| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1313  [Dalších 953 >>]
rišulka 117642
10.7.2014 23:54:31
Jitule, tvůj muž je teda chlap! Tvoje předchozí témata mě rozplakaly a občas na vás pomyslím, tak jsem opravdu ráda za ty pokroky!! ~x~

Na otázku neumím odpovědět, ale mám to blízko a když se něco stane.. Vím, že soused od našich, věk před šedesátkou byl po výměně kolene v Hrabyni - za dva měsíce chodil, jak to probíhalo, péče atd., to nevím, jen vím, že byl hodně unavený a cítil se tam jako ve vězení - ale to může být i jeho náturou; za další dva roky byl s druhým kolenem, to už nemělo tak hladký průběh, dodnes kulhá, ale taky se přidaly další zdravotní komplikace, bohužel ty s sebou nese jeho věk a celoživotní zátěž. O Hrabyni vím jen z doslechu a většinou se jedná o tuto věkovou kategorii. Kamarádka tam pracovala jako rhb sestra, pacienti ji milovali, ale utekla na mateřskou a už se tam nevrátila..
V Chuchelné byl kamarád motorkář, mladý kluk, ten si to užíval, jak ho dali trošku do kupy, laškoval se sestrami :) ale k věci, přivezli ho tam málem po kouskách, za tři měsíce vyjel na vozíku, po půlroce další tři měsíce, to odešel o berlích, dneska chodí - a jezdí na mašině.. A jinému známému, taky motorkáři, po dvou letech operací a rehabilitací právě v Chuchelné pomohli zajistit a získat (bylo to složité a dost o penězích) protézu, nohu od kolene, a dnes chodí..
Takže nemůžu říct přesné info, jaké žádáš, každý prožíval dost těžce, kdyby to nebyly těžké případy, nejsou tam že, ale výsledky mají dobré. Pobyt tam je samozřejmě "ústavní", ale dá se to, není to eldeenka..
Držte si naději :)
vertigo 92133
10.7.2014 22:53:34
O Chuchelné teda nic nevím, ale jsem ráda, že je Tvému manželovi líp! ~R^ ~x~
jitule+marianka (7/2011) 131470
10.7.2014 22:16:30
Máte někdo zkušenosti s pobytem v rehabilitační léčebně Chuchelná? Neznáte někdo někoho, kdo tam pracuje?

Jde mi především o kvalitu a frekvenci rehabilitačních procedur a pak o kvalitu ošetřovatelské péče, o přístup personálu a vůbec o "celkový dojem". Jak vypadá takový běžný den v Chuchelné?

Manžel by tam měl za dva týdny nastoupit a slyšela jsem dost rozporuplné informace, tak mám trochu obavy, Chuchelná je detašovaným pracovištěm Hrabyně, ale mezi těmito dvěma léčebnami je údajně propastný rozdíl co se týče kvality poskytované péče (v neprospěch Chuchelné).
Manžel je po cévní mozkové příhodě, teď byl 3 týdny hospitalizovaný na rehabilitačním oddělení, kde se pěkně rozhýbal, poprvé po 5 měsících začal mluvit a jíst normální stravu (nekašovitou), před měsícem nepohnul ani prstem a byl celý spastický, dnes je na vozíku, dělá při odborné péči rychle velké pokroky, tak bych byla ráda, kdyby to v Chuchelné pokračovalo.

Za jakékoliv info děkuji.
Janet+sluníčko:-) 75570
9.6.2014 19:48:31
Mám po vyšetření na ušní neurologii - nebo tak nějak se to tam jmenovalo.
Nejdříve nějaké hučení a tak, audio.
A pak vyšetření rovnováhy. Byl to docela mazec.
Stříkají hadičkou proud vody do ucha. docela dlouho. musíš mít zavřené oči. a pak jak přestanou, tak začíná přicházet závrať. ale fakt silná. prý je to normální. jak se naruší to centrum rovnováhy.
pak se může na chvíli otevřít oči. a tím ta závrať trochu odezní. a pak musíš počítat od stovky do nuly. po dvou. (nevím proč)
celý ten proces jsi napojená elektrodama na počítač. kde to snímá hlavu.
tohle celé se odehrává 4x
levé a pravé ucho - studená voda
levé a pravé ucho - teplá voda

nakonec to dopadlo dobře, od toho to nemám. vyšetření ukázalo vše v pořádku
Janet+sluníčko:-) 75570
6.6.2014 19:59:13
Ahoj, chodím sem:
http://www.djk.cz/
v Ostravě
Mamce právě tam pomohli před lety s tím točením hlavy - od krční páteře.
Nechápu , proč ti praktická doktorka nedá žádanku na rehabky. Moje praktická už mi dávala žádanku xkrát. Nebo žádanku na neurologii..... fakt divné jednání.
Janet+sluníčko:-) 75570
6.6.2014 16:23:47
měla speciální masáže na uvolnění těch daných krčních svalů
Janet+sluníčko:-) 75570
5.6.2014 21:24:23
Moje mamka to měla podobné. Kdysi, stejně jako ty popisuješ. A odbourali jí to tehdy na rehabkách. Měla to od té krční páteře. Já to mám takové jiné. Tak snad je to taky od páteře.
Držím palce.
Až budu mít po tom ušním vyšetření - v pondělí, tak sem napíšu.
LenkaMad 56223
5.6.2014 21:01:37
Janet, mohla bys napsat kam chodiš? Mám točení hlavy a bolesti krční páteře, sem tam si zaplatím nějakou masáž, ale problémy mám dlouhodobé. Praktická mě na neurologii odmítá poslat, že stačí když budu doma cvičit. Rehabky mi píše ortoped, ke kterému chodim s artrózou.
Arien+2
  • 
5.6.2014 20:18:13
No záleží jak jsou plní, a ti dobří plní bývají, ale jak to chodí v Praze nevím.

A protože do toho trochu vidím, tak ta situace je daná limity pojišťovny, které těm pracovištím nasmlouvají a víc prostě udělat nesmí. Nejenže by to nedostali zaplaceno, ale navíc jsou za to i v konečném důsledku "postihnuti" krácením limitů na další období. Tak se fakt nediv, že prostě naplňují jen tolik, kolik mají od pojišťovny povoleno. Zadarmo (a ještě za trest) to fakt nikdo dělat nebude.

Nicméně pokud jsi "akutní" tak bych si raději léčbu zaplatila, tam pak omezení limity, a rehabky můžou dělat klidně do večera.
Ono vlastně nejúčinnější léčba je stejně kvalitní masáž, a tu pojišťovna neplatí.

Janet+sluníčko:-) 75570
5.6.2014 19:39:25
a máš to v klidu nebo i přes den když funguješ. a otočíš hlavou?
a nebo jen když už jsi v klidu a snažíš se usnout?
a klasická motavá závrať nebo něco podobného, co popisuju já?
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1313  [Dalších 953 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.