| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klimakterium - menopauza

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 2653  [Dalších 2613 >>]
Čumča. 160024
10.8.2025 17:00:53
v jednu dobu byly ohromně populární čepice a la Veronika Kubařová v Ženách v pokušení, byl jich plný Fler, já ji koupila sobě, vypadala v ní jako vitelo~:-D, tak ji dostala dcerka, které byla větší, ale jak pod ní měla dlouhé blond mikádko, které krásně čouhalo, vypadala v ní fantasticky - no, a pak ji ztratila~d~
apo-lena 159305
10.8.2025 15:58:28
Rose, takhle jsem to měla do 30.
Pak jsem byla půl roku plešatá a hrozně mi táhlo na hlavu.
Od té doby mi vadí ofouknutí. Jak je pod 10 stupňů, tak bez čepice nevyjdu z domu. Když jdu venčit na pole na kopci, tak mám aspoň čelenku přes uši, i když je kolem 15. Hodně tam fouká.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
10.8.2025 14:27:19
Čepice háčkuju hlavně dětem, sama mám dvě, nosím hlavně v zimě na cestu z bazénu/sauny, kdy mám sice vyfoukané, ale přece jen lehce navlhlé vlasy i kůži... Jinak mě vlasy hřejí zatím dost :-)
apo-lena 159305
10.8.2025 14:18:54
Čepice miluji, pletu si je sama. Aby mi nesplihly vlasy, tak musí být trochu větší.
Mám jich hodně, různé barvy, vzory i materiály.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
10.8.2025 13:56:47
Já čepice nenosím, žádnou ani nemám. Akorát do termálů v zimě, to si půjčuju od syna.
apo-lena 159305
10.8.2025 13:37:03
Čumčo, to bylo fakt blbé období. Jako dítě a mladá žena jsem měla špatný vztah k jídlu. Ve stresu jsem nejedla skoro vůbec.
Ještě když jsem začala poprvé hubnout podle Stobu někdy po té onkoléčbě, tak mi těch 1200 kcal přišlo jako extrémně moc jídla.
Dnes hubnu na 1650.
apo-lena 159305
10.8.2025 13:16:46
Čumčo, koukni na firmu anytra.
Mám obvod hlavy 59, hodně kulatý tvar, takže půlku obvodu za ušima, extra vysoké čelo a hodně vlasů.
Klobouky kupuji 60 a větší.
Jeden jejich 61 mi je malý, ale sluší manželovi.
V Tescu u nás měli nedávno letní klobouky. Kupodivu mi jejich pánské L-XL slušelo a sedělo.
Tragika 61116
10.8.2025 13:05:51
Nenapadlo by mě, že můj příspěvek vyvolá masovou vlnu měření hlav. Takže pro vysvětlení …. Ano, já a můj spolužák Chalupa jsme měli v osmé třídě největší číslo plynové masky, tedy obvod hlavy 59 cm. Jednou, ani nevím jak mě to napadlo, jsem si zapnuté jeans nasadila na hlavu a ony na čele fest držely. Chodidla velikosti 40 asi moc nekorespondují s mojí menší postavou výšky 168cm. I z toho důvodu nenosím špičaté boty, neb pak vypadám jak na sněžnicích. Moje klimakterické přítelkyně jí jako za mlada a sportují. Ano, všechny mají nadváhu a k tomu vleklé problémy s pohybovým aparátem. Páteř, obratle, kolena, ramenní klouby… prakticky je sužuje neustálá bolest. Já nikdy nesportovala a logicky mi z toho vyplynulo, že musím s nastupující menopauzou snížit kalorický příjem . Kdybych se na sebe občas nekoukla do zrcadla, mám pocit, že je mi osmnáct. Ťukám na dřevo….nikdy mě nic nebolelo a dost to svádím na absenci sportu a kvalitní postel . Abych vám nalila čistého vína, snažím se kila krotit hlavně proto, že si nemohu a nechci pořizovat kompletně nový šatník. Oblečení vyřazuju jen proto, že je děravé, nebo má neodstranitelné skvrny. K mým nadčasovým kouskům mám citový vztah a vždycky jsem jejich koupi dlouze zvažovala. Po dvou letech jsem teď viděla jednu známou, která ve svých 58 letech nemá jedinou vrásku a je šťastná i se 17 kily navíc, která po klimakteriu přibrala. Oblečení neřeší , každý rok nakoupí cca 40 nových kousků a stejný počet zase věnuje někomu jinému. Každému zkrátka vyhovuje něco jiného. Hlavní je, že jsme šťastné a spokojené.
Silvie+dva kluci 103202
10.8.2025 13:05:27
Já jsem začala nosit čepice až kolem 40 a myslím, že mi sluší. Nosím jednobarevné, případně s knoflíky od firmy Doke z Jeseníku. V létě nosím občas kšiltovky, culik protahnu dozadu. Vlasy mám blbé pořád, nejdou upravit, i kdybych se zbláznila.
Yuki 00,03,07 49504
10.8.2025 12:43:21
Já mám hrozně ráda klobouky, v létě je nosím fakt hodně. A líbím se v nich sama sobě i na fotkách. Zatím sbírán odvahu koupit si nějaký i na chladnější období.
Syn chtěl klobouk, že se to u nich ve škole nosí, takže jsme byli kupovat přímo v Novém Jičíně v prodejně TONAKu a vybrala bych si tam taky.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 2653  [Dalších 2613 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.