Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
jalinka | 44058 |
30.3.2011 20:29:25
Barčo, taky bych měla hrozný strach. Poradila bych se, jestli se přítomnosti u soudu OPRAVDU nemůžu nějak vyhnout, a kdyby to fakt nešlo, šla bych. Nevím, jestli jsou povoleny například tmavé brýle, jestli třeba před soudem může nezaznít tvoje jméno, adresa... Určitě ale taky věřím, že špatným věcem se má člověk postavit!
|
Barča+Johanka04/06+Honzík08/09 | 58099 |
30.3.2011 9:49:54
Ahoj holky, píšu jen narychlo, musím se s něčím svěřit. Před asi měsícem jsem viděla z okna zloděje, jak se vloupává do zahradní chatky, co mají sousedi před barákem, no a natočila jsem ho na video a zavolala policajty. Nepsala jsem to sem, nějak jsem to pak vypustila, no a teď mi přišlo předvolání k soudu, že mám svědčit. Myslela jsem, že mě to mine, protože manželův kamarád je kriminalista a říkal mu asi před týdnem, že díky tomu videu byl ten zloděj usvědčen, nebo spíš, že se přiznal. No a teď mi přišel dopis, že pokud se nedostavím svědčit, tak pokuta až 50 000,- nebo nějaké jiné sankce. No hrůza, bojím se, že se mi ten zloděj pak bude mstít, chtěla jsem zůstat utajený svěděk :-(. Na druhou stranu, chci, aby ve světě fungovala nějaká spravedlnost a pokud moje svěděctví pomůže usvědčit z trestného činu,tak to chci udělat, nechci se k takovým věcem chovat lhostejně,ale stejně mám strach. Co byste dělaly vy?
|
8.5Yettynkaa12 | 51440 |
22.3.2011 17:52:19
tady pusto???black metal forever!!! aspoň to tak vnímá můj půlroční Kuba, který vyloženě nadšeně reaguje na jakoukoli blackárnu, co mu pustím...zejména Immortal a Cradle of filth je jeho parketa...:))
|
21.3.2011 8:48:48
Jojo Firsty, díky moc za vysvětlejí, já jsem v tomhle oboru trochu trdlo. On manžel pracoval, pak byl chvíli na pracáku a zas pracoval a vrátili nám víc než předloni, kdy celý rok makal. Ale já tomu fakt nerozumím, ale jsem za ty peníze ráda, pomůžou.
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
20.3.2011 16:03:00
Barčo - vyrovnání daně si dělá ten kdo pracoval loňský rok alespoň nějakou část roku a platil daně. Protože tomu se při ročním vyúčtování může něco z daní vrátit. Ten kdo nepracoval a tudíž daně nezaplatil žádné, tak tomu nemají co vrátit. Je fajn, že vám taky něco vrátili, nám letos teprve vracet budou, protože si manžel podává daňové přiznání sám a budou mu vracet daň z titulo toho, že měl nevýdělečně činnou manželku.
|
20.3.2011 15:04:15
Dipsi, to je mazec, je sice hrozné, že je kamarádka v nouzi,ale zřejmě se do ní dostala sama. Mě taky domů furt chodí nabídka platebních karet a že si je můžu hned vzít a použít na cokoli třeba do -30 000, ale já tyhle nabídky hned hážu do koše. Kamarádka si asi myslela, že když si jednu vezme a utratí,že to splatí, pak si možná vzala další, aby to s ní splatila a nepovedlo se, holt peníze se hodily tu a tam no a tak to šlo furt dokolo až do několika karet a teď chce, abys jí z toho průšvihu pomohla. Otázkou je, jak by to dopadlo a vzhledem k tomu, že s pěti kartama takhle hospodařila, tak asi špatně a to určitě pro tebe. Jsem ráda, že ses rozhodla do toho nejít. Zřejmě už je na kamarádku vyvíjen nátlak ze strany bank, když už tě prosí o 9 tisíc půjčit. Nevím nevím, zkus jí teda půjčit třeba ty 2 tisíce,ale abych ti řekla pravdu, myslím si, že už je neuvidíš... Ale toť můj názor. Spíš bys s ní měla promluvit a domluvit jí, že by to měla říct manželovi a měli by to začít nějak rozumně řešit. Protože pokud se to ten muž dozví, jakože se to dozví,protože jestli ona nezplatí dluh, tak ji budou tak dlouho urgovat až na to on přijde, tak určitě bude u nich doma horší situace, než kdyby mu to řekla sama. Nevím no, je to hrozný, taková situace. Teď hlavně, aby si nic neudělala. Ale věř tomu, že i kdybys jí půjčila víc, tak jí tím nepomůžeš.
Firsty jak mluvíš o tom vrácení daně, tak to si může vyřídit každý kdo nepracuje že? My to dostáváme každý rok, manželova účetní z práce nám to vždy vyřídí a říkala, že spousta lidí o tom ani neví, že to jde. Já to loni poradila bráchovi a dostali 35 000, byli šťastní jak blechy . A my už letos taky dostali. |
18.3.2011 17:45:51
Dipsi - ráda pomůžu. Tohle jsou věci, kterýma bych se mohla živit kdyby se mi to chtělo detailně nastudovat. Což se mi nechce, protože to v práci nepotřebuju, ale kdybych měnila práci, tak bych možná zase potřebovala.
Mám se pracovně - jsou z toho unavená a otrávená, protože toho je u nás na jednoho člověka naloženého opravdu hodně. Tento týden jsem cvičit nebyla - nedávno jsem zase začala, ale zase jaksi skončila, musím se do toho pořádně opřít. Ale jestli zhubnu to teda nevím, nechce to jít dolů a nechce. |
Dipsina | 72632 |
18.3.2011 7:47:46
Firsty děkuji, asi to tak bude, začala jsem dělat až od srpna, díky. a jak se máš ? chodíš ted cvičit ? já jsem týden necvičila a už to na sobě cítím, musím zase zabojovat. dneska jsem se měřila , tak v cm úbytek mám , na váhu ne. doprčic já chci dát dolů blbých 5 kilo a ono to nejde a nejde.
Dnes mám odpolední, máme tu chlapi, nahazují garáž a konečně bude hotovo. Já mám už týden hnusný kašel, tak proto se mi do ničeho nechce. |
17.3.2011 22:06:42
Ahoj
Dipsi - já myslím, že ti vrací daně protože jsi loni asi nepracovala ještě celý kalendářní rok, ne? Každý občan má nezdanitelné minimum, které je určené na rok, a když pracuješ kratší dobu než jeden rok, tak se udělá pak tzn. vyrovnání daně a přeplatek na dani se ti vrátí. Situace s kamarádkou je hrozná, nevím co ti na to poradit, sama nevím jak bych se zachovala. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.