| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 14093  [Dalších 13933 >>]
Nela 146812
10.4.2015 16:53:18
pekárna je zbytečná...
Vítr z hor 100046
10.4.2015 16:34:13
Me peceni chleba v troube mozkovou kapacitu nezabira, bo pouzivam minutku. A taky nepouzivam kvasek, alebrz suseny drozdi.

Behem 3 min vse nahazim do robotu, pustim, necham tak dlouho, jak se mi chce. 5 min, 10, nez se vykoupu apod.

Vyndam metlu, zaklapnu (robot ma viko) a necham kynout. 2 hodiny minimalne, nebo taky pres noc, kdyz chci nebo zapomenu (zde nekdy poustim minutku. Po zapipani minutky (nebo az si vzpomenu) - do te doby chleba poustim z hlavy:

Kartou predlabnu na plech s pecicim papirem (uzivam vickrat stejny papir, toz zadna prace), soucasne tim prendavacim hmatem zplacnu i vytvaruju. Na chleba leti uterka, karta do mycky, misa nekdy taky, minutka na 30-40 min. Cela akce v radu vterin.
Chleba poustim z hlavy.

Kdyz se primotam k troube, poustim. Po pipnuti leti chleba do trouby, po dalsim pipnuti z trouby.

Nejvetsi prace je na zacatku - to nasypani ingedienci. Pak uz vterinove akce po pipnuti. Da se to krasne zautomatizovat, jde o prvni h par chlebu. A nejsou hranaty! (Hranaty nesnasim).
susu
  • 
10.4.2015 9:30:09
Já jedu podle receptu. Mamka taky od oka, ale to jsem se já nikdy nenaučila, aby toho nakonec bylo přiměřené množství. A do pekárny to jen naliju a nasypu a za 1,5 hodiny si vytáhnu prima vykynuté těsto a ještě na mě zapípá, takže vím, že už.
A chleba, no u nás máme místní pekárnu, peče chleba výborný, i když pravda drahý, v pekárně svojí takový neudělám, ať zkouším jakýkoli recept, takže jsem to vzdala.
magrata1 95172
10.4.2015 8:39:22
já si nedovedu představit mísení na buchty jinak než ručně. Dělám to od oka, kvasnice kupuju vážené, ty přesně neodhadnu a pak to kyne pokaždé trochu jinak. Já jsem pekárnu využívala denně (někdy i 2x denně) na pečení chleba. A šel mi i kváskový. Když jsme někdy koupili chleba, používali jsme jen na topinky, připadal nám jako přesolené piliny.
susu
  • 
10.4.2015 8:27:05
U mě je to s těstem tak, že to trvá asi 1,5 hodiny, ale pak už je těsto vykynuté a můžu s ním rovnou pracovat.
radka
  • 
10.4.2015 8:02:31
dostala jsem na vánoce, dodnes jsem v ní pekla 3krát
2krát se chleba povedl, potřetí to byla zdrclá krychle
těsto na kynutí se zadělává přes hodinu! v ruce ho mám zpracované za 10-15 min
za mě je to krám, ale darovanému koni na zuby nekoukej:-)
susu
  • 
10.4.2015 7:57:52
Mám ETU a za mě to byla málo využitá investice. Chleba nám z ní nijak zvlášť nechutná, dcera ho přímo odmítá. Takže jen občas využiju na přípravu kynutého těsta, to je pohoda, nasypu suroviny a pak už jen vyberu těsto. Takže jsem rozpačitá, možná vy opravdu stačil ten robot.
Mortadela 52731
10.4.2015 7:37:07
Pro mě to rozhodně není nevyužitelný krám, a to chleba peču jen výjimečně. Je to neocenitelný pomocník při výrobě kynutých těst - na koláče, buchty, knedlíky, calzonetti, pizzu, tortilly... Vyrábím si v ní rýžovou kaši. Používám ji nejméně 2x týdně, mám ji trvale na lince, protože bych ji musela pořád vyndávat.
Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
zerat 18305
9.4.2015 22:44:45
~R^
magrata1 95172
9.4.2015 21:53:23
Já ti to věřím, ale pro mě to momentálně není. Prostě radši budu šít než péct. A odskakování ke třem věcem nedávám, stačí, že mi žerou mozkovou kapacitu děti. Péct, vařit, komunikovat, soustředit se, abych nezblbla zakázku, aby to bylo perfektně vyrobené, to prostě nezvládnu. Jsem z těch, co si vyrábí doma i vegetu a paštiky, ale péct chleba pro běžnou každodenní spotřebu v naší kuchyni nezvládám. Myslela jsem, že jo, ale zjistila jsem, že ne. Chtěla bych být výkonnější a mít skvělý chleba (nejradši bych měla doma klasickou pec), ale nezvládám to. Fandím těm, co je to pro ně brnkačka, pro mě je to zátěž. Chleba chci péct doma, protože vím, co do něj dám, aby byl zdravější než z obchodu. Kdyby mě měl stresovat, bylo by zdravější ho koupit.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 14093  [Dalších 13933 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.