27.8.2023 12:58:26 apo-lena
Co kvasíte a jak se s tím vejdete domů?
Jsem naprostý začátečník. U našich jsem jen čistila okurky na rychlokvašky a šlapala zelí.
Zatím jsem zkusila cuketu na tenké plátky do nálevu na kvašáky (i s vinnými listy) a dnes jsem to zopakovala s tlustými plátky salátové okurky. Ta cuketa je výborná.
Ještě mám hromadu malých rajčátek...
Mám doma i několik kuchařek na tohle
téma - Umění fermentace, Zkvašeno a Postní kuchařku.
Mám je týden, zatím jsem je jen prolistovala.
Byli jsme nedávno s MM v restauraci Sůl a řepa a oběma nám chutnalo.
Když naložím jen část experimentů, tak mě to vytlačí z kuchyně a následně z lednice.
Co stojí za to?
Mám i dvě velikosti keramických hrnců s drážkou. V tom menším jsou teď ty plátky okurek.
Odpovědět