12.12.2022 11:12:42 Koníček mořský
Re: Vaječný koňak a žloutky
Taky jím syrová vejce, navíc od domácích slepic. Dávám je do tatráku, občas jen ohřát do vývaru, dělám si domácí majonézu, vylizuju z misky syrové těsto se syrovým vejcem, jako dítě jsem si dělala žloutek s cukrem... Jím hodně i různé majonézové saláty, i v létě.
Z vejce mi nikdy nic nebylo.
Už se těším na adrenalin letošních vánoc - domácí majonéza se syrovým vejcem bude ležet tři dny v bramborovém salátu, syrové vejce dávám i do krémů do vánočního cukroví, bílková a žloutková poleva ze syrových vajec to taky vhodně doplní a bude ležet deset dní...
Už chybí jen ten vaječňák. (Mimochodem - těch už jsem taky v životě plno ochutnala a vypila) Salmonela furt nikde.
Odpovědět