| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1313  [Dalších 1233 >>]
karma 94498
24.7.2020 14:41:49
nechceš to víc specifikovat? Asi by se dalo víc poradit.
Já teda jsem dnes fyzioterapeut, ale byla jsem 20 let dost mimo obor, furt se učím. On to opravdu trochu boj, kdy balancuje zařízení optimální nastavení na pacienty X to, co zaplkatí pojištovna, je....ale tj dnes ve zdravotnictví všude, ale neúčinná rhb by neměla být ani ve státním zařízení. Jako vždy tj na lidech. Zkus na doporučení najít jiné zařízení. Ale jak píšeš "strojová"léčba= elektroléčba? Třeba u nás většinově taky začínají pacienti s elektroléčbou, pak pokračují "léčebnou tv", tzn.s fyzioterapeutem. Př: utz uvolní spasmy, pak to líp člověk dodělá ručně. Apod. Je to kus od kusu. A jen technická: ta elektroléčba fakt často zhorší potíže. Na přechodnou dobu. Pak by mělo dojít ke zlepšení. A co člověk, to jinak. A co zařízení, to jiná kvalita. Jak ve všem. Ale nemyslím, že co je na pojištovnu, je na ho.no. Někde je prostě rezerva.
1kulička 119729
24.7.2020 11:25:08
No já kdysi potrhaný vazy v kotníku, po sundání dlahy jsem nohu vůbec neohla, lékař předepsal masáže, vodní lázeň, magnetoterapii a rozcvičení, takže část přístroje, část fyzioterapeut. A paráda, pomohlo. Ale bylo to vážné zranění a lékařka říkala, že léčba 2 roky. A ty 2 roky jsem to opravdu cítila.
Dcera hodně vážný úraz po autonehodě, několik operací a 4M ležák, pak léčebna s procedurami na 6 týdnů a taky hodně pomohlo, v podstatě o tom už za 2-3 roky nevěděla. Ale s ní jsem chodila na pravidelné rehabilitace kvůli držení těla valgozním kolenům léta a to bylo spíš čím dál horší, zejména po tom úraze.
Martuška 105585
24.7.2020 9:30:33
Hroudo, tusim, ze jsi z Brna. Za me je samozrejme nejlepsi si zaplatit soukrome fyzioterapeuta. Jinak za me nedoporucuju z velkych rehabilitaci Vojenskou, celkem dobrej byl Zlutak, ale zatim nejspokojenejsi jsem byla na Rasince.
Mariana +2 135342
24.7.2020 9:06:23
No a co ještě míníš tím "strojem" ?
asi lepší popsat co má za problém a co máš předepsáno, a co to tedy znamenala ta strojová fyzioterapie.

Některé přístroje opravdu pomáhají a to velmi, třeba ultrazvuk, proudy, magnet.
Hlavně u akutních a bolestivých stavů, kde by ruční praktiky byly bolestivé.

Ale jak jsem psala, je mezi jednotlivými pracovišti velký rozdíl, zkus jít jinam, když ti tady nevyhovuje.
Mariana +2 135342
24.7.2020 8:44:25
No a k dotazu, zkus najít jiné pracoviště. Jako u všech dalších profesí může být mezi konkrétními jednotlivci provádějícími tuto práci veliký rozdíl.

Za posledních cca 30 let se navíc několikrát změnil způsob vzdělávání a tudíž i trendy, které možná někteří vyznávají.

Možná zkus letitého praktika, nebo na doporučení. Mnoho jich vyznává že jinak než ručně to nemá význam, ne všichni vyznávají strojové metody, někteří tvrdí že stroj nikdy ruce nenahradí.

V podstatě jediná technika co není placená ze zdravotního pojištění jsou masáže, ty byly před lety vyřazeny. Vše ostatní pokud vím lze na pojišťovnu.

Naopak čas mi přijde OK, většina procedur je tak do 30min max. A je to limitované pojišťovnou, ale ani obecně ty procedury netrvávají dýl, ani pro samoplátce se. Spíš jde pak o frekvenci.
Renka + 3 26652
24.7.2020 8:36:44
Magráto, to máš ještě dobré, my jsme jezdili 45 km kvůli 30 minutám, ještě, že děti nechodily do školy v době karantény, jinak by hodně zameškala, bylo by to prakticky na celý den.
Renka + 3 26652
24.7.2020 8:34:30
Dcera s vážným onemocněním páteře chodila teď v době karantény na rehabilitace, do FN, kam ji nejdřív nevzali, že berou jen po jejich operacích. Chodili jsme tedy spádově, jak nám řekli a to byla hrůza, pokaždé jiný fyzioterapeut, pokaždé jiné cviky, až z toho měla v hlavě guláš. Co jeden řekl tak, druhý řekl jinak. Po zhoršení stavu ji najednou vzali v té nemocnici, ale taky cvičení trvalo 30 minut. Čistého času možná ještě méně. Dostali jsme RHB 10x 30 min., naučili ji tam sadu cviků, co si cvičí doma. Nějaký vliv to má, ale jde o to, že musí cvičit soustavně sama.

Párkrát jsme si RHB platili, zajímavé, že doktor ortoped na tím ohrnul nos, že z lidí ti soukromníci jen tahají peníze, vyjadřoval se celkem pohrdavě, ale musím říct, že ta paní měla mnohem větší zájem o celkový stav pohybového aparátu, dokázala dceru odblokovat, pomoci uvolnit stažené svalstvo, pomohla zdaleka nejvíc, pokud bude třeba, budeme zase chodit k ní.
susu. 129001
24.7.2020 8:33:51
Já, loni, na pojišťovnu, s ramenem, asi hodinu, celkem 5ks, ale říkali, že mám znovu navštívit doktora, aby mi předepsal další hodiny, že je tam stále problém, ale mě přišlo, že se to natolik zlepšilo, že to už zvládnu sama. V rámci té hodiny mi vždy napřed cca 15-20 minut rameno nahřívali, pak asi 20 minut masírovali a protahovali a nakonec cca 15 minut elektroléčba. A fakt to pomohlo.
Mariana +2 135342
24.7.2020 8:31:48
Tak co já vím, tak fyzioterapie je "nový" název pro to, co se dříve jmenovalo rehabilitace.
Tedy myslím typ zdravotnického zařízení. Tedy až tak nový název to není, min. 10 let se to používá, ale zažité letité názvy se prostě drží.

Nově se jmenuje pracovník fyzioterapeut, dříve se říkalo rehabilitační pracovník, i když lidi jim stejně říkali "sestři".

Takže lidově řečeno je Fyzioterapie to, co dříve bývalo oddělení (nebo pracoviště) Rehabilitace.

I když samozřejmě ta slova v obecné rovině mají širší významy, zejména rehabilitace.
K_at 121378
24.7.2020 8:11:56
Hroudo, asi bohužel je. Pokud můžeš, investuje do soukr. Je to drahé, ale věnují se ti třeba indiv.hodinu každý týden a podobně. Držím ti pěsti.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1313  [Dalších 1233 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.