| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 1313  [Dalších 803 >>]
domenica 50201
18.5.2013 13:28:31
ahoj Vendy, urcite vydrz, verim tomu, ze vojtovka je zazrak :-) po svych zkusenostech a objizdeni nejruznejsich lazni a leceben tomu fakt verim.
Nase mala (ted uz prostredni :-) ma DMO, od 3 mesicu jsme vicemene cvicili az do dvou let. Pote uz jsem ji proste neudrzela, tak jesme presli na bobatha, ale to je uplne jine cviceni. Dnes je ji 3a pul a pres trosku horsi jemnou motoriku a artikulaci reci to na ni neni poznat. Proste maly zazrak ... i kdyz ten zazrak stoji nekdy sileny nervy, kolikrat jsme to chtela vzdat, ted jsem rada, ze jsem vytrvala.
Vendy a dve holky 109075
18.5.2013 13:01:07
Klobouk dolu teda~s~
brabenec+Adélka 72965
18.5.2013 12:26:22
~g~~R^
Jana +2
  • 
18.5.2013 12:21:02
Ahoj,
moje dcera se narodila se středně těžkým postižením díky velmi těžkému porodu a následnému přidušení. Doktoři mě dost strašili dramatickými prognózami do budoucna.
V cca půl roce "nic nedělala" - jen ležela na zádíčkách. Díky naší skvělé dětské lékařce jsem se dostala na dobrou neurologii a následně k fyzioterapeutce, která mě naučila Vojtovu metodu. Vím, o čem píšeš - bylo to neskutečně těžké. Vlastně "proti vůli" mimča jsem jí musela různě držet a mačkat a jí to bylo nepříjemné nebo to až vnímala bolestivě. Strašně plakala. Cvičily jsme několikrát denně, věřila jsem (po přečtení různých knih), že jí to pomůže. Při každém cvičení tekly slzy i mně...ale vydržela jsem. Podle jedné z "prognóz" bylo vážné podezření, že dcera nebude nikdy chodit (nebo ne dobře). Chodit začala sice později, cca v 1,5 roce, ale začala...cvičily jsme dál, dílčí úspěchy mi dodávaly sílu. Pak přišla další "rána" - těžké problémy s jemnou motorikou, prakticky nebyla schopna nic vzít pořádně do ruky...Opět jsme cvičily podle fyzioterapeutky. Podle dr.jsem měla počítat s umístěním ve zvláštní škole...cvičily jsme dál...Závěr? Vydržela jsem a dělala vše podle naprosto jedinečné fyzioterapeutky a neuroložky (x let jsme také cvičily logopedii, dcera měla vážné problémy s mluvením, mluvit začala až cca v pěti letech). Závěr? Dnes studuje gymnázium, na které se dostala z normální ZŠ, závodně hraje již devět let házenou, měří po manželovi 183cm, je jí 17, nemá žádné zdravotní problémy a já jsem strašně ráda, že jsem to zvládla...
Držím moc palce, vím, že je to strašně těžké. J.
Pippi 108434
18.5.2013 12:05:21
ahoj, já cvičila se synem skoro půl roku. Byl donošený, ale byl ohnutý do oblouku. Cvičením jsme to odstranili a podle fyzioterapeutky ho tím ušetřili skoliózy ve starším věku. Taky u toho plakal, neměla jsem to cvičení ráda. Ale pomohlo to. Všechny děti u toho pláčou. Tchýní se nenech zdeptat, moje mamka taky vyšilovala, že ho trápím a že ho lámu. Problém začal v okamžiku, kdy už jsme ten oblouk narovnali a protože jsme měli to cvičení předepsané, terapeutka začala řešit (z mého pohledu) kraviny, jako jestli dostatečně otvírá malíček a prsteníček na ruce a vymýšlela další a další cvičení. Přiznám se, že poslední asi dva měsíce jsem s ním doma už necvičila, protože jsem ho nechtěla trápit kvůli tomu, že podle tabulek by měl něco dělat jinak.
Albar 93722
18.5.2013 12:02:03
Vendy, řval u toho jak tur, ale vyplatilo se to.
Albar 93722
18.5.2013 12:01:25
No jo, ale co je horší? Cvičit vojtovku nebo mít dítě na vozíku? Příbuzná vojtovkou rozcvičila postiženého syna tak, že chodí. A to mu nikdo nedával šanci.
brabenec+Adélka 72965
18.5.2013 11:22:38
Nečetla jsem celou diskuzi, napíšu jen svoji zkušenost.
Dcera v 6 měsících neudělala jiný pohyb, než že otočila hlavičku. nějaké přetáčení a podobně vůbec. Naše dr nás poslala na rehábku, tam dr řekla, že malá má svaly jako měsíční miminko. Začala jsem podle instrukcí cvičit poctivě vojtovku a pokroky byly neuvěřitelné. v 6 měsících jsem měla ležící miminko a ve 13 měsících mi tady běhala neposedná princezna~b~ Taky to bylo vykoupené pláčem z nepohodlí při cvičení a únavou a občasnou beznadějí, ale nepolevila jsem a s vidinou zdravé holčičky bez problémů s pohybem a bez budoucích problémů se zády a podobně jsem vydržela a jsem ráda.
Určitě s malou cvič a hlavně vydrž a nenech se zvyklat. Jde o její zdraví-ne o to, co si myslí ostatní~a~~a~
Gora 31983
18.5.2013 9:41:01
Zvládala jsem tuto metodu kvůli pláči špatně, ale jsem ráda, že existuje. Syn byl méně pohyblivý na jednu polovinu těla a díky poctivému cvičení se během pár měsíců dal do pořádku.
Cimbur 64764
18.5.2013 8:49:33
Mám dobré zkušenosti, mám holčičku narozenou ve 30. týdnu, cvičili jsme něco přes rok, snášela to dobře, okolí mi do toho nekecalo. Je naprosto zdravá a šikovná.
Je fakt, že hodně lidí tu nevoli dítěte špatně snáší, dokonce i kolegové lékaři, kteří cvičí s děťátkem, měli z toho trauma. Ale je potřeba si to v hlavě dobře urovnat a přesvědčit sám sebe, že je to velmi potřebná a užitečná věc a dělat to s láskou, ne s nechutí. Pak to i to dítě dobře snáší. Koneckonců děckám se nelíbí často jakákoliv manipulace - třeba hygiena - a dělat se to musí. Po cvičení se většinou dítě vykakalo, napapalo a spokojeně spalo. Takže to byl bonus v podobě klidu i pro mě. Často jsem z tohoto důvodu přidala jedno cvičení navíc, když malá byla neklidná, bolelo bříško, nemohla usnout aatd..
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 1313  [Dalších 803 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.