dvou frontách - nejdřív s ortopedem (doporučen jako "kamarád kamarádky"), který mi chtěl napsat "magnety". Když jsem mu řekla, že s podobnými metodami nemám dobré zkušenosti (v pubertě jsem trpěla bolestmi kolen a žádné "elektriky" apod. mi nepomohly), jestli si fakt myslí, že to funguje, tak mi odpověděl "no, mně se to taky moc nezdá, ale někteří pacienti si to chválí" ~;) Napsal mi tedy cvičení, jak jsem chtěla (na masáže, které by se mi líbily, jsem se tedy neodvážila zeptat), ale musela jsem si je podruhé vybojovat znovu na rehabilitaci, když RHB lékař nemínil respektovat doporučení a snažil se mi narvat místo cvičení nechtěné přístroje s tím, že "se cvičením je moc práce, pojišťovna to nezaplatí a stejně nebudete doma cvičit a stejně beztak s tím ramenem ani nic moc nemáte, podobný nález jako Vy má kde kdo ... ~:() No, cvičení jsem vybojovala, ale musela jsem ho uchlácholit tím, že jsem si k tomu zaplatila infrasaunu "na prohřátí". Nebylo to drahé a bylo to příjemné, ovšem účinek na léčbu to jistě nemělo ... Na RHB u nás na Břevnově, kam jsem chodila kvůli kombinovaným potížím s kolenem a páteří a objednala jsem se tam sama, bez doporučení, jsem čekala dost dlouho na termín vyšetření u lékaře (kdybych měla předpis od někoho jiného, bylo by to rychlejší), ale o žádných přístrojích se ani nezmínil a předepsal kombinaci "manipulací" (nevím, jak se to správně jmenuje" a cvičení ... Podle mně by měla být možná dobrá RHB i "na pojišťovnu", ale platby za to nejsou vysoké, na rozdíl od plateb za "stroje", kdy není třeba z toho platit lidi ... Takže jsou snahy, všelijak pacienty "očurat" a musíš mít buď holt štěstí na dobré pracoviště nebo známé nebo hodně zabojovat nebo zaplatit ...
nordica 81215
23.7.2020 22:23:12
Hroudo, asi fakt tím doktorem. Měla jsem před pár lety hodně těžký úraz jedné ruky, vypadalo to, že už nebude úplně hybná. V Praze mi po operaci nabídli rehabilitaci za 3 měsíce nejdřív~a~, to už bych byla dávno mrzák. Moje praktička (vesnice)mne na základě dobrých zkušeností poslala do vedlejšího města ke starší fyzioteraputce. Byla úžasná, nejdřív mne ujistila, že ruka rozcvičit půjde a že to zvládneme. Chodila jsem 2x týdně na 30min., potom 1x na 20.min a opravdu se mnou cvičila. Plus postupně doporučila vhodné domácí cviky. Dneska rukou normálně vládnu a kromě hrabání a štípání dřeva mne nic neobtěžuje. Je to asi dost o štěstí, ale i na maloměstě a s kartičkou VZP se dějí zázraky~;(( Zkus pátrat dál, nevzdávej to.
Ráchel, 3 děti 76748
23.7.2020 22:22:40
chodím na hodinu, je to jakože na pojišťovnu, ale stejně si připlácím
jinak matka jednou ročně chodí na 2 týdny do Motola na rehabilitační kliniku (je tam hospitalizovaná) a to je samozřejmě na pojišťovnu + jednou ročně do lázní a to jí pomáhá dost
Hr.ouda 123574
23.7.2020 22:17:09
připadám si jko debil

v podstatě nestonám a když něco potřebujum, dostanu howno

nejsem s to určit, jestli je to špatná praxe jednoho pracoviště nebo jestli prostě opravdu péče hrazená ze zdravotního pojistění má v této oblasti limity tak strašně nízko
rachomejtle 133850
23.7.2020 22:14:59
Ne, nepomohla, musela jsem si najít fyzioterapeuty hrazené mnou, byla na ně čekačka ukrutná, protože mají pořád plno. Za celou rodinu ale můžu potvrdit, že jedině mnou hrazení fyzio pomohli a snažili se a mělo to tam nějaký význam.
A je to smutný.

A ani jeden z nich neměl smlouvu s pojišťovnou, protože a)pojišťovna o ně nestála, protože už v regionu bylo jiných dost, b)dala jim blbé podmínky
Ropucha + 2 120300
23.7.2020 22:14:30
Pomohla mi velice moc. Zázračně.
Ale neklaplo to na první pokus, na prvním pracovišti to bylo celé špatně, na jiném pak úplně jiný přístup, jiné metody a úžasný výsledek. Vždy 30 minut.
Hr.ouda 123574
23.7.2020 22:09:55
mne to s fyzioterapeutkou zatím vyšlo v součtu na sedm krát 20 minut a přístroje nechci, ty mi to zhoršovaly
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1313  [Dalších 1213 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.