Limai |
|
(4.5.2011 16:32:39) Ačkoli některá jídla zvládnu bravurně,nedokážu udělat houskový knedlíky,raději je kupuju,a dobrou čínu.I když maso naložím dva dny předem, nikdy ho nedokážu osmažit tak,aby rychle změklo.Nedokážu udělat dobrou svíčkovou z takové té sterilované zavařené kaše ve sklenici,která se nazývá zelenina na svíčkovou,nebo jak.V poslední době mě uchvátilo pečení mazance,protože jsem našla luxusní recept na snad nej nej mazanec na světě,peču třikrát týdně po dvou kusech,a i když je mazanec mňamozní,fakt luxus,tak spodek mazance je vždycky na uhel,ten musím pravidelně odkrajovat.Co se nedaří v kuchyni vám?
|
Dáňula |
|
(4.5.2011 16:36:41) Dobrá svíčková čistě jen z té sterilované směsi udělat nejde. Knedlíky jsem v životě nedělala, jelikož u nás v masně dělají domácí, tak si koupím vždycky tam a jsou luxusní. Ať dumám jak dumám, tak mi nějak nedělá problém uvařit nebo upéct nic, co mi chutná.
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(4.5.2011 16:37:47) Neumím péct cukroví, spoustu malých tvarů jeden jako druhý a ještě aby se to dalo jíst, to fakt neumím. Jinak uvařím všechno.
|
|
Gerberka1 |
|
(4.5.2011 16:38:31) Řekla bych, že taky ty knedlíky....umím sice jedny hrnkový, ale spíš radši kupuju. Svíčkovou omáčku celkem umím, ale z toho Halali ze sklenice jsem to ještě nikdy nedělala, vždycky si koupím klasicky čerstvou mrkev, celer, petržel a z toho to dělám....
Já bych spíš řekla, že existují jídla, na která se vždycky tak nějak "chystám" udělat, ale pak si to stejně rozmyslím a dělám to, co mám odzkoušené...... K nim patří př. bramboráky - párkrát jsem zkoušela a vůbec jsem neodhadla řídkost toho těsta, měla jsem těsto hrozně husté, nepovedlo se mi to.
Jak děláte bramboráky vy??? Je to tak strašně obyčejné, ale já halt tápu...
|
Gerberka1 |
|
(4.5.2011 16:39:40) Jo, a ještě jak píše Klaudie - tak cukroví - to taky není moje parketa....ale já do toho nejsem "nucená" - každoročně míváme výborné cukroví od tchýňky, takže mě k tomu nic nenutí....
|
|
Limai |
|
(4.5.2011 16:43:30) Gerberko já taky dělám zásadně z čerstvý,ale mamina kupuje takovou šílenou kaši ve sklenici,je to fakt kaše,nejedná se o Halali,a z toho někdy dělám svíčkovou protože čerstvá zelenina k dispozici není.Vůbec si s tím neumím poradit,jak z toho udělat svíčkovou.
|
dadlenka |
|
(4.5.2011 17:47:14) Tak udělej svíčkovou z mražené zeleniny na svíčkovou a máš vyřešeno, kupuju často a perfektní
|
|
|
|
fisperanda |
|
(4.5.2011 16:40:25) Já umím všechno. Ale nechce se mi. Svíčkovou sem dělala jednou v životě, povedla se mi, ale už se mi nechtěla nikdy dělat a myslím, že bez ní dokážu žít. Není to zase takový zázrak, abych tomu zasvětila život. Když sem dělala dort, na poprvý se mi nepovedl, tak sem udělala druhý, abych věděla, že to umím, a když už to vím, můžu dorty s klidným svědomím kupovat
|
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(4.5.2011 16:41:11) neumím svíčkovou, neumím péct buchty, koláče, bábovky apod......rolády - těch se bojím, neumím kostit maso.....
|
Greea & ♥♥ |
|
(4.5.2011 16:42:54) Já uvařím cokoliv ale jakmile přijde na řadu pečení něčeho sladkýho tak to je konec, nezvládnu ani bábovku aby byla k jídlu
|
|
Terka Kubík06, Vašík08 |
|
(4.5.2011 16:42:56) Babovku, skoro pokaždé jí mám zakalenou. Jak na ní vezmu mixer (takový míchací metly) tak jí mám zakalenou.
|
Limai |
|
(4.5.2011 16:45:44) Terko co to znamená,zakalená bábovka?
|
|
|
Gerberka1 |
|
(4.5.2011 16:45:27) Mamčo,
to vykostění masa....myslíš vykostit celý kuře??
Představ si, že já se na to chystala hrozně dlouho, sice jsem věděla teoreticky, jak na to, ale furt jsem se k tomu nemohla odhodlat....až jednou jsem si řekla: Dost! Musím to zkusit. Koupila jsem si celé kuře (ale chce to větší - tak min. 1,4 kg), krátký ostrý nožík a zkusila - ejhle, povedlo se mi to!! Já totiž sama mám kuřecí roládu hrozně moc ráda, tak jsem měla důvod se to naučit. Ono to chce dělat z celého kuřete tu roládu, že tam potom jsou jak prsa, tak stehna + peče se to i s kůži - to je mňamka!! Začíná se u prsní kosti, nejdřív jedna strana, vykoubit stehna + vykostit je; a potom druhá strana. Nejhorší je oddrbat maso ze hřbetu, ale to by ses určitě taky naučila!!
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:12:01) Gerberko, ač se to nezdá na první pohled, je lepší vykošťovat kuře od hřbetu. Pak zbudou prsa ve střední části plátu, nikoli uprostřed jen kůže. Prsa se pak ještě prokrojí na motýlka a vyrovná se tím výška plátu.
Tady je video vykoštění kuřete od hřbetu - je to sice na galantinu, ne na roládu, takže Pépin vykošťuje jen skelet, ale na roládu je to ještě snazží, jen místo škrabání masa ve stehnech to normálně prokrojíš.
http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGMhttp://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:13:32) samozřejmě snazší - co to tam mám za paskvil??
|
|
|
|
Tussi + 3 |
|
(4.5.2011 16:45:27) Nevarim/nepecu nic, od ceho se ocekava tvar
|
|
|
Velšice | •
|
(4.5.2011 16:43:15) Knedlíky a bábovka.Vlastně cokoliv z mouky, krom vánočky. Knedlíky, to je sázka do loterie a bábovka, ta je sice jedlá, ale určitě ne taková, aby si ostatní pomlaskávali. Pak ještě bezlepkové rohlíky, ale tam asi nejsem vyjímka.
|
|
Dalalmánek |
|
(4.5.2011 16:43:44) No, s tou čínou jsme na tom podobně . Taky tomu nemůžu přijít na kloub.
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:17:31) na čínu je potřeba maso nesolit a těsně před smažením zaprášit škrobem a na to teprv vyklepnout bílek a zamíchat, ne obráceně (to mám z čínské kuchařky), škrob má na maso přilnout první. No a pak smažit zprudka v dostatku tuku, já to smažím v malém rendlíčku vedle a tuk tam pak nechám, jen děrovanou naběračkou to maso vyndám a hodím k zelenině.
Ono to v kuchyňských podmínkách úplně "čínsky" nejde, protože wok je celý klenutý a vlastně celý zastrčený do plamene. To na elektrické plotýnce nedokážu při dodržení požární bezpečnosti
Brácha byl i na kurzu čínské kuchyně a právě tohle jim tam říkali, že holt na plotýnce to nikdy nebude mít takovej švuňk.
|
|
|
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(4.5.2011 16:44:29) v průběhu let jsem se naučila hodně a uvařím v podstatě cokoli co mi nesmrdí... Takže dršťková, vepřový jazyk a pod u nás nemá šanci. To prostě nedám Zkousnu králíka, toho připravím, leč nechutnám a manžel se vždycky oblizuje. Jo a neudělám nic v čem by měla být byť jen špetka banánu a borůvek.
|
|
Persepolis |
|
(4.5.2011 16:45:35) Nepadla jsem si do noty s kynutým těstem
|
Limai |
|
(4.5.2011 16:48:56) Persepolis já z kynutýho těsta dělám jen ty mazance,protože tam stačí uplácnout nějaký bochánek a je úplně jedno,jestli je na jedné straně trošku šejdrem.
|
|
Táňa254 |
|
(4.5.2011 16:49:57) Neumím kynuté těsto . Kamarádka se řehtala půl dne, že neumím tak jednoduchou věc . Párkrát jsem to zkoušela a vždy to letělo veeeelkým obloukem do popelnice.... Jinak se musím pochválit, daří se mi skoro vše...teda jako v té kuchyni
|
Lucka(S+J) |
|
(4.5.2011 17:58:33) jo holky taky sem neholdovala kynutému a od tý doby co mám pekárnu dělám skoro jen to kynuté mnam
|
|
|
|
tinas | •
|
(4.5.2011 16:48:02) Zvládnu celkem cokoliv a,když ne,tak si nechám poradit tady od vás na Rodině,ale průšvih nastane,když se chci vysloveně blýsknout. Jak čekám návštěvu na,kterém mi nějak víc záleží vždycky se něco pokazí. Nebo,když mám vařit ve velkém množství pro víc lidí,tak to prostě nikdy nechutná,jak má,protože nejsem zvyklá vařit pro armádu. Moje máma má zase opačnej problém a to,že neumí uvařit třeba dvě porce.Když se sejdeme všichni s rodinami,tak vaří pomalu v armádním hrnci. :-D
Poslední dobou hodně vařím z receptů z mimi - bazaru. Holky tam dávají ozkoušené recepty a někdy i s obrázky,což je fajn. Navíc můj táta mě zásobuje emaily o vaření všeho druhu.
|
|
Gerberka1 |
|
(4.5.2011 16:48:12) Já vím, že je to mimo téma....ale poradily byste mi s těma bramborákama???
Jo, jinak taky jak píšete i ostatní - sice jsem se pokoušela čas od času něco upéct (i obyčejná bábovka nebo řezy) - ale nebylo to ono.
Jinak jsem se v průběhu let taky naučila dost věcí, chce to zkoušet, žádný učený z nebe nespadl.....
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:26:58) Bramboráky podle voka do potoka, no.
Brambory strouhám na okurkovém struhadle, víc mi pak chutnají, jsou křupavější než z mrkvového.
Přidám třený česnek, kmín, pepř, sůl, hodně majoránky a najemno nakrájenou cibuli. přiklepnu vajíčko. Mezitím brambory už pustily vodu, takže vidím, jak mokré to bude, a dohustím polohrubou moukou. Žádné poměry nemám spočítané, prostě aby to bylo akorát. Mám ráda bramboráky málo moučné, na to je právě dobré počkat, až pustí vodu, a pak teprv zahušťovat.
|
|
|
malvínka |
|
(4.5.2011 16:50:18) Tak svíčkovou umím, knedlíky dělám z mikrovlny a jsou skvělé, cukroví taky umím upéct. Co fakt neumím je udělat dobrý steak, převalovaný kynutý těsto z jakýho dělávala moje babička záviny. Achjo
|
|
neznámá |
|
(4.5.2011 16:53:54) Neumím sekanou. Nechápu to, maso si melu svoje, dělám přesně podle receptu, ale drahému se stále nezdá. Asi nebude chyba v mém přijímači.
Svíčková z halali je dobrá, ale není to pravá svíčková. Já jí dělám jako jednoduchou sladkokyselou, smetanovou omáčku na těstoviny. Za svíčkovou to nevydávám.
Písni ten užasný recept na mazanec, mému drahému se zdá každy můj mazanec ošizený. Děkuji
Ještě neumím marokánky, vždy upeču extrémě dobrej poding nebo kaši. Nikdy neztuhnou jíme je lžičkou rovnou z plechu.
|
malvínka |
|
(4.5.2011 16:59:11) Marokánky? To je zvláštní, mám vyzkoušené asi tři recepty a nikdy nezklamaly.
|
malvínka |
|
(4.5.2011 17:00:03) Ale je fakt, že hned po upečení jsou měkký, musejí se nechat vychladnout.
|
|
|
|
@Mlsna@Koza@ |
|
(4.5.2011 16:56:45) Zatím jsem nenarazila, takže si uvařim nač je chuť.
|
|
Benin |
|
(4.5.2011 17:04:25) Nedělá mi problém něco uvařit nebo upéct, spíš to neumím dochutit tak, jak to dělá moje mamka, a pak mi to tak nechutná... prostě to není ono. Takže se vždycky těším, až přijedu k našim a dám si
|
|
Katka + 2 | •
|
(4.5.2011 17:07:01) Svíčkovou taky moc neumím, dělám jen příležitostně, z mražené zeleniny a v troubě, ale i tak nikdy nevychytám tu správnou chuť, na kterou jsem zvyklá... Přítel je ovšem zvyklý na úplně jinou svíčkovou, takže tomu se stejně nezavděčím a já sama ji moc nemusím, takže ji dělám spíš pro děti... Na knedlík jsem našla jednoduchý recept, takže ty zvládám a jsou vždycky měkké, jemné a moc dobré... Jinak uvařím a upeču cokoliv...
|
|
Evžíček |
|
(4.5.2011 17:08:57) knedlíky jsem zvládla s technikou- těsto zadělám a nechám vykynout v pekárně na chleba a uvařím je v parním hrnci...a zatím vždycky Ok- na Dame jsem našla super recept a už neexperimentuji
|
|
Epepe |
|
(4.5.2011 17:17:03) Nedokážu ušlehat piškot. Všechno, v čem se mají šlehat vejce, mi dělá problémy.
A taky neumím kynuté těsto.
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:36:47) Juldo, a nemáš blbej šlehač?
Existují takové ty roboty, kde je uprostřed nádoby hřídel, na níž se jenom kolem osy točí šlehací udělátko. Třeba Eta, Moulinex... A z těchto šlehačů není nikdy opravdu pěkný sníh. Tak jestli máš něco takového, bude to nejspíš tím.
|
|
|
angrešt |
|
(4.5.2011 17:22:07) Asi jsem zatím nenarazila na nic, co bych neuvařila či neupekla, ale stoprocentně na mě něco takového někde čeká. Tak jsem na to zvědava
Co je kaše na svíčkovou ve sklenici netuším.
Takže takhle asi jo - nedokázala bych uvařit či upéct opravdu dobré jídlo, kdybych na něj byla nucena používat nějaké prapodivné či podřadné suroviny a polotovary, do nichž již předem někdo nacpal kdovíco, pokud možno nějaké "kurvítko", které daný pokrm spolehlivě zkazí
|
|
Raduza |
|
(4.5.2011 17:28:35) V mém případě by bylo jednodušší vyjmenovat co se mi daří . Ovšem svíčková z halali mi chutná víc než všechny ostatní.
|
|
Len |
|
(4.5.2011 17:29:25) No, umim vsechno, co potrebuju. Z nouze jsem se naucila i ty knedle, neb me nebavi mit vzdy pri odjezdu z CR narvany kufr knedlikama v prasku a diky tomu se mi tam nevejdou treba knizky. Takze knedlik houskovy umim bez problemu (nedelam kynuty, ten mi nechutna), knedlik bramborovy umim taky, ale je to desna patlacka, takze holt vozim prasek od Vitany, vzdycky tak ctyri.
Ja mam spis problem, ze mam obdobi, kdy mi nejde uvarit poradne lautr nic,to pak dekuji Bohu za to, ze jsem v zemi neomezenych moznosti, co se pozivatelneho polotovaroveho jidla tyka
|
|
Maia | •
|
(4.5.2011 17:30:47) Umim varit dobre a celkem specialistka jsem na peceni sladkych veci, ale co neumim je rolada, obycejna piskotova rolada mi vzdycky po baleni popraska.
|
Mili+2 |
|
(4.5.2011 17:33:28) V posledni dobe neumim pitomej piskot, a ze jsem ho pekla uz jako dvanactileta holka.
|
|
|
macčí,Matyáš04,Richard08 |
|
(4.5.2011 17:52:24) Tak co mi nejde jsou housky - po upečení super,druhý den se s nimi dá i zabít - asi moc tuku, ještě musím trochu experimentovat. A chleba mi teda také moc nejde ... zkusila jsem ledacos,ale nic mi nechutnalo. Další věc,kterou jsem zkoušela a nebyla jsem spokojená bylo suši - hlavně kvalita rýže.
"Svíčkovou" dělám jenom z Halali, maso naložím den předem do směsi, pak zeleninu oškrábnu maso obalím v mouce a osmažím na pánvi. Dám do hrnce - teď už tlakového, dříve jsem dělala v troubě a dusím ve směsi než maso změkne. Pak zeleninu propasíruji přes sítko a omáčku zahustím smetanou. Knedlík dělám ze suché směsi. Profík kuchař a babička by mi asi utrhli hlavu,ale muž mi líbá ruce jaká je to dobrota ..... důležité je to,že mi to také chutná.
"Čínu" dělám tak,jak to ukazoval jednou Babica na Nově. A od té doby jsem s ní spokojená. Maso nakrájím na kostky a obalím v bramborové moučce, nakrájím si zeleninu ( cibule, zázvor, česnek, paprika ) . Osmahnu zeleninu na oleji s oloupanými mandlemi, přidám sezamové semínko - pokud nesmažím na sezamovém oleji. Dám stranou. Na stejné pánvi osmažím prudce maso až má zlatavou barvu - jde to i na elektrice. Maso odložím na talíř, umíchám si ve sklenici omáčku - sojová omáčka, voda kávová lžička bramborové moučky - sklenice obsah asi 0,3l - naleju na pánev a mírně zahřívám dokud směs nezačne houstnout pak sundám z ohně - vmíchám maso a zeleninu + přídám bambusové výhonky nebo sojové klíčky. A hotovo ...... první čína,která chutná skoro jako od číňana. Maso není třeba nakládat. Rýži peču jasmínovou v troubě. Pro dospěláky přidávám ještě chilli.
Kynuté těsto zadělávám v pekárně
|
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 |
|
(4.5.2011 18:19:08) Svíčkovou umím bravůrní, jde to samo a ochucování jí je pro mě takové hraní...upeču a uvařím všechno i tu držkovku či plíčka na smetaně...jedině s čím mám problém a to fakt velký, že neumím koblížky, takže tím pádem ani bavorské vdolky. Těsto v pohodě vykyne, ale když ho dám do rozpáleného oleje a to jsem zkoušela ho pak i vypnout a pomalu smažit tak se mi nechtěli udělat vevnitř a byli sirové, takže letělo všechno do koše. Jo a na kuřeti se mi nechce dělat taková křupavá kůrka a jinak v poslední době jsem nějak ztratila um dochucovat. Jenže jsem měla těhu nevolnosti, takže jsem byla ráda, že jsem uvařila ale chutnat se mi nechtělo...teď abych se učila znovu. Zrovna dneska jsem spálila brambory
|
|
|
Pitrysek |
|
(4.5.2011 18:24:15) Limai, já jsem na tom podobně. Vánočky, teď o velikonocích dva mazance připečené hlavně z vrchu, i když to peču převážně zakryté pečící fólií. Teď jsem mazance pekla s dcerou a zapomněla jsem tam přidat heru, takže to bylo navíc ještě gumové. Koupila jsem si pekárnu, tak teď zadělávám těsto v ní a je to opravdu velmi pohodlné.
Můžeš mi prosím napsat recept na ty famózní mazance, zkusím to ještě jednou a dám vědět.
|
|
Girili |
|
(4.5.2011 18:30:38) Peceni mi jde, zatim se povedlo temer vsechno. Ale drzim se tedy vetsinou presne receptu, takze mam pocit, ze na tom neni co zkazit. I kynuta testa jsou v pohode. Mene uz mi jde cokoliv, kde se musi pouzit "primerene", "od oka" nebo "tak akorat". To zvladam jen u proverenych veci. Take nektere pokrmy, ktere umim od maminky, se mi nedari dochutit nebo doladit konzistenci, jak to umi ona. Obcas varim s telefonem na uchu, ale mama nebo babicka maji aspon radost, ze se ozvu. S podivem je, ze pritel, kdyz ma vyzvednout moje dobre vlastosti, tak prvni co rekne, ze umim varit! Ale on vubec casto tak nejak podivne interpretuje ruzne situace.
|
susanah |
|
(4.5.2011 18:38:26) Limai a můžu poprosit o recept na ten mazanec? Já mám sice taky luxusní, podle Zdeňky z Pečení s láskou, ale ráda vyzkouším jiný
|
Aňa+4 |
|
(4.5.2011 19:04:08) Svíčovou z halali jsem zkoušela jednou ,a bohužel to jako svíčková vůbec nechutnalo, tak jsem uvařila testoviny,maso nakrájela na malé kousky smíchala a dala do velkého pekáče posypala tvrdým sýrem a dala zapéct, pak jsme si teprv pošmákli
Těsto na mazanec dělám v pekárně, a pak peču v troubě a je moc mnam a bez práce)
|
|
|
|
Feliz |
|
(4.5.2011 18:58:09) Uvařím cokoliv, ale vánoční cukroví nedělám, neumím, nesnáším.
|
|
Mickey16 |
|
(4.5.2011 19:15:31) Uvarim a upecu v podstate cokoli, jediny co mi buhviproc nikdy nevyjde jsou pudinky z bilku... roztecou se na placku. Jinak nemam problem s nicim, od cukrovi pres chleba az po dorty.
|
|
Gora |
|
(4.5.2011 19:37:33) Mám strach dělat pravou svíčkovou, tak jsem jí ještě nedělala.
A nejde mi kynuté těsto. Jediný způsob, jak se mi povede, je v domácí pekárně, ale když ji dělám klasicky, tak mi nikdy nevykyne.
|
Mickey16 |
|
(4.5.2011 19:42:57) Ja ho delam taky v pekarne, ale nerozhoduje zpusob ale vysledek ze? coz mi pripomelo ze musim strcit housky do trouby.
|
|
|
babiki |
|
(4.5.2011 19:44:25) neumim pect akorat hrnkove jednoduche kolace, neumim pracovat s testem, je mi to neprijemne a neumim to
|
Evelyn1968,2děti |
|
(4.5.2011 19:52:33) jakýkoliv placky, aby držely pohromadě, bramboráky, palačinky atd..., pokaždý jsou aspoň dvě na cucky
|
Aňa+4 |
|
(4.5.2011 20:24:39) ja taky neuměla palačinky, pořád se mi trhali a lepili a nevím co ještě, bylo to nervy, děcka už byli dávno ve frontě a volali ,že chtějí další a já se s tím pachtila ,celá nervní... tak jsem to vzdala měli je jen u kamarádek nebo u naší mamky, radši dělala vafle ve vaflovači:_) to šlo samo a děcka spokojený a já taky)
nakonec se zjistilo, že chyba nebyla přímo ve mě ale v pánvi, dostala jsem palačinkovou keramickou, a je ze mě "profík" děcka nestíhají jíst jsem rychlejší) a dokonce zvládám i ty tenounké
|
Aňa+4 |
|
(4.5.2011 20:34:04) jojo a nemastné, stačí mi lžice oleje(plalačinek z 1l mléka), potírám silikonovou mašlovačkou
|
|
|
|
Mickey16 |
|
(4.5.2011 20:12:31) Ackoli i mistr tesar se nekdy utne- ted jsem vyndavala jeste teplou babovku z formy, kluci meli hlad... ehm vypada jako by v ni bouchl rucni granat
|
|
|
fuksie žere rorýsy |
|
(4.5.2011 19:49:31) ja knedliky taky neumela.. ale od ty doby, co mame pekarnu ani ty uz nejsou problem pekarna udela testo, ja jen varim.. jinak svickovou z halali udelat jde, dela ji muj otec, ale jak, ze je dobra. to netusim
|
|
Mapi |
|
(4.5.2011 20:00:37) Já neumím zvěřinu. Nejím to, takže vlastně ani nevím,jak na to. Jinak umím uvařit a upéct asi všechno. Dorty, omáčky, steaky, čínu...
|
Vr | •
|
(4.5.2011 20:15:21) Mě se nedaří souflé, jinak ostatní je v pohodě
|
|
Aňa+4 |
|
(4.5.2011 20:30:35) Mapi: ja zase zvěřinu nemám ráda dostali jsem půlku srnce,fuj, mysela jsem ,že s tím manžela vyhodím,nakonec z toho dělám všechno možné,a daří se mi zvěřinovou chuť potlačit,vlastně úplně zneškodnit
|
|
|
Ananta | •
|
(4.5.2011 20:25:29) Tenké nemastné palačinky na málo tuku, nemám šanci.
|
|
Ikara |
|
(4.5.2011 20:59:01) Neumím udělat jíšku tak, aby byla omáčka hladká. Ať dělám, co dělám, vždycky jsou tam hrudky. Jak říká MM, zase jsem dělala jíšku a zas mi vyšel knedlík.
|
|
Winky | •
|
(4.5.2011 21:24:40) nejsem si moc jistá co se stejků týče, ale posledně už to docela vyšlo (jsem si to naštudovala pořádně, že rozpálit pánev, maso potřít olejem (ne tu pánev) a fakt počítat ty minuty a nešťouchat do toho, jen 1x obrátit a šmytec... i jsem si ohřála v troubě talíře a pak na steaky dala máslíčko ať se pěkně rozteče a "dojdou"... JEště jsem nezkoušela odpalované těsto, z toho mám respekt, ale chuť na věnečky by byla no vždycky si řeknu že i bez nich jsem tlustá a vyřešeno... A bramboračku máme moc rádi, zahušŤuju jak vzteklá a stejně mi připadá že tak hustou jako tchyně ji nikdy nemám :-/ a tááák mi od ní chutná
|
|
Pole levandulové |
|
(5.5.2011 0:39:32) Nemam problem vicemene s nicim, krom bifteku, z tech mi nikdy nevylezlo to, co znam z dobre restaurace. Tak jsem prestala experimentovat a chodime na ne i nadale do tech stejkaren
|
|
|