Re: Co s podmáslím?
nejsem půlka, ale muffiny na slano dělám tyhle:
250 g mouka pšeničná hladká
2 lžč kypřicí prášek do pečiva
2 vejce
200 ml podmáslí
100 g pancetta
50 g ementál, na kostičky
50 g parmazán strouhaný
jarní cibulka
pepř čerstvě mletý
sůl
pancettu teda často nahrazuju tím, co zrovna máme od uzeného, přes anglickou, tyrolskou případně patky schwarzwaldské a podobně, stejně tak sýry... někdy maso ještě nejdřív orestuju na cibuli nebo s pórkem (pak vynechám jarní cibulku), sůl přidávám podle slanosti masa a sýra... jo a nedoporučuju péct přímo v papírových košíčcích, ten sýr má tendenci se roztéct a přilepit k papíru, takže peču v silikonu a pak teprve vkládám do košíčků
Odpovědět