Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Pavlína, Vojta 8/99,Vítek 6/02 | 10284 |
29.4.2004 16:22:15
Jitu, ta učitelka z nemoc. školky tam s dětma byla asi jen chvíli, zabavila je, než se dostali na řadu - podle mě teda :)
Jinak tam byly děti samy, utlumení lékama, odpol. jim tam pouštěli krtečka na videu a tak... tak až se probudili, mohli koukat. |
Jitka, Barča 8/99, Terka 9/02 | 606 |
29.4.2004 13:26:39
Ahojky holky,
Pavlí, obrovská gratulace ke konečně uskutečněné operaci :) Snad budete mít už pokoj od těch hnusných laryngitid a všech chorob, který vás trápili!!! Jen jsem se chtěla zeptat - vy jste ho odvezli na operaci a pak tam s ním byla ta učitelka z nemocniční školky? Pak jste pro něj večer přijeli? Jen jestli jsem to dobře pochopila, víš? :) Na fotečky ze svatby se těším - jsem úchylná na svatební fotky, chi chi Téma plenky - už jsem to na různých místech Rodiny několikrát psala, tak se omlouvám, jestli už jste to četly, tak jen stručně :) Barunku jsem začala dávat na nočník ve chvíli, kdy začala sedět, výsledek byl ale myslím úplně stejný, jako u dětí, které začaly i o rok déle, jen to měly maminy jednodušší, že neprožívaly věčné nervy - sundat kaťata, posadit na nočník... a to opakovat milionkrát za den :) S Terkou jsem začala teprve teď, že jí přes den doma a na zahradu plenku nedávám a občas jí lupnu na nočník. Na spaní a cesty mimo domov plenu má. Myslím si, že až budou běhat venku v létě s holou prdkou, tak to přijde samo :) Třeba včera, když Terka viděla, jak baru čůrá ke stromečku, tak chtěla taky. Samozřejmě nevymáčkla ani kapku, ale snaha se taky počítá :))) Zítra budeme pálit s holkama čarodějnici, bude to asi vypadat divně, když za světla a sluníčka budeme dělat oheň :) V sobotu a neděli máme taky akce ve jménu čarodějnických rejů, tak doufám,že nezmokneme :) Ferdulko, teda, já obdivuju to vaše dojíždění do školky, to musí být fakt náročné! My máme školku doslova za rohem a tady je v MŠ i málo dětí, tak já jsem vůbec neměla problém Barunku umístit. Vsadím se, že kdybych s ní měla jezdit do školky přes půl města, tak snad bude radši doma. :) Máš můj obdiv!!! |
Ferdulka | 10415 |
29.4.2004 6:53:42
Ahoooooooooooj!!!!!!
Gratulujeme k mandličce,hurá,že to máte za sebou!!!!!Uvidíš,bude jen líp,ono to těm dětem celkově prospěje,je to až zázrak,jak po tom rozkvetou celkově:-)...Já chodila stážovat na dětské ORL jako žákyňka. No do školky dojíždíme na Žižkov,upřímně řečeno,je to šílený!!!Představa,že dojíždíme takhle ještě rok mě děsí.Jestli Marušku vzali aspoň od toho září tady se dozvíme 12.5.No a do školky tedy teď jezdíme 3x týdně,i tak je to síla.Ráno sice vozí tatínek,ale ve 2 jedu já s Ferdíkem busem,metrem a tramvají... Maruška je bezvadná holčina,Ferdík je skvělej,ale oba jen když jsou sami,jak jsou dohromady,jsou jak urvaní ze řetězu,možná to znáte.To pak jen koukám... Plínky my s Ferdíkem ještě máme:-(.Asi ještě mít budem,stále máme ono trauma z nočníku z FN KE Karlovu-proklínám je...Ale zjistila jsem,že když ráno běhá nahatý bez plínky,nepočůrá se a když se mu chce čůrat,přijde s plínou,že tedy "kaka",jak on říká obojímu.Takže stopro ví,kdy bude čůrat,ale nevím,jak zlomit ten děs z nočníku... DNes jedem do školky na sázení stromků odpoledne,tak to je tenhle týden počtvrté,no a zítra jedem na Žižkov k zubaři. Tak hezké jaro všem!! |
28.4.2004 23:04:40
ahoj holky,
Vojtíkova mandlička dopadla dobře, ze zákroku si nic nepamatuje, ani nedostávali injekci, ale inhalátor na pusinu. Jen si pamatuje, jak si s ním učitelka z nemocniční MŠ prohlížela knížku, co měl s sebou :) Navečer, když jsme si ho vyzvedávali, byl ještě hrozně ospalý po narkóze a špatně mluvil, to mě trochu vyděsilo, ale ráno už bylo mluvení takové, jak jsme byli zvyklí. Včera jsme byli na kontrole, vše ok, krk se ještě musí dohojit, mandli měl prý hodně velkou a plnou hlenů a hnisu, asi pěkný fujtajbl, tak je dobře, že ji má venku. Musí se naučit dýchat nosem a chystám se ho objednat na logopedii. V So jsme si užili svatbu sestřenice, kluci byli u našich, takže paráda :) Počasí nic moc, ale na focení venku i sluníčko vykouklo. Brzy snad dám fotky do alba. Ferdi, co školka, chodíte už do nové? Moje další sestřenice učí ve školce na Vinohradech, je hrozně fajn, vymýšlí pro děti tolik věcí, musí z ní být nadšené!! Je do toho úplně "zažraná" :))) Holky, jak jste na tom s plínkama u mladších dětí? Já jsem se minulý týden konečně přinutila, a sebrala Vítkovi doma plínu, takže ho dávám každých 10-15 min na nočník a docela se daří! Dnes se ani jednou nepočůral, jen jednou krupnul, řekl "tuat" a dočůral to na nočníku. Jen byl jednou boban ve slipech, no :) Ven mu zatím plínu dávám, dnes jsem chtěla, aby venku čůral ve stoje, ale nic. Přes léto to musíme vypilovat. |
20.4.2004 23:34:35
Ahojky všem!
Pavlí, dneska jsem na Tebe moc myslela a doufám, že madlička dopadla a že to škrábání v krku byl planý poplach!!! Jinak moc díky za dlaší tiramisu variantu, mňam, už se těším, až si ho uděláme. Já dneska při odmrazování mrazáku objevila tajné zásoby borůvek a rybízu, tak jsem udělala koláč s drobenkou a moooc jsme si pochutnali. Málem nezbyl ani na snídani :) Co vy Ferdulko a Janino - jakým "vývojovým stadiem" prochází vaše děťátka? S Baru je to teď - ťuky, ťuky - lepší, ale minulý týden to byl fakt běs. Když si vzpomenu, jak byla ukázková v Terčině věku, vůbec bych tenkrát nehádala, že taky může někdy začít zlobit. Zase si ale říkám, co to je, že se teď pomalu oblíká, odmlouvá apod., když vůbec nemám představu, co nám bude předvádět za pár let :) To pak možná budu s láskou vzpomínat na tyhle doby, chi chi. Tak dobrou noc a užívejte si sluníčka, má být krásně! P.S:: Už jsme napustili i bazén, tak ať sluníčko pěkně hřeje :o))) |
16.4.2004 21:53:45
ahoj holky,
Jitu, u nás je to stejné - Vojtík taky neposlouchá a dělá si, co si sám umane, ach jo, někdy je to pěkný cirkus :(( Vždycky byly nějaké konflikty, ale teď se poslední 3-4 týdny vzteká nějak víc... četla jsem, že děti jsou na jaře divočejší, bývá kvůli tomu prý i víc úrazů, tak jestli to bude tím jarem??? Tiramisu znám :))) mňam! Ale mám strach z těch syrových žloutků, myslím, že se to dá udělat i bez nich, ne? Já mám vyzkoušenou čokoládovou variantu: 30 dkg hořké čokolády rozpustit, zchladit - nenechat ale úplně ztuhnout, 40 dkg mascarpone, 1,5 dcl šlehačky našlehat = vše smíchat, 6 lžic rumu smíchat se 4 dcl kávy, 50 g cukru, vychladit, pokapat vrstvy piškotů, 36 cukrářských piškotů skládat do jednotlivých zákusků - bude jich 6 ks, vrstva piškotů - vrstva krému, stačí 2 vrstvy piškotů. (3 a 3 vrstvy piškotů křížem přes sebe, končí se krémem) Dávka mascarpone je dost velká, jednou jsem to dělala se zakys. smetanou a taky to byla mňamka. Mandle nás čeká v úterý, dnes jsme byli u naší dr., krev i prohlídka ok a Vojtík začal odpol. pokašlávat a prý ho trochu škrábe v krku!!! Mě snad trefí :(((( Doufám, že to "rozchodí" přes víkend...???? Jitu, s uspáváním Vítka jsme se vrátili do starých kolejí :( jsem s ním, dokud neusne, ale aspoň si čtu, slabá žárovka mu nevadí. |
16.4.2004 0:12:47
Ahojky!
Ferdulko, tak to je jasný, že toho teď máš plný kecky! My se nikam nestěhujeme - i když to tu tak občas vypadá :-) - a taky nestíhám! Janino, ještě jednou díky za recept a i za návod, jak na to :) Držím palce, ať Ti na dovču vyjde hezké počasí, abys měla to volníčko se vším všudy! U nás taky dovča u moře nebude. Martin v květnu nastupuje na nové místo, takže na dovolenou nebude mít nárok a hlavně už je od prosince doma, takže jen čerpáme zásoby a na dovču by ani nebyly penízky. Počkáme rok, holky budou větší a bude to dovolená ve větším klidu :) Jedu s holkama v červnu na týden do Jeseníků, pojedeme 3 rodiny. Doufám, že tam Báru nebudu muset přizabít, poslední dobou nechce to naše hodné děťátko moc poslouchat :( Doufám, že toto období nebude trvat moc dlouho! Tak se mějte a nasávejte sílu ze sluníčka, ať nás už přejde ta jarní únava! MMCH, Janino - změna času na letní mi vůbec nevadí večer, ale ráno jsem nemožná. Holky jsou docela v pohodě a přechod jsme zvládli ze dne na den, ale já se s tím furt nějak nemůžu srovnat :( |
Janina&2 | 6551 |
13.4.2004 22:50:44
Jitus,
davala jsem to tiramisu do keramicke formy na zapekani - vzhledem k tomu, ze ty piskoty jsou dlouhate, tak je nejlepsi hranata forma a ja mam dokonce takovou, co je na sirku preste takova, jako je delka piskotu a tak se to dobre poklada. Jinak pristi tyden mam dovolenou a tak protoze jsme pres velikonoce byli u mamky, tak tam Marcel zustal a ja za nim v patek prijedu a zustaneme tam jeste tyden. Zadna dovolena u more nebude, pohravam si s myslenkou, ze si koupim auto, jen porad nejde dohromady tohle: novejsi, rychle a hlavne levne :)) no uvidime, treba si to zas rozmyslim. Mejte se zatim fajn, ja jdu spat - holky, me porad chybi ta hodina, co se presouval cas. jsem neustale priserne unavena. |
Ferdulka | 10415 |
12.4.2004 9:42:21
Ahoj po dlouhé době!
Janino,recept si také opíšu,díky.Musela to být ňamka.Já zkoušela tiramisu od dr.Oetkera z té krabice,taky moc dobrý. No přestěhovaní jsme,hurá,bydlíme v novém týden.Postupně si zvykáme.Ještě jezdíme doklízet do starého,ještě tak dvakrát a snad bude hotovo i tam.Dnes po dlouhé době trochu odpočívám,už jsem byla fakt dost unavená a na slovo krabice či taška získávám postupně alergii:o). Na mandličku držím i já palce!!! |
8.4.2004 13:49:19
Ahojky holky,
v poslední dny absolutně nestíhám. Byli jsme pár dní jen o jednom PC a teď doháním foremní resty. Čeká mě ještě přiznání DPH, k tomu od příštího měsíce změna sazby..., uf, už aby to bylo za námi! Janino, MOOOC díky za receptík, hned jsem si ho okopčila, koupím Amaretko a vrhnu se na něj :) Jen dotaz - do jak velké formy jsi to vykládala? Ferdulko stěhovalko, tak jak bydlíte? Tak jsi si spláchla velikonoční úklid hnedle dvakrát, co? :) Pavlí, jak jste na tom s uspáváním? Pokročili jste? Já teda ani jednu z holek nikdy neuspávala, prostě jen položit, pohladit a jít. Teď, když už je i Terka větší a spí s baru v pokojíčku, tak se večer čte tak 10 min pohádka, ale pak hned zhasnout a spát :) Držím palce, aby ta mandle 20.4. už konečně dopadla a všem se vám ulevilo! pa pa |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.