| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 1313  [Dalších 1073 >>]
Mariana +2 135342
27.9.2017 9:01:55
abo jsou to dva názvy pro totéž, respektive starý a nový - aktuální. Správně se tato profese jmenuje fyzioterapeut, pracoviště fyzioterapie. Rehabilitace je název dřívější.

Fyzioterapeut a rehabilitační lékař jsou dvě různé profese, každý dělá něco trochu jiného. Zjednodušeně řečeno lékař vyšetřuje a předepisuje.

Fyzioterapeut péči provádí - ať už ji předepíše kterýkoliv z možných lékařů. Fyzioterapeut terapii nemůže předepsat ani určit, tedy na pojišťovnu, musí mít předpis od lékaře - obvodní, neurolog, ortoped, reh.lékař - podle toho kde ten člověk byla a co má za potíže.
Na předpisu musí být co přesně se má dělat, kolikrát, jak dlouho.

Fyzioterapie funguje stejně jedno jestli soukromá nebo ne, i když obvykle jsou soukromé. Jediné "nesoukromé" jsou v nemocnici nebo v léčebnách.
Bouřka 7675
27.9.2017 8:42:01
Girili, ani omylem. A není to jen moje zkušenost. Členové rodiny z jiných koutů mají tu samou zkušenost. Rehabilitační lékaří se mnou byly vždy hotoví za pár minut, něco mi píchli, něco předepsali a nazdar. Rehabilitační pracovnice se pak řídili jen pokyny lékaře a neměly žádnou pravomoc do toho nějak zasahovat. I když minimálně u jedné jsem měla dojem, že si myslí svoje. Fyzioterapeuti pořádně probrali anamnézu, první, co udělali, že si mně postavili, zkoukli celý tělo a následně vysvětlovali a začali napravovat. On je prostě rozdíl jestli s tebou pracuje někdo na základě instrukcí někoho jiného (lékaře), který ti obvykle nevěnuje moc pozornosti (čest případným výjimkám) nebo je to celé v kompetenci jedné osoby, která k tomu přistupuje komplexně. To co se mnou dělali na rehabilitacích bylo naprosto vzdálené tomu, jak se mnou pracovali fyzioterapeuti. Už první návštěva fyzioterapie vyřešila to, s čím se rehabilitace potýkala (bez zlepšení, spíš se to zhoršilo, špatná procedura) celé měsíce.
Adelinkaa 1 dítě. 75195
27.9.2017 8:13:38
Přiznávám, že na kvalitní rehabilitaci, předepsanou od ortopeda jsem ještě nenarazila..vždy je to jak na běžícím páse, za 10 min jsem byla venku..
Girili 117849
27.9.2017 2:29:27
Rehabilitacni lekar neni jen nejaky rozmar pojistovny, ktera se snazi usetrit - to zaprve. Za druhe: fyzioterapeut (=rehabilitacni pracovnik) je s pacientem v mnohem intenzivnejsim a pravidelnem kontaktu, takze dokaze doladit i to, co lekar pri vstupni prohlidce nepovazoval za klicove. Vidim to spis tak, ze se na tebe v soukromem zarizeni vic usmivali...
Girili 117849
27.9.2017 2:23:28
Ten rozdil, ktery popisujes, neni mezi rehabilitaci a fyzioterapii, ale mezi blbou rehabilitaci a dobrou rehabilitaci. Muzes tomu rikat i blba fyzioterapie a dobra fyzioterapie.
Bouřka 7675
27.9.2017 1:42:25
Po svých zkušenostech
rehabilitace - na pojišťovnu, odblokování provádí lékař po provedení opichů, zaměřuje se na konkrétní věc, neposuzuje celého člověka, následně se provádí procedury podle předpisu lékaře bez ohledu na to, jak působí, ten kdo je provádí člověka posuzuje minimálně
fyzioterapie - soukromá, fyzioterapeut bere v úvahu celého člověka, při každé návštěvě si ho zhodnotí a následně se zaměří na to, kde vidí problém, i když ty si stěžuješ jen na něco
Girili 117849
26.9.2017 23:54:02
Nejak nechapu, v cem spatrujes rozdil rehabilitace a fyzioterapie. Jsou to, alespon u nas, dva nazvy pro tutez profesi. :-)
Mariana +2 135342
26.9.2017 22:16:39
Tak záleží jestli už doktorka předepsala rovnou procedury anebo máš jít teprv na vyšetření k rhb lékaři a ten je předepíše.
Předepsat může jakýkoliv lékař, obvodní neurolog, ortoped anebo ten rhb.

No nicméně ono toho zas není až tak moc co se dá předepsat na pojišťovnu, v tomto stavu nejspíš nějakou elektroléčbu, zábaly. To umí předepsat i obvoďák.

Přímo procedury vykonává fyzioterapeut, to už dávno nejsou "sestry", dnes vzděláním magistři/ry.
A jako všude je to kvalitě daného místa a lidí tam. Třeba u nás bych v životě nešla do nemocniční, ale vybrala některou ze soukromých fyzioterapií. Čekací lhůty bohužel jsou a dost velké všude, jelikož tato péče je tvrdě limitována pojišťovnami.

Doporučuju pak pokračovat masážemi, chce to dlouhodobější údržbu a péči o sebe, ovšem raději od "zdravotníka" fyzioteraputa, žádného "maséra s kursem".
Bouřka 7675
26.9.2017 18:47:01
U nás prohlédne rehabilitační lékař, napíše procedury a člověk už pak chodí k sestrám. Po ukončení cyklu opět kontrola u lékaře, zhodnocení stavu a případné pokračování v procedurách. Za mě to byla ztráta času, spíš mi to ještě domrvili, pomohla až poctivá ruční práce fyzioterapeutů. Ti zkouknou člověka tak nějak celého, rehabilitační řešili jen to, na co jsem si stěžovala - krční páteř, a že problémy vychází už z pánve, to jsem se dozvěděla až na fyzioterapii. Tak ale třeba jsou u vás schopnější. Poptala bych se na zkušenosti.
Stará Misule 82389
26.9.2017 17:13:17
Ten rehabilitacni doktor je dobry v tom,ze muze dal rovnou uz doporucit dalsi lecbu neceho jineho.A myslim,ze cloveka prohmata lepe,nez obvodni lekar.Nevim.Kdyz mam jakykoliv problem,do tydne me objedna,a dalsi den uz nekdy rehabilituju.Muzu v Praze doporucit v Zitomirske ulici,vse na pojistovnu.Uz mi pomohli s bederkou,hrudni,krcni,i pat.ostruhou.Ted tam chodim s artrozou na prste na utz.No,jsema chcipak ~f~
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 1313  [Dalších 1073 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.